Sporost brzo ubija tvrtke

Sporost brzo ubija tvrtke

Otkako sam čuo ovaj termin prije nekih mjesec dana, ne izlazi mi iz glave. Sporost brzo ubija tvrtke. Može se primijeniti na X raznih primjera, na Y raznih situacija, u trenucima kada se trebaju napraviti neke stvari, promijeniti, odlučiti. Da, odlučiti! Na žalost, neka letargija je zahvatila ovu našu domovinu, i sve više i više nam se dešava nedostatak odluka. Bilo kakvih – dobrih, loših, malih ili velikih. Ono što se danas kod nas dešava je čisti „no decision“. Nema odluke. A napomenuo bih – sporost brzo ubija tvrtke.

Idemo uzeti za primjer maslinovo ulje. Uzmeš maslinu, zgnječiš i curi ulje. Right? Wrong!

Bio sam na Wine Gourmet Festivalu ovo proljeće i probao 20-ak različitih vrsti maslinovog ulja. Bjelica, Crnica, Buža, Rosulja, Pendolino, Picholine, Ascolana... Pričam malo s proizvođačima. „Ne želimo više samo sve masline staviti na kup i proizvoditi ulje. S time nema diferencijacije i samo gubimo novce. Moramo se prilagoditi potrebama tržišta.“. Da, uistinu zvuči logično, ali koliko će proizvođača to i napraviti? Ako se malo usporedi, ovih nekoliko Istarskih proizvođača ima po litri maslinovog ulja nekoliko puta veću cijenu od litre „djevičanskog“. I uglavnom prodane zalihe. Prilagodili su se, jer su shvatili da sporost brzo ubija tvrtke.

Ako su promjene vidljive u tradicionalnoj djelatnosti poput maslinarstva, kako bi se tek mogle (trebale, morale) vidjeti u nekim visoko-tehnološkim djelatnostima?  I zapravo, što su visoko-tehnološke djelatnosti? Pa danas to može biti SVE! Baš SVE!

Nove generacije, kojima je tehnologija u potpunosti prirođena, koje za savjet pitaju Google a ne roditelje, koje se bude, žive, igraju i spavaju sa svojim gadgetima su nova najveća ciljana skupina SVIH, ali baš SVIH businessa! A danas je ta generacija od 5 do cca. 35 godina. Ta je generacija različita i o tome nema dvojbe, jer prije svega ne koriste tehnologiju da opišu tko su, nego je koriste da postignu što žele biti. To je generacija posebnosti, individualizacije i personalizacije svega – maske za mobitel, tenisica i frizure, nosive tehnologije ugrađene u obuću i odjeću.

Generacija koja neće prihvaćati standarde i kalupe, već će kroz tehnologiju oblikovati svoju okolinu. To je segment veličine 1. Jedan. Individua. Osoba. A tih segmenata ima jako puno, možda čak i preko dvije milijarde. Da bi se ti segmenti pogodili, tvrtke koje im se obraćaju trebaju opskrbu u realnom vremenu s povezanom logistikom i proizvodnjom u blizini korisnika. Da bi opsluživali te segmente, treba biti brz i to je jedini način opstanka. A svi ostali će se uvjeriti kako sporost brzo ubija tvrtke.

Ono što više nije dovoljno je proučavanje i analiziranje prošlosti. Dolazimo u doba kada će se za svaki ranije spomenuti segment u realnom vremenu pokušati predvidjeti ponašanje. Ono što je na neki način započeo Amazon prije 10-ak godina sa svojim uspoređivanjima, predikcijama kupovina i behaviorističkim algoritmima, danas se može (da ne kažem mora) raditi puno šire, s puno više eksternih izvora podataka.

Ono što dio domaćih tvrtki polako počinje shvaćati je taj koncept „big data“, strateškog donošenja brzih odluka i odgovaranja potrebama tržišta. Jedino se bojim da su neki drugi ipak brži, ta da ćemo zbog pomanjkanja donošenja odluka propustiti priliku za regionalno vodstvo.

„Big data“ koncept nije samo za „big business“, on je za kompanije svih veličina. Zdravstvo bi moglo daleko bolje i preciznije upravljati svakim pacijentom, s predviđanjima pregleda i troškova na temelju njegovih podataka iz laboratorija, sistematskog i liječnika opće prakse. Telekomi bi mogli prije znati da li im customer planira otići drugom operateru. Vlasnik restorana će moći bolje predvidjeti za svakog individualnog gosta njegove želje oko jela, vina i pozicije stola.

A za nas sve je bolje da shvatimo ovaj koncept jer će se generacija individualaca samo povećavati, zajedno s kupovnom moći. A možemo im tu ponuditi individualizirano ljetovanje, s ribom i vinom koje vole. Možemo na temelju uzoraka tla, meteoroloških podataka i promatranja cijene žitarica odlučiti što ćemo posijati. Možemo iz profila ljudi koji planiraju doći na more zaključivati koju vrstu glazbe slušaju i u to vrijeme organizirati neki koncert. Samo da se odlučimo pokrenuti na vrijeme. Jer sporost brzo ubija tvrtke.

Još iz kategorije

Zašto Linux kao operativni sustav ne dominira na desktop PC-ima?

Zašto Linux kao operativni sustav ne dominira na desktop PC-ima?

08.06.2022.

Linux je besplatan i otvoren operativni sustav, koji je kreiran prije više od 30 godina, ali je njegova popularnost počela iznimno rasti tek unazad desetak godina. Uvjetno rečeno jer čini tek 2,35 posto udjela na tržištu.

Kibernetička sigurnost: Što je SBOM i zašto se kompanije sve više njime bave

Kibernetička sigurnost: Što je SBOM i zašto se kompanije sve više njime bave

07.06.2022.

U vrijeme kada korporacije i države trebaju odgovoriti na sve više opasnosti iz softverskog lanca opskrbe, sve važnije postaje imati kvalitetni SBOM.

Video igre su audiovizualna djelatnost i vrlo su jasno regulirane

Video igre su audiovizualna djelatnost i vrlo su jasno regulirane

23.05.2022.

Gaming industrija, odnosno industrija video igara (PC igre, mobilne igre, igre na konzolama i browser/social network igre) jedna je od najbrže rastućih industrija čija vrijednost prelazi brojku od 100 milijardi dolara. Time ova nova industrija premašuje globalnu filmsku i glazbenu industriju, a pametni uređaji unijeli su veliku promjenu u razvoj gaminga i učinili ga omiljenom zabavom za sve, bez obzira na godine.