Organizacijom vremena do bolje produktivnosti

Organizacijom vremena do bolje produktivnosti

Foto: Fotolia

Jeste li ikad poželjeli imati više vremena u danu? Ili razmišljali o onim nevjerojatno dosadnim ljudima koji uspiju napraviti dva puta više stvari u danu usprkos činjenici da rade dva posla, i nikako ne možete shvatiti kako ima to uspijeva.

Činjenica je da svatko od nas ima jednaku količinu vremena na raspolaganju, ali kako je to vrijeme iskorišteno je ključ svega, te organizacija vremena određuje hoćemo li biti produktivni i uspješni, ili ćemo se samo vrtjeti u krug bez puno ostvarenja. Pitanje koje se najčešće postavlja je da li ljudi znaju postaviti granice u trošenju svog vremena.

Glavna stvar kod organizacije je postavljanje granica. Kada postavite dobre granice oko toga kako će te trošiti svoje vrijeme, uskoro će te shvatiti koliko vašeg dragocjenog vremena se nepotrebno izgubi na nebitne aktivnosti. Postavljanjem vlastitih granica pomoći će vam ostati usklađenim s vašim ciljevima.

Donosimo vam neke granice koje će pomoči vašoj produktivnosti:

  • Provjeravajte elektroničku poštu samo u određeno doba dana, a ne svaki puta kad se računalo oglasi da vam je stigla elektronička pošta ili da provjera pošte bude prva stvar koju učinite kada sjednete za računalo
  • Postavite automatsku provjeru elektroničke pošte samo u određenim dijelovima dana
  • Držite se poslovnih planova i rokova kako ne bi upali u zamku odgađanja obaveza samo zato što ste svoj vlastiti šef
  • Odredite vrijeme u kojem će te obaviti pozive i razgovore s klijentima
  • Kreirajte datoteku u koju će te stavljati elektroničku poštu na koju ne morate odmah odgovoriti, a ostatak pošte podijelite po prioritetima
  • Uzmite sat vremena u tjednu koje ćete imati samo za sebe, bez obzira na sve obaveze

Naravno, morate se pridržavati ovih granica ili će te se u suprotnome vratiti starim navikama.

Još iz kategorije

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

04.07.2020. komentiraj

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Komunikacija u krizi

Komunikacija u krizi

24.06.2020. komentiraj

Maksimir će se 30. lipnja i 1. srpnja pretvoriti u pravu ljetnu oazu te će na DK Pikniku by Jamnica Botanica okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije – kako domaće tako i svjetske.

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

20.06.2020. komentiraj

Sapphire Now, globalna konferencija koja donosi značajne uvide, vizije, vodstvo i usmjerenje SAP zajednici, s obzirom na situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom se ove godine nije održala u tradicionalnom „licem u lice“ obliku već je otišla korak dalje i ušla u virtualni svijet. Ovogodišnje izdanje konferencije doživjelo je uzbudljiv zaokret te se u potpunosti održalo u digitalnom obliku pod nazivom Sapphire Now Reimagined. Konferencija koja se svake godine održavala u Orlandu i za koju se tražila kotizacija više, ove godine bila je besplatna svim registriranim korisnicima.