Koji je glavni problem poduzetnika početnika?

Koji je glavni problem poduzetnika početnika?

Foto: DepositPhotos

Poduzetnici su ljudi kao i svi ostali, što znači da su skloni greškama. No, na putu prema uspjehu kakav prosječni čovjek ipak nema u svojim ambicijama, znaju činiti podosta nepotrebne pogreške, koje se lako može okarakterizirati i tupastima, dok bi “glupe” ipak bila prejaka riječ. Ipak se radi o početničkim propustima, spoticanjima... A kad se radi o tim pogreškama, jedna je najčešća!

Naime, početnici će često ignorirati probleme, doslovno. Tek kad "voda dođe do grla", krenut će ih rješavati, a tad je najčešće prekasno. I to je ono na čemu treba poraditi, prepoznati probleme te ih odmah pokušati riješiti. Jer, tako se neće gomilati, niti će postajati sve veći, što u konačnici dovodi do boljeg poslovanja.

Jer, ne  postoje "mali" problemi. Svaki problem treba riješiti jer inače izraste u enorman. Primjer u posljednje vrijeme jest Marriott lanac hotela, u kojem se ignoriralo upozorenje niske razine po pitanju sigurnosnog propusta i na kraju će koštati stotine milijuna američkih dolara, a možda "dogura" i to nekoliko milijardi dolara štete. Uz to, povjerenje gostiju je izgubljeno. Stoga, svaki problem riješite čim ga otkrijete, nemojte ga ignorirati.

Upravo na to upozorava poduzetnik i investitor iz Australije Sebastien Eckersley-Maslin, koji je pokrenuo startup akcelerator BlueChill. Svjestan je koliko početnicima treba pomoći i odlučio im je pružiti sve potrebne alate za to. A, prema njegovim riječima, problemi su ono što prvo treba uočiti i odmah "srezati". Nakon toga, kaže, sve ide puno jednostavnije.

Ali, početnici često uopće ne žele priznati da postoje problemi u njihovom okruženju jer smatraju da ako priznaju problem, priznaju i da nisu dovoljno sposobni, spremni ili pametni baviti se poduzetničkim poslom. No, ako to misle, znači da nisu spremni. Oni uspješni svjesni su da se na greškama uči i da ništa ne dolazi preko noći, bez prepreka.

Još iz kategorije

Appleov uredski kompleks vrijedan 5 milijardi dolara nudi važnu lekciju o zadovoljstvu zaposlenika

Appleov uredski kompleks vrijedan 5 milijardi dolara nudi važnu lekciju o zadovoljstvu zaposlenika

10.08.2022.

Steve Jobs imao je san o posebnom Appleovom kompleksu, u kojem će zaposleni moći raditi, živjeti i posvetiti se kompaniji na jedan potpuno drugačiji način. Ideja je bila potaknuti inovativnost, a ostaje za vidjeti hoće li pet milijardi američkih dolara vrijedan Apple Park u tome i uspjeti. No, ono što je uspio jest potvrda da nije potrebno potrošiti bogatstvo da bi zaposleni bili zadovoljni.

Jednakost je povezana s inovacijom i demokratizacijom

Jednakost je povezana s inovacijom i demokratizacijom

26.07.2022.

Nakon dva uspješna izdanja „Škole za ženski leadership u digitalno doba“ održanih u Lisabonu i Nici, Europska leadership akademija ove godine organizirala je Ljetnu školu za ženski leadership u digitalno doba 2022. u Pragu, a jedno od predavanja mladim lidericama održala je i Tamara Tafra, diplomatska savjetnica za kibernetička pitanja, hibridne prijetnje i dezinformacije u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Europskoj uniji.

6 osobina loših lidera

6 osobina loših lidera

04.07.2022.

Što god mislili o pokojnom Steveu Jobsu, nekadašnjem lideru Microsofta Billu Gatesu ili trenutno najbogatijem čovjeku na svijetu Elonu Musku, ne može se negirati njihova sposobnost kreiranja rasta u kompanijama ponajprije zahvaljujući snažnim liderskim osobinama koja posjeduju.