Ako na ova 3 pitanja odgovorite s NE, vaše liderske vještine gore su nego što ste mislili

Ako na ova 3 pitanja odgovorite s NE, vaše liderske vještine gore su nego što ste mislili

Foto: DepositPhotos

Ne postoji lider koji se ujutro probudi i kaže sebi samom kako jedva čeka doći na posao i odraditi loš posao. Nažalost, to se događa jer, kao i svi, tako su i lideri samo ljudi.

Greške su moguće, loš dan je moguć, neočekivani događaji su itekako mogući. Ali, oni najbolji ipak odrađuju određene detalje na način koji onemogućava neke od stvari koje bi se mogle oteti kontroli.

Stoga, da bi se obavio mali test liderskih sposobnosti, Marcel Schwantes s Inc. postavio je tri pitanja. Ako su odgovori na sva tri "ne", tad je jasno da lider ipak nema sposobnosti koje bi mu išle u prilog. U prijevodu, riječ je o lošem lideru.

1. Znate li uistinu što pokreće vaše zaposlenike?

Najbolji lideri znaju kako zadržati najbolje ljude, kako ih ičiniti sretnima, motiviranima i općenito takvima da daju najbolje što mogu od sebe za kompaniju. I tako moraju dan za danom pratiti stanje sa zaposlenima, s odjelima, s rezultatima koje postižu.

Iako će većina lidera reći da je to tako, najbolje odgovore mogu dobiti kroz anonimne ankete, kroz koje se može vidjeti znaju li zaposlenici što se od njih očekuje, imaju li sve potrebno za obaviti posao, imaju li priliku raditi najbolje što mogu, prepoznaje li se njihov rad i nagrađuje li se.

2. Ulijevate li nadu drugima?

Ovako nešto prepoznaje se u kriznim situacijama, a pandemija koronavirusa svakako je najbolji primjer. Ako su zaposleni jasno znali što raditi, kako raditi i nisu strahovali od onoga što je pred njima, tad je to znak da lider zna svoj posao i jasno ga prezentira svima oko sebe.

3. Činite li ranjivost aktivnim dijelom razgovora?

Na ovo pitanje većina lidera odgovara "ne". Ponajviše jer smatraju da je znak slabosti pokazati ranjivost. Istina je da lideri koji to tvrde u velikoj većini nemaju emocionalne hrabrosti za pokazati ranjivosti.

U stvarnosti, iskazivanje ranjivosti na iskren način prikazuje lidere čovječnijima pa se zaposlenici mogu lakše poistovjeriti s njima, zbližiti i na taj način postati odaniji.

Još iz kategorije

Tko je turist budućnosti i kako ga privući na odmor baš u Hrvatsku?

Tko je turist budućnosti i kako ga privući na odmor baš u Hrvatsku?

25.05.2022.

Godišnji odmor u Svemiru danas još uvijek zvuči kao znanstvena fantastika za sve one koji nisu super bogati. No, velika je vjerojatnost da će takva putovanja postati sve učestalija i uobičajenija. Tko su turisti budućnosti, kako će birati lokacije za odmor i što možemo već danas učiniti kako bismo postali poželjna destinacija u budućnosti?

LeverUP Consulting: Dva dana tjedno u uredu, ostalo od kuće

LeverUP Consulting: Dva dana tjedno u uredu, ostalo od kuće

24.05.2022.

Od samih početaka poslovanja u tvrtki LeverUP Consulting prakticiramo hibridni model rada. Organizacija radnog vremena ostaje u rukama samih zaposlenika.

Fokus na iskustvo zaposlenika rezultira većim prihodima

Fokus na iskustvo zaposlenika rezultira većim prihodima

23.05.2022.

Istraživanja su pokazala poveznicu između iskustva zaposlenika (EX) i korisnika (CX), kao i njihov utjecaj na ubrzani rast. Ali, može li se brojkama iskazati koliki točno utjecaj na rast ima povećani fokus na iskustvo zaposlenih?