5 osobina lošeg lidera

5 osobina lošeg lidera

Foto: DepositPhotos

Lideri mogu biti dobri i loši, što nije nikakvo čudo, no problematično je ako ostanu na vrhu hijerarhije unatoč lošim osobinama, koje guraju nizbrdo organizaciju ili tim kojima su na čelu. Posebno je problematično ako se ne trude ispraviti mane i postati bolji.

Primjerice, postoji pet detalja koji će razotkriti loše lidere i donosimo ih u nastavku teksta. Na taj način, ako ste lider, možete poboljšati kako radite i kako organizirate, odnosno, vodite poslovanje.

1. Gledaju samo na sebe

Ne treba posebno isticati zašto je problematično ako lider gleda samo ono što je u njegovom osobnom interesu, odnosno, ono što će mu koristiti. Na taj način prosperira samo on, ne i posao koji vodi. Dapače, često vuče posao prema dolje.

2. Narcističke tendencije

Ljubav prema sebi ponekad može biti dobra i poticajna, ali ako je izraženo, postoji problem. Primjerice, takva osoba neće pokazati da vas cijeni već će u svakom trenutku gledati kako vas obezvrijediti, samo da bi ostao dojam da ste ispod njega u svakom smislu. Također, ako treba nešto od zaposlenika, često će to tražiti kroz prijetnje.

3. Tretira ljude kao brojeve

Na taj način nitko nije siguran da neće dobiti otkaz, na taj način nitko nije siguran da može napredovati... I gubi se povjerenje, odanost i neka humana atmosfera u organizaciji. Zauzvrat se pojavljuju stres, tjeskoba i izostanak samopouzdanja.

4. Previše kontrole

Lideri koji nisu sigurni u sebe žele imati potpunu kontrolu nad organizacijom, sve s ciljem sprečavanja bilo kakvih situacija koje bi im se mogle obiti o glavu. Ujedno, takvi lideri ne konzultiraju se sa zaposlenima ni oko čega, ali neće preuzeti odgovornost za loše postupke.

5. Pripisuju si tuđe zasluge

Za sve što se dobro postigne, istaknut će da su oni ti koji su to omogućili i kreirali, što ostavlja loš okus. I, naravno, stvorit će iznimno lošu atmosferu.

Još iz kategorije

Appleov uredski kompleks vrijedan 5 milijardi dolara nudi važnu lekciju o zadovoljstvu zaposlenika

Appleov uredski kompleks vrijedan 5 milijardi dolara nudi važnu lekciju o zadovoljstvu zaposlenika

10.08.2022.

Steve Jobs imao je san o posebnom Appleovom kompleksu, u kojem će zaposleni moći raditi, živjeti i posvetiti se kompaniji na jedan potpuno drugačiji način. Ideja je bila potaknuti inovativnost, a ostaje za vidjeti hoće li pet milijardi američkih dolara vrijedan Apple Park u tome i uspjeti. No, ono što je uspio jest potvrda da nije potrebno potrošiti bogatstvo da bi zaposleni bili zadovoljni.

Jednakost je povezana s inovacijom i demokratizacijom

Jednakost je povezana s inovacijom i demokratizacijom

26.07.2022.

Nakon dva uspješna izdanja „Škole za ženski leadership u digitalno doba“ održanih u Lisabonu i Nici, Europska leadership akademija ove godine organizirala je Ljetnu školu za ženski leadership u digitalno doba 2022. u Pragu, a jedno od predavanja mladim lidericama održala je i Tamara Tafra, diplomatska savjetnica za kibernetička pitanja, hibridne prijetnje i dezinformacije u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Europskoj uniji.

6 osobina loših lidera

6 osobina loših lidera

04.07.2022.

Što god mislili o pokojnom Steveu Jobsu, nekadašnjem lideru Microsofta Billu Gatesu ili trenutno najbogatijem čovjeku na svijetu Elonu Musku, ne može se negirati njihova sposobnost kreiranja rasta u kompanijama ponajprije zahvaljujući snažnim liderskim osobinama koja posjeduju.