5 načina na koje projektni menadžeri mogu odgovoriti na promjene unutar projekata

5 načina na koje projektni menadžeri mogu odgovoriti na promjene unutar projekata

Foto: DepositPhotos

Upravitelj projekta kompleksna je i dinamična pozicija namijenjena onima koji žele izazove te se mogu prilagoditi svakom koji im se nađe na putu. Ali, postati takav ne može se preko noći, što znači da treba mnogo učenja, strpljenja odricanja i živaca. Ali, da bismo vam bar malo uštedjeli na vremenu, donosimo pet važnih savjeta kako se nositi s jednim od najtežih izazova - promjenom projekta.

Primjerice, zamislite aplikaciju koja se konstantno modificira i mijenja. Teško da ćete je nastaviti koristiti i to je potpuno razumljivo. Zato treba učiniti sve da se promjene ne osjete kod krajnjih korisnika i tu na snagu stupaju upravitelji projektima. Dakle, rješenje za održavanje stabilnosti i ciljeva projekata postoje unatoč eventualnim promjenama.

1. Postavite rokove za promjene

Nebitno radi li se o uspješnom ili neuspješnom projektu, odredite trenutak kad će se "zamrznuti" pa da neko vrijeme IT i(li) krajnji korisnici rade na novom sustavu. Bilježite sve kritike, pohvale, prijavljene greške... i u trenutku kad ste "odmrznuli" projekt uvedite potrebne promjene kako bi on krenuo u novu fazu bezbolnije.

2. Izvedite projekt u fazama

Zajedno s prvim korakom, postavite nekoliko faza samog razvoja kako bi se paralelno sa "zamrznutim" stanjem ipak radilo na njemu pa kad dođe do "odmrzavanja" većina potrebnog posla bude završeno.

3. Objasnite metodologiju projekta cijelom timu

Bez obzira tko je zadužen za što, potrebno je da apsolutno svi znaju što se događa sa svakim dijelom projekta u svakom trenutku. Obavezno!

4. Sudjelujte u razvoju

Ne misli se pritom na sastanke, određivanje rokova i planiranje. Ne, sjednite s ljudima koji rade na projektu, razgovarajte i budite dio cijelog razvojnog procesa jer tako ćete najbolje shvatiti svaki eventualni problem i lakše savladati prepreke.

5. Nikad ne gledajte na projekt kao završen

Posao i posebno aplikacije razvijaju se neprekidno, što znači da se razvija i projekt pa samim time čak i kad službeni rokovi za završetak projekta budu ispunjeni, on će uvijek ostati "u zraku" pa ne zaboravljajte na njega jer u suprotnom biste si mogli vrlo brzo "natovariti" još podosta nepotrebnog posla...

Još iz kategorije

Huawei pokrenuo „2021 APPSUP“ natjecanje za inovacije s fondom nagrada od milijun dolara

Huawei pokrenuo „2021 APPSUP“ natjecanje za inovacije s fondom nagrada od milijun dolara

17.06.2021.

Huawei pokreće svoje godišnje natjecanje za inovacije aplikacija Huawei Mobile Services (HMS) - AppsUP. Cilj programa je nadahnuti nadarene programere širom svijeta za stvaranje revolucionarnih aplikacija i digitalnih iskustava te im pruža jedinstvenu priliku za istraživanje i promicanje digitalnih inovacija.

Kako biti siguran da netko posjeduje prave liderske vještine?

Kako biti siguran da netko posjeduje prave liderske vještine?

16.06.2021.

Lider ne može biti bilo tko, ali bilo tko se može potruditi biti lider, ako to istinski želi. Neke osobe to jednostavno imaju u sebi, ali neki nemaju i željele bi imati.

BASF otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj

BASF otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj

10.06.2021.

Europski lider u istraživanju i razvoju te najveća svjetska kemijska kompanija BASF pokreće projekt BASF Innovation Hub koji će okupiti startupove i inovatore u 11 zemalja srednje i južne Europe među kojima je i Hrvatska. Ove godine natjecanje je usredotočeno na rješenja koja izravno ili neizravno doprinose stupovima Zelenog plana - čista energija, održiva poljoprivreda i kružna ekonomija. Pobjednik lokalnog natjecanja bit će nagrađen s 2500 eura, a najbolja ideja regionalnog kruga nagrađuje se s 5000 eura.