KOMENTAR: Otišao je još jedan prijatelj

KOMENTAR: Otišao je još jedan prijatelj

Šturo novinarski zvučala bi vijest Alen Balen, vlasnik i direktor Yammat FM-a, iznenada je preminuo u Rovinju u 47. godini života za vrijeme Dana komunikacija. Međutim to nimalo nije tako, mnogi od nas zajedno smo odrastali uz glazbu, 101-inicu, ali i mnoga druga događanja posljednjih četrdesetak godina. Jer bilo smo generacija.

Svi ćemo se sjećati njegovog glasa, mnogi su ga voljeli zvati The Voice iako on sam, to mi je jednom rekao baš tako nešto i nije previše volio. Bio je jednostavan, uvijek je volio porazgovarati, a tako je i bilo samo dan prije nego li je otišao zauvijek.

Ova godina ostat će godina odlaska prijatelja, prvo je otišao Željko Keserović Kes, a sada Alen Balen. Legenda televizije i legenda radija. Otišli su i sad nas gledaju negdje odozgo i smiju se našim greškama, pokušajima i nastojanjima da budemo bolji.

I čudne li sudbine, baš jučer nakon puno promišljanja krenuli smo s vlastitim sound kanalom, odnosno uz ICTbusiness TV pokrenuli smo ICTbusiness Radio malo audio u vrijeme videa. O tome smo pričali dan prije, ali eto sad je tako. Nažalost, netko je odredio da je vrijeme bilo prijatelju da odeš na nebo i pokreneš radio i DJ-ejaš za ekipu, a pozdravi nam i Kesa tamo negdje gore i zmiksaj neku njegovu glazbu.

Do ponovnog susreta…

Još iz kategorije

KOMENTAR: Tele2 Hrvatska odličan u prvih devet mjeseci, čeka se i dalje potvrda odluke o prodaji

KOMENTAR: Tele2 Hrvatska odličan u prvih devet mjeseci, čeka se i dalje potvrda odluke o prodaji

17.10.2019. komentiraj

Treći po veličini domaći telekomunikacijski telekom operator Tele2 Hrvatska ostvario je odlične rezultate u prvih devet mjeseci ove godine uz rast svih ključnih financijskih pokazatelja od rasta prihoda od 8 posto i bruto dobiti, odnosno dobit s kamatama, amortizacijom, deprecijacijom i porezom (EBITDA) od čak 71 posto. To su odlični rezultati na vrlo zasićenom tržište gdje nas očekuju neki od ključnih događaja za domaće telekomunikacijsko tržište. I dok se čekaju konačne odluke regulatora i to prije svega Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja oko prodaje Tele2 Hrvatska United Grupi na telekom tržištu se sve više govori i o tome tko će kupiti Optima Telekom.

KOMENTAR: Solidni rezultati A1 Hrvatska u devet mjeseci

KOMENTAR: Solidni rezultati A1 Hrvatska u devet mjeseci

15.10.2019. komentiraj

A1 Hrvatska sada se fokusira na investicije i pripreme za dolazak 5G mreže, ulažu u nove tehnologije, a prošlogodišnja dobit bila im je pod velikim pritiskom rebrendinga koji baš i nije bio jeftin, stoga uz rast prihoda i dobiti može se slobodno reći kako su rezultati ovog drugog po veličini domaćeg telekom operatera sasvim solidni.

Zašto su korporativna preuzimanja dobra za zajednicu otvorenog koda

Zašto su korporativna preuzimanja dobra za zajednicu otvorenog koda

15.10.2019. komentiraj

Prošla su vremena u kojima bi velike tehnološke kompanije činile što god mogu kako bi onemogućile open soruce projekte, zajednice i startupe da “dišu punim” plućima, u što smo se uvjerili prošle godine kad je IBM za 34 milijarde američkih dolara preuzeo Red Hat, a Microsoft za 7,5 milijardi dolara GitHub. I koliko god se nekome to činilo lošim u globalu, nije tako.