Kupci s tvrtkama žele odnos kao s prijateljima

Kupci s tvrtkama žele odnos kao s prijateljima

Odnosi s kupcima danas su važni gotovo kao i proizvod ili usluga koji se kupuju. Prema Salesforceovom istraživanju provedenom na više od 6700 ispitanika, 79 posto potrošača vjeruje kako je iskustvo koje pruža tvrtka jednako važno kao i njezini proizvodi i usluge.

Štoviše, 57 posto ispitanih iskustvo koje su doživjeli s jednom tvrtkom uzet će kao mjerilo za uspoređivanje s drugim tvrtkama, zbog čega je važno kvalitetno upravljati odnosima s kupcima. Istaknuo je to jučer na zagrebačkom Salesforce eventu Filip Novak - regionalni predstavnik Salesforcea, vodeće svjetske tvrtke u području rješenja za upravljanja odnosa s kupcima (CRM). Pred više od 70 direktora tvrtki, marketinga i prodaje, održao je predavanje o kupcu u središtu pozornosti i zaključio kako kupci danas žele da njihov odnos s tvrtkom bude poput onoga s prijateljima i da im prva osoba koju kontaktiraju riješi eventualni problem koji imaju. Zbog toga je važno predvidjeti njihove reakcije, na njih usmjeriti poslovne procese te stvoriti jedinstven tim koji će usklađeno djelovati prema kupcima.

Događaj se nastavio predavanjem Dejana Rogana, konzultanta iz HSM informatike - Salesforceove tvrtke partnera koja je organizirala navedeni događaj. Rogan je okupljene podsjetio kako su sigurno na vlastitoj koži više puta osjetili nedostatke prodajnih, marketing i odjela podrške tvrtki s kojima surađuju. Naveo je nekoliko konkretnih primjera ne uvijek pozitivnih iskustava, s kojima se mogu poistovjetiti svi koji su nazivali kontakt centre i prodajne predstavnike koji nisu ispunili njihova očekivanja.

„Kupac zna što želi, želi to odmah I želi da vi to prepoznate“, rekao je Rogan povezujući takav stav s korištenjem Salesforce platforme. Na primjeru iskustava HSM informatike demonstrirao je na koji su način unaprijedili organizaciju komunikacije s potencijalnim kupcima, a time i povećali prodajne rezultate.

Nakon njegovog predavanja uslijedile su studije slučaja u kojima su svoja iskustva sa Salesforceom predstavile tvrtke Greyp Bikes, ASEE i Matison.

Greyp Bikes, sestrinska tvrtka poznatijih Rimac automobila koja proizvodi električne bicikle, na Salesforce se odlučila paralelno s predstavljanjem svog modela Greyp G6 koji je namijenjen široj publici nego prethodni model koji nije zadovoljavao zakonske preduvjete za korištenje u cijeloj Europskoj uniji. Kako je ispričao Greypov šef prodaje Dominik Vrbanac, volumen prodaje utrostručio se u nekoliko mjeseci, zbog čega je bilo važno imati rješenje koje pomaže u prodajnim i postprodajnim aktivnostima i olakšava komunikaciju između različitih odjela u tvrtki.

Riko Luša predstavio je iskustva softverske tvrtke Matison, koja nudi rješenja namijenjena telekom providerima. Izlazak na međunarodna tržišta donio im je izazove upravljanja prodajnim leadovima, upravljanja mogućnostima i kvalitetnim izvještavanjem, zbog kojih su se odlučili za CRM rješenje. Irena Bulat iz regionalne tvrtke Adisez SEE u šaljivoj prezentaciji okupljenima je ispričala svoja iskustva s uvođenjem Salesforce rješenja u tvrtku.

Još iz kategorije

7 pitanja koje si trebate postaviti prije ulaska u poduzetništvo

7 pitanja koje si trebate postaviti prije ulaska u poduzetništvo

09.12.2019. komentiraj

Postati poduzetnik zvuči lako, ali svi koji su se okušali u toj avanturi znaju koliko je teško. Ponekad se pitaju što im je to uopće trebalo, ali kad to pitanje stigne - stiglo je prekasno! Da bismo vam donekle pomogli, u nastavku donosimo sedam pitanja koja si trebate postaviti prije no što odlučiti postati poduzetnik.

Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru

Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru

09.12.2019. komentiraj

U svom je poslovanju Mate Rimac uvijek bio korak ispred konkurencije, a više o svom uspjehu i poslovanju otkrit će na predavanju najvećeg regionalnog inovacijskog i transformacijskog summita i expoa.

Kako koristiti glazbu za podizanje produktivnosti i kreativnosti

Kako koristiti glazbu za podizanje produktivnosti i kreativnosti

04.12.2019. komentiraj

Glazba uistinu može biti pokretač na raznim razinama, od podizanja raspoloženja, borbe s teškim trenucima u životu, tijekom rekreacije, tijekom opuštanja, ali i tijekom posla. Iako mnoge organizacije, posebno u Hrvatskoj, još uvijek zaziru od glazbe, ona itekako pomaže za produktivnost.