Prva hrvatska konferencija o organizacijskog kulturi razotkrila je sve mane današnjeg menadžmenta

Prva hrvatska konferencija o organizacijskog kulturi razotkrila je sve mane današnjeg menadžmenta

COMELEON, prva konferencija na temu organizacijske kulture okupila je međunarodne i domaće stručnjake na temu kompleksnosti, organizacije budućnosti i agilnosti i progovorila o gorućim problemima upravljanja i menadžmenta. Najatraktivniji gost konferencije je Niels Pflaeging, menadžment egzorcist koji je zaključio kako današnje organizacije tjeraju ljude da mrze svoj posao pa im zabušavanje postaje način funkcioniranja. Rekao je kako hijerarhijski sustav poslovanja pripada industrijskom dobu, a danas smo u dobu znanja kad nam je potreban drukčiji sustav, zasnovan na agilnosti i suradnji.

Neke standardne poslovne uzuse kao što su bonusi, forecasting, budžetiranje, projektni menadžment, strateško planiranje, nazivlje radnih mjesta, razredi plaća, poslovne jedinice i slično nazvao je 'bullshitom', a nimalo milosrdniji nije bio prema uobičajenim poslovnim izrazima koje smo u poslovnu praksu prenijeli iz engleskog jezika bez prijevoda. Rekao je tako, na primjer, da je front-line termin koji se treba koristiti u ratu, a ne u poslovanju.

Jedno od najzanimljivijih predavanja bilo je ono Josa de Bloka, osnivača i predsjednik Uprave Buurtozorga, kompanije za pružanje usluge kućne njege koji je pokazao kako funkcionira kompanija sa dva osnoivača, 21 trenerom, 50 zaposlenika u back-officeu i čak 15.000 zaposlenika organiziranih u timove. Bez menadžera! Takav pristup osigurao je toj kompaniji za pružanje kućne njege da pet puta bude u Nizozemskoj odbrana za tvrtku godine te da je zadovoljstvo pacijenata i zaposlenika njihovim radom na ljestvici od 1 do 10 ocijenjeno prosječnom ocjenom 9.

Osim njih, predavanja i radionice na konferenciji održali će stručnjakinja za kompleksnost Stephanie Borgert, korifej na području agilnosti Jurgen Appelo, Silke Hermann, osnivačica B2B startupa red42, Anja Zerbin, odgovorna za digitalnu kulturu u njemačkom Postbanku, Axel Kummer, COO Metafinanza i drugi.

U sklopu konferencija dodijeljena je COMELEON nagrada koja potiče i celebrira uspješne aktivnosti na području organizacijske kulture i organizacijske transformacije, a dobila ju je Atlantic Grupa d.d. kao kompanija koja je na najbolji način potaknula razvoj organizacijske kulture. Nagradu su uručili dr. Henk Voskamp, veleposlanik Kraljevine Nizozemske i Mario Silić, osnivač SSMB MBA škole u Hrvatskoj

“Dvije godine slušam kako je promjena organizacijske kulture o utopija ili anarhija, a svijet je prepun alternativa tradicionalnim organizacijskim strukturama. Konferencija COMELEON tek je prvi korak na putu da pokažemo da postoje sustavi koji se temelje na jakim principima i koji su prikladni za kompleksna tržišta i prikladni za čovjeka. Sretna sam što je elita međunarodnih stručnjaka na tom području to pokazala i razjasnila hrvatskoj poslovnoj javnosti“, ističe Dijana Vetturelli, inicijatorica i uvodničarka konferencije COMELEON.

Još iz kategorije

Kako zaustaviti zaposlenika da ne preuzima sve poslove ostalih

Kako zaustaviti zaposlenika da ne preuzima sve poslove ostalih

15.11.2019. komentiraj

Vrijedni zaposlenici uistinu su blago svake radne sredine, no oni koji pretjeruju u tome koliko rade znaju narušavati kompletnu atmosferu do te mjere da čak anuliraju u potpunosti sav posao koji obavljaju. Lideri se moraju znati nositi i s takvima jer prije ili kasnije će naići na njih.

Za poduzetnike, 45. godina je nova 25.

Za poduzetnike, 45. godina je nova 25.

12.11.2019. komentiraj

Rasprave o tome je li poduzetništvo “igra” za mlade još uvijek ne prestaju jer dovoljno je vidjeti primjere kao što su Mark Zuckerberg, Evan Spiegel, Elon Musk, Larry Page, Sergey Brin ili Steve Jobs. Naime, svi su postigli uspjeh prije 30. godine. Srećom, nije istina da je stvar u mladosti.

Jeff Bezos: Ovo je najpametnija stvar koju smo napravili u Amazonu

Jeff Bezos: Ovo je najpametnija stvar koju smo napravili u Amazonu

07.11.2019. komentiraj

Najbogatiji čovjek svijeta i osnivač Amazona Jeff Bezos konstantno gleda kako unaprijediti poslovanje, pod čime se misli i na sitnice kao jedna kojom je podigao sami način rada na jednu višu razinu te je iznimno ponosan na taj detalj.