Četiri pravila za hibridni model rada

Četiri pravila za hibridni model rada

Foto: DepositPhotos

Pandemija koronavirusa dovela je do situacije u kojoj posljednjih 18 mjeseci milijuni zaposlenih moraju raditi na daljinu, no to polako završava i sve više organizacija odlučuje se za hibridni način rada, ponajprije kako bi zadovoljili želje radnika, ali i održali očito pojačanu produktivnost.

Naravno, tako nešto nije lako izvesti, bez obzira na iskustvo s povećim izazovima kojima smo svjedočili od ožujka prošle godine. Stoga, lideri timova i kompletnih organizacija moraju biti spremni izvesti sve na adekvatan način, kako posao ne bi patio, kako bi zaposleni bili zadovoljni, kako bi klijenti bili zadovoljni, kako bi dioničari bili zadovoljni...

Michael Simpson, izvršni direktor (CEO) i predsjednik u kompaniji Pairin iznio je svoje viđenje načina na koji bi se lideri morali postaviti u situaciji uvođenja hibridnog modela rada. Iznio je četiri osnovna pravila, kako kaže, za to.

1. Kreirajte vrijednosti kompanije

Ako niste, učinite to kako bi se točno mogli znati principi rada i kultura kompanije. Zaposlenicima to mora biti jasno i moraju biti u situaciji da ih sami žele provoditi. Na taj način te će se vrijednosti i kultura proširiti i posao će ići prema zacrtanim ciljevima.

2. Nanovo predstavite ured

Neki se zaposlenici žele vratiti, neki ne. Svejedno, zajednički ciljevi moraju biti jasni i mora se ići prema njihovom provođenju. Stoga, nanovo predstavite ured, u doslovnom smislu, ali i u smilu budućeg načina rada između zaposlenih koji ostaju raditi na daljinu i koji ne. Primjerice, Simpson je želje zaposlenih doznao kroz anketni upitnik.

3. Zbližavanje tima

Ovo je jasno samo po sebi, povratak u ured će neke ljude dovesti u situaciju da se vide po prvi put, a neke da se vide nakon podužeg vremena. Napraravite atmosferu u kojoj će sve to proći glatko i pozitivno, da se stvori pravi kolegijalni odnos. Odnosno, da se obnovi.

4. Osobni razvoj

Bez obzira na sve, osobni razvoj mora ostati na vrhu liste prioriteta jer ako potičete zaposlenika na napredak, on će konstantno davati sve od sebe da ga i ostvari. Radio na daljinu ili s radnog mjesta...

Još iz kategorije

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

17.06.2022.

Konferencija LeaderSHE održat će se u četvrtak 30. lipnja 2022. godine u Zagrebu. Riječ je o konferenciji koja okuplja liderice iz poslovnog svijeta, politike i nevladina sektora kako bi se istaknuli njihovi uspjesi te potaknule druge žene da streme liderskim pozicijama.

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

14.06.2022.

Rad na daljinu postao je nužnost s pandemijom koronavirusa, ali poslodavci konstantno provjeravaju produktivnost radnika koje nemaju konstantno na oku, iako im brojke sugeriraju da je ona bolja nego u vremenima prije globalne krize. Potvrđuje to kroz istraživanje i A&M, zdravstveno sveučilište iz Teksasa temeljem analize 265 zaposlenih u kompaniji Hurricane Harvey iz Houstona.

Zlatna pravila kod traženja posla

Zlatna pravila kod traženja posla

12.06.2022.

Postoji nekoliko zlatnih pravila kod traženja novog posla, a ona osnovna su provjera životopisa da u njemu ne bi bilo tipfelera ili sličnih grešaka, provjera točne adrese kompanije unutar motivacijskog pisma i dolazak na zakazani razgovor točno na vrijeme. Ali, neke greške teže se izbjegnu i primijete, a mogu učiniti razliku.