KOMENTAR: Tele2 Hrvatska priredio iznenađenje - odličan u prvih devet mjeseci

KOMENTAR: Tele2 Hrvatska priredio iznenađenje - odličan u prvih devet mjeseci

Foto: Damir Brkić / Tomich Productions

Treći po veličini domaći telekomunikacijski operater Tele2 iznenadio je odličnim rezultatima u prvih devet mjeseci ove godine, ali i posljednjem kvartalu. Svi ključni pokazatelji rastu, marže također i Tele2 je pokazao da se može. Neki bi rekli možda poliraju bilancu za neku skoru prodaju, jer ovakvi rezultati privukli bi svakog investitora. Možda žele dokazati centrali u švedskoj da imaju prostora za novi rast i možda neke akvizicije. Svašta se na tržištu priča posljednjih mjeseci, ali i godina.

Vratimo se mi rezultatima. Prihodu rasli zaista visokih 15,18 posto u prvih devet mjeseci, dok na kvartalnoj razini 15,8 posto. Dobit prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) na devetomjesečnoj razini rasla je gotovo 70 posto odnosno 69,6 posto. Na kvartalnoj razini uspoređujući razdoblje srpanj-rujan 2018 s istim razdobljem prethodne godine riječ o 52,9 posto rasta. EBITDA marža na kvartalnoj razini iznosila je 25 posto dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 19 posto. Zaista odlični rezultati. A tome treba pribrojati i rast kapitalnih ulaganja.

Ipak treba reći kako ti rezultati imaju i svoju određenu cijenu. Tele2 je u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko tjedna i mjeseci imao i dosta problema s mrežom, ona je padala, korisnici su bili nedostupni i za telefoniranje, nisu mogli slati SMS poruke, niti surfati. Ili je pak bilo problema samo s podatkovnim prometom. Razlog tome treba tražiti u vrlo brzom rastu podatkovnog prometa i sve većim korisničkim očekivanjima. Uz to, treba uzeti u obzir da je zbog roaminga, odnosno ukidanja plaćanja za EU korisnike, broj korisnika koji „troše“ podatke i glas u domaćim mrežama svih operatera i Tele2,a li A1 / Vipnet i Hrvatskog Telekoma tijekom turističke sezone snažno porastao. Tome treba dodati kako je Tele2 Hrvatska na godišnjoj razini povećao broj korisnika za gotovo 7 posto. Sve to je dovelo i do problem s mrežom. Stoga svi telekomi, jer smo turistička zemlja, moraju ulagati u mrežu koja se realno pod vršnim opterećenjem koristi svega 3 maksimalno 4 mjeseca,  a ostalo vrijeme je „prazna“.

Obzirom da je novi oblik života odnosno A1 Hrvatska, nekad Vipnet objavio sasvim solidne rezultate, a sada je Tele2 nastavio u istom ritmu još ostaje da vidimo kakvi će biti rezultati Hrvatskog Telekoma koji će stići slijedeći tjedan kako bismo zaokružili telekomunikacijsku sliku u Hrvatskoj.  Informacije koje imamo kažu da niti HT neće razočarati.

Još iz kategorije

Zašto zapošljavati headhunting metodom?

Zašto zapošljavati headhunting metodom?

26.03.2019. komentiraj

Privlačenje ICT stručnjaka izazovnije je nego ikada. Jedna od metoda koju koristimo u Lemaxu je i headhunting. Ovoj metodi pristupamo sami, iako smo povijesno koristili i usluge vanjskih ponuđača usluga. Pokazalo se kako u fazi intenzivnog rasta tvrtke jedino naš entuzijazam i stvarna iskustva stručnjaka osiguravaju prenošenje prave poruke do potencijalnog kandidata.

Vjeruju li korisnici u SaaS?

Vjeruju li korisnici u SaaS?

20.03.2019. komentiraj

Softver kao usluga (software-as-a-service – SaaS) model je kojim je softver u potpunosti dostupan za primjenu, ne nalazi se na lokaciji korisnika i ne kupuje se nego se iznajmljuje. Na svjetskoj razini postao je sve učestaliji od 2012. godine kada su vodeće svjetske tvrtke poput Microsofta i Amazona uvidjele glavnu prednost ovog modela, a to je planirani ponavljajući prihod (eng. Recurring revenue).

Speed, give me what I need

Speed, give me what I need

18.03.2019. komentiraj

Kad netko kaže da brzina znači život, to zvuči kao patetična izjava Toma Cruisea u „Danima groma“, ili takva neka holivudska smijurija. Međutim, u avionu to je vrlo doslovna i stvarna istina. Samo dok postoji dovoljna brzina opstrujavanja zraka oko površina zrakoplova, postoji i uzgon koji avion drži u zraku. Jedan od drilova koje instruktor upucava pilotu učeniku u glavu, kroz cijelo školovanje, je da pilot prvo leti, onda navigira, a tek onda razgovara s kontrolom leta. Ovo „prvo leti“ na prvom mjestu znači da održava brzinu aviona i odstojanje od prepreka.