KOMENTAR: Otišao je još jedan prijatelj

KOMENTAR: Otišao je još jedan prijatelj

Šturo novinarski zvučala bi vijest Alen Balen, vlasnik i direktor Yammat FM-a, iznenada je preminuo u Rovinju u 47. godini života za vrijeme Dana komunikacija. Međutim to nimalo nije tako, mnogi od nas zajedno smo odrastali uz glazbu, 101-inicu, ali i mnoga druga događanja posljednjih četrdesetak godina. Jer bilo smo generacija.

Svi ćemo se sjećati njegovog glasa, mnogi su ga voljeli zvati The Voice iako on sam, to mi je jednom rekao baš tako nešto i nije previše volio. Bio je jednostavan, uvijek je volio porazgovarati, a tako je i bilo samo dan prije nego li je otišao zauvijek.

Ova godina ostat će godina odlaska prijatelja, prvo je otišao Željko Keserović Kes, a sada Alen Balen. Legenda televizije i legenda radija. Otišli su i sad nas gledaju negdje odozgo i smiju se našim greškama, pokušajima i nastojanjima da budemo bolji.

I čudne li sudbine, baš jučer nakon puno promišljanja krenuli smo s vlastitim sound kanalom, odnosno uz ICTbusiness TV pokrenuli smo ICTbusiness Radio malo audio u vrijeme videa. O tome smo pričali dan prije, ali eto sad je tako. Nažalost, netko je odredio da je vrijeme bilo prijatelju da odeš na nebo i pokreneš radio i DJ-ejaš za ekipu, a pozdravi nam i Kesa tamo negdje gore i zmiksaj neku njegovu glazbu.

Do ponovnog susreta…

Još iz kategorije

INOVACIJA … koja uvijek evoluira

INOVACIJA … koja uvijek evoluira

10.06.2019. komentiraj

U jednoj davnoj kolumni  prikazali smo kako izgleda životni ciklus inovacije, mnemotehnika je 8E's: Zaokružili smo životnu fazu „razvoj inovacije“ – EVOLVE – koja nas ovdje zanima, a i zato jer je u sebi vrlo proturječna! Ilustracija ove tvrdnje je u tome da kad netko smisli ideju za koju vjeruje da je inovativna odmah dolaze oponenti. Oni imaju j još bolje ideje ili unapređuju izvornu. Ideator je time obično frustriran, jer se njegova brilijantna ideja ne prihvaća bez pogovora.  Pri tome zaboravlja da je i ta njegova ideja vjerojatno samo „evolucija“ nekog ranijeg rješenja. Zato treba u svakoj situaciji biti otvoren prema novim rješenjima, ali ih ne treba prihvaćati nekritički.

Samsung jedini profitira na nedaćama Huaweija

Samsung jedini profitira na nedaćama Huaweija

04.06.2019. komentiraj

Googleova odluka o oduzimanju licence za Android Huaweiju, koju je vrlo brzo ublažio, ukazala je na cijeli niz problema u tehnološkom sektoru i već nakon desetak dana potpuno je jasno da se naredbe kao ona američkog predsjednika Donalda Trumpa ne mogu donositi ishitreno, prvenstveno jer zabrana trgovanja na najvišim razinama štete apsolutno svima. Osim Samsungu...

KOMENTAR: Očekivana prodaja Tele2 Hrvatska, sljedeća meta Optima Telekom

KOMENTAR: Očekivana prodaja Tele2 Hrvatska, sljedeća meta Optima Telekom

01.06.2019. komentiraj

Kada je i službeno potvrđeno da je Tele2 Hrvatska prodan United Grupi postalo je jasno da se dugo najavljivana prodaja napokon dogodila. Iako su neki isticali kako je Tele2 AB, kao vlasnik Tele2 Hrvatska, objavom u poslovnom izvješću o tome kako su zadovoljni poslovanje i kako nastavljaju s ulaganjima zapravo otklonio mogućnost prodaje to je zapravo bio dokaz da su na nju spremni. Pogotovo prikazani svi parametri poslovanja koji su rasli čime se vrijednost prodaje povećavala.