Kako Jeff Bezos otkriva dobre ideje

Kako Jeff Bezos otkriva dobre ideje

Jeff Bezos najbogatiji je čovjek na svijetu s procijenjenim ukupnim bogatstvom od jednog bilijuna američkih dolara, što nitko prije njega u povijesti čovječanstva nije uspio zabilježiti. Naravno, osnivač Amazona i Blue Origina te vlasnik Washington Posta nije mogao dogurati do takve situacije bez određenih vještina koje su ga izdvajale od drugih, brojnih konkurenata.

Za Forbes je sam otkrio koji tijek misli bi imao prilikom donošenja bitnih odluka kroz karijeru. Kao investitor od najranijih dana, njegov glavni cilj oduvijek je bilo kako određeni posao učiniti profitabilnim. Pritom nije birao sredstva i dan danas se neki njegovi potezi, kao i odnos prema zaposlenicima, promatra kao kontroverzan.

No, on kao pojedinac na taj način uspio je stići do samog vrha, a usput učiniti i podosta ljudi oko sebe iznimno bogatima. Zato temelji tog bogatstva, a to su zaposleni na nižim razinama ili su to kompanije i startupovi koji su žrtvovani za "viši cilj" i nisu toliko bitni ili u prvom planu.

"U samom startu bih inzistirao na ideji koja se razlikuje od drugih. Nisam se nikad zadovoljio nečim malim, uvijek sam gledao prema naprijed i bez obzira koliko poslovanje bilo malo, znao sam da mora vraćati uloženo. S vremenom je uloženo postajalo sve veće, a ujedno i ono što bi se vraćalo natrag", pojasnio je Bezos pa nastavio:

"Prijatelji su mi čestitali nakon odličnog posljednjeg kvartala, ali samo sam im se zahvalio i rekao da sam na tom kvartalu radio prije tri godine te da sad radim na onome što će se dogoditi 2021. godine."

Na taj način se malo bolje može shvatiti kako funkcionira Bezos i da ne misli "stati na loptu" bez obzira na sve uspjehe koje je postigao. Očito je ta želja za konstantnim napredovanjem pomogla da postane to što jest. Običnim ljudima to bi se moglo činiti i pomalo tužnim jer djeluje kao da Bezos ne uživa u životu, ali upravo takav način poslovanja i jest njegov život, što znači da iznimno uživa. No, takav sklop ga i izdvaja, čini posebnim, a bez toga stvari ne mogu ispasti baš ovako kako su ispale...

Još iz kategorije

Što nove generacije traže na radnom mjestu

Što nove generacije traže na radnom mjestu

14.08.2019. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

23.07.2019. komentiraj

Stručnjakinje iz poslovnog sveučilišta WU Executive Academy identificirale su četiri razloga zašto svaka tvrtka treba imati otvorenu kulturu sukoba.  Jedan od razloga je što se nove ideje ne mogu pojaviti ako ne postoji otvoreno okruženje u kojem je svima dopušteno govoriti ono što misle. Astrid Kleinhanns-Rollé i Helga Pattart-Drexler pronašle su način da raspravljaju na otvoren i pristupačan način.

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

04.07.2019. komentiraj

Renomirani predavači i stručnjaci koji su prenijeli inozemni i hrvatski know how, dinamičan panel o utjecaju učenja na poslovanje i interaktivne radionice obilježile su prvu regionalnu konferenciju o digitalnom učenju u poslovnom okruženju. Learning Disruption 2019 okupila je više od 160 sudionika, a njezin najveći doprinos jest da taj što su se na jednom mjestu uspjeli okupiti gotovo svi ključni profesionalci koji se u organizacijama bave učenjem i razvojem.