Stari savjeti za napredovanje u karijeri koji više ne vrijede

Stari savjeti za napredovanje u karijeri koji više ne vrijede

Foto: DepositPhotos

Ako je 2020. nešto simbolizirala, onda je to svakako promjena. A najveći dio njih odvio se u poslovnom okruženju, ponajprije u smislu pogleda na karijeru svakog od zaposlenih. Odnosno, pristupu karijeri.

Kao što je poznato, većina kompanija i organizacija "preselila" je poslovanje na daljinu pa su zaposleni dobili jedan potpuno nov način rada, većini dotad nepoznat. Samim time, razgovori za posao počeli su se odvijati online, što znači i da se taj segment podosta promijenio u odnosu na normalnija vremena.

Primjerice, savjeti koji su se odnosili na ta vremena više ne vrijede, a donosimo neke od njih te ih argumentirano odbacujemo.

Budite strpljivi i javljajte se na oglase

Nemojte to više činiti. Naime, ako dobivate odbijenicu za odbijenicom nemojte pomisliti da ste promašili karijeru već da niste investirali dovoljno sebe u prijavu. Koncentrirajte se na posao koji želite, pripremite i tad pokušajte.

Koristite bilješke na razgovorima

Nekad je bilo poticajno kad bi se kandidati pojavili sa "šalabahterima" no to više nije slučaj. Sad se više cijene oni koji su potpuno pripremljeni i mogu sve "iz glave". Stoga, ponovno se osvrnite na prethodni savjet.

Zatražite razgovor uživo

Pandemija je to promijenila i takav zahtjev može biti isključivo kontraproduktivan. I po novome totalno nepotreban.

Ne napuštajte radno mjesto minimalno godinu dana

Nekad se smatralo da to rade samo oni koji imaju određene probleme, odnosno, sugeriralo se da mijenjaju radno mjesto jer su oni krivi. U redu je tražiti nove prilike i u redu je ne raditi posao koji niste htjeli, odnosno, nije vam ni obećan.

Samo odgovarajte na pitanja koja vam se postave

Recite što mislite, tako ostajete upamćeni. Ono što je "šablona" ne odstupa i ne čini bitniju razliku u konačnici.

Životopisi moraju biti na jednoj stranici

Nikad kao sad nije bilo bitnije ponuditi što je više moguće iskustva u životopisu pa si dajte oduška, navedite sve što ste radili i pazite na detalje.

Postavite motivacijsko pismo u privitak

Gotovo je s tim, rijetki će ga pročitati. Odmah ga postavite u tijelo e-mail poruke kako bi bilo vidljivo čim se poruka otvori.

Još iz kategorije

Tko je turist budućnosti i kako ga privući na odmor baš u Hrvatsku?

Tko je turist budućnosti i kako ga privući na odmor baš u Hrvatsku?

25.05.2022.

Godišnji odmor u Svemiru danas još uvijek zvuči kao znanstvena fantastika za sve one koji nisu super bogati. No, velika je vjerojatnost da će takva putovanja postati sve učestalija i uobičajenija. Tko su turisti budućnosti, kako će birati lokacije za odmor i što možemo već danas učiniti kako bismo postali poželjna destinacija u budućnosti?

LeverUP Consulting: Dva dana tjedno u uredu, ostalo od kuće

LeverUP Consulting: Dva dana tjedno u uredu, ostalo od kuće

24.05.2022.

Od samih početaka poslovanja u tvrtki LeverUP Consulting prakticiramo hibridni model rada. Organizacija radnog vremena ostaje u rukama samih zaposlenika.

Fokus na iskustvo zaposlenika rezultira većim prihodima

Fokus na iskustvo zaposlenika rezultira većim prihodima

23.05.2022.

Istraživanja su pokazala poveznicu između iskustva zaposlenika (EX) i korisnika (CX), kao i njihov utjecaj na ubrzani rast. Ali, može li se brojkama iskazati koliki točno utjecaj na rast ima povećani fokus na iskustvo zaposlenih?