Kako uspješno posložiti budžete kao freelancer

Kako uspješno posložiti budžete kao freelancer

Foto: Shutterstock

Slobodna zanimanja ono su što mnogi od nas žele jer time postajemo neovisniji, sami smo svoji šefovi i osjećamo manje stresa. Ili ne? Kod slobodnih zanimanja primanja često nisu fiksna i vrlo često ne znamo koliko ćemo koji mjesec zaraditi, zbog čega se teško i planiraju razne stvari u životu.

No ako primanja postoje, koliko god bila neredovita i nejasna, postoje savjeti i načini kako smanjiti troškove i izvući najviše iz onoga što radite. Naravno, što manje trošite, profit će vam biti veći, to je nešto što ne treba posebno objašnjavati.

Da biste do toga došli, pratite jednostavnih sedam koraka.

1. Planiranje troškova

Morate znati na što trošite i koliko trošite. Ukoliko se bavite fotografijom, stavite na papir kakav aparat trebate za koju priliku, kakav objektiv, osvjetljenje i trebate li pomoć još jedne osobe. Ukoliko znate unaprijed gdje ćete fotografirati i za koju priliku, postavite sve lijepo na papir i izračunajte te smanjite troškove na minimum minimuma, a da to ne utječe na kvalitetu posla koji radite. Jer, ako kvaliteta nije na razini, možete izgubiti klijente.

2. Računi

Pazite na poreze i razne račune, to prvo riješite, a potom brinite o ostalim stvarima jer ne želite da vam nadležne institucije pušu za vratom i daju kazne.

3. Potrebe

Znajte uvijek koje su vam potrebe, nemojte se zaigrati i poslije hvatati za glavu. Pratite primanja unazad godinu dana i na temelju toga stvarajte projekciju i trošite samo 30 posto od ukupnog profita na godišnjoj bazi za osobne potrebe.

4. Poslovni troškovi

Kao što je rečeno i u prethodnim koracima, to je najbitnije. Računi, oprema, poslovna putovanja... Od toga živite i tome se prilagođavajte. Sve pripremite unaprijed!

5. Ušteda

Morate pronaći jednostavan način za uštedu. Volite piti kavu, zapaliti cigaretu ili jesti vani? Probajte se odreći toga ako vam taj novac može donijeti nešto kvalitetnije i potrebnije za posao. I, naravno, pažljivo pratite na što trošite. Postoje i aplikacije za to pa ne treba sve zapisivati. Primjerice, Expenditure.

6. Novac za "crne dane"

Nije loša ideja izdvojiti deset posto od onoga što ste namijenili za osobu potrošnju u "fond za crne dane". Nikad se ne zna što se može dogoditi i bolje je to spremno dočekati.

7. Prihodi

Ne prestajte se razvijati i gledati gdje možete zaraditi, nemojte upadati u rutinu i konstantno učite jer time ste konkurentniji, kvalitetniji i traženiji. Nikad se ne ograničavajte i ne zadovoljavajte trenutnim stanjem jer sve se mijenja u "roku keks".

Još iz kategorije

Kako pročitati osobu kao profesionalac?

Kako pročitati osobu kao profesionalac?

12.01.2021. komentiraj

Ljudsko ponašanje nešto je čime se ljudi bave tisuće godina. Želja im je znati prepoznati drugu osobu već na temelju znakova koje nesvjesno daje, riječi koje ne “odvagne” i ponašanja koje iskazuje u određenim situacijama. No, tako nešto jedva znaju i profesionalci, kako će tek “obična” osoba.

4 odlike dobrog lidera

4 odlike dobrog lidera

09.01.2021. komentiraj

Gartner Group je napravio istraživanje o načinima kako postati autentičan lider, kroz koje se zaključilo da za tako nešto osoba treba četiri bitne vještine - samosvijest, transparentnost u odnosima, uravnoteženost i moralna perspektiva.

7 loših odlika lidera

7 loših odlika lidera

08.01.2021. komentiraj

Loše lidere nije teško prepoznati, ali iz nekog razloga ostaju na pozicijama unatoč rezultatima kojima to ne mogu potkrijepiti. Ali, umjesto pokušaja analize korporativnih odluka, koje se razlikuju od organizacije do organizacije, donosimo u nastavku teksta sedam znakova kojima se može identificirati loše lidere.