Imate preko 50? Evo par savjeta kako da nađete posao

Imate preko 50? Evo par savjeta kako da nađete posao

Foto: Shutterstock

Teško je danas pronaći posao i 20-godišnjacima, a kamoli onima koji su zakoračili u pedesete. Postoje zakoni koji jasno upućuju na to da se ne smiju diskriminirati stariji kandidati za posao, no svjesni smo da to i nije baš tako u realnom životu. Nažalost, stariji kandidati se ne shvaćaju ozbiljno i traži se „mlada krv“ koja može potegnuti i do ponoći ako treba.

Poslodavci traže mlade ljude jer je njih lakše prevariti (i iskoristiti) oko radnog vremena i plaće, možete im svašta napričati i oni u to slijepo vjeruju. Zašto je to tako ? Jer mladi nemaju iskustva, a onima u 50-ima teško ćete moći podvaliti razne „igrice“ pa i stoga poslodavci vole mlade „pune entuzijazma“.

Ipak, svi oni koji su došli u 50-te ne bi se trebali predati i evo par savjeta kako dobiti posao i u tim godinama. U životopisima treba pisati stvari kao što su životne vještine, iskustvo i kvalifikacije. To je ono što 50-godišnjaci mogu ponuditi i biti konkurentniji od mladih.

Poslodavce neće zanimati škole ili certifikati koje ste dobili kao tinejdžer nego na koji način možete pomoći tvrtki da opstane na tržištu i ostvari dobiti. Treba ciljano pisati i pokazati poslodavcu kako možete konkretno riješiti neki njihov problem.

Naprimjer, proučite s čime se tvrtka bavi, odaberite neko područje i napišite kako bi se vi uklopili u sve to. Obavezno se treba prijavljivati i na natječaje koji nude volontiranje, jer nakon volontiranja možete dobiti stalan posao. Nikada nije kasno ni za učenje pa bi bilo dobro da se nauče neke nove vještine te se pokaže kako ne stojite na mjestu nego se krećete i aktivni ste.

Prekvalifikacija? Svakako prihvatiti. Bilo bi dobro poslati tvrtkama životopis iako one trenutno ne traže zaposlenike. Na taj način pokazujete kako ste proaktivni i poduzetni i to poslodavci vole. Krećite se među ljudima, saznajte da li netko traži zaposlenike, osluškujte oko sebe. Nemojte gledati sapunice i po cijele dane biti na Facebooku i Twitteru nego budite aktivni.

Još iz kategorije

Generacija Z i budućnost rada i zabave

Generacija Z i budućnost rada i zabave

15.09.2020. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

09.09.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa kreirala je novu stvarnost na svim razinama, pa i onima koje se tiču poslovanja. Dok se već na našem portalu naveliko spominjalo kako raditi na daljinu, kojim se alatima služiti i kako ostati mentalno jak za tako nešto, vrijeme je da se spomene i kakvu budućnost imaju startupi u jeku ove krize.

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

05.09.2020. komentiraj

Rezultati su važni jer najčešće su jedina relevantna mjerna jedinica uspjeha neke organizacije. I upravo zato je ključna stavka, ili bolje rečeno osoba, ona na samom vrhu - lider.