Četiri pravila za hibridni model rada

Četiri pravila za hibridni model rada
DepositPhotos

Pandemija koronavirusa dovela je do situacije u kojoj posljednjih 18 mjeseci milijuni zaposlenih moraju raditi na daljinu, no to polako završava i sve više organizacija odlučuje se za hibridni način rada, ponajprije kako bi zadovoljili želje radnika, ali i održali očito pojačanu produktivnost.

Naravno, tako nešto nije lako izvesti, bez obzira na iskustvo s povećim izazovima kojima smo svjedočili od ožujka prošle godine. Stoga, lideri timova i kompletnih organizacija moraju biti spremni izvesti sve na adekvatan način, kako posao ne bi patio, kako bi zaposleni bili zadovoljni, kako bi klijenti bili zadovoljni, kako bi dioničari bili zadovoljni...

Michael Simpson, izvršni direktor (CEO) i predsjednik u kompaniji Pairin iznio je svoje viđenje načina na koji bi se lideri morali postaviti u situaciji uvođenja hibridnog modela rada. Iznio je četiri osnovna pravila, kako kaže, za to.

1. Kreirajte vrijednosti kompanije

Ako niste, učinite to kako bi se točno mogli znati principi rada i kultura kompanije. Zaposlenicima to mora biti jasno i moraju biti u situaciji da ih sami žele provoditi. Na taj način te će se vrijednosti i kultura proširiti i posao će ići prema zacrtanim ciljevima.

2. Nanovo predstavite ured

Neki se zaposlenici žele vratiti, neki ne. Svejedno, zajednički ciljevi moraju biti jasni i mora se ići prema njihovom provođenju. Stoga, nanovo predstavite ured, u doslovnom smislu, ali i u smilu budućeg načina rada između zaposlenih koji ostaju raditi na daljinu i koji ne. Primjerice, Simpson je želje zaposlenih doznao kroz anketni upitnik.

3. Zbližavanje tima

Ovo je jasno samo po sebi, povratak u ured će neke ljude dovesti u situaciju da se vide po prvi put, a neke da se vide nakon podužeg vremena. Napraravite atmosferu u kojoj će sve to proći glatko i pozitivno, da se stvori pravi kolegijalni odnos. Odnosno, da se obnovi.

4. Osobni razvoj

Bez obzira na sve, osobni razvoj mora ostati na vrhu liste prioriteta jer ako potičete zaposlenika na napredak, on će konstantno davati sve od sebe da ga i ostvari. Radio na daljinu ili s radnog mjesta...