KOMENTAR: Otišao je još jedan prijatelj

KOMENTAR: Otišao je još jedan prijatelj

Šturo novinarski zvučala bi vijest Alen Balen, vlasnik i direktor Yammat FM-a, iznenada je preminuo u Rovinju u 47. godini života za vrijeme Dana komunikacija. Međutim to nimalo nije tako, mnogi od nas zajedno smo odrastali uz glazbu, 101-inicu, ali i mnoga druga događanja posljednjih četrdesetak godina. Jer bilo smo generacija.

Svi ćemo se sjećati njegovog glasa, mnogi su ga voljeli zvati The Voice iako on sam, to mi je jednom rekao baš tako nešto i nije previše volio. Bio je jednostavan, uvijek je volio porazgovarati, a tako je i bilo samo dan prije nego li je otišao zauvijek.

Ova godina ostat će godina odlaska prijatelja, prvo je otišao Željko Keserović Kes, a sada Alen Balen. Legenda televizije i legenda radija. Otišli su i sad nas gledaju negdje odozgo i smiju se našim greškama, pokušajima i nastojanjima da budemo bolji.

I čudne li sudbine, baš jučer nakon puno promišljanja krenuli smo s vlastitim sound kanalom, odnosno uz ICTbusiness TV pokrenuli smo ICTbusiness Radio malo audio u vrijeme videa. O tome smo pričali dan prije, ali eto sad je tako. Nažalost, netko je odredio da je vrijeme bilo prijatelju da odeš na nebo i pokreneš radio i DJ-ejaš za ekipu, a pozdravi nam i Kesa tamo negdje gore i zmiksaj neku njegovu glazbu.

Do ponovnog susreta…

Još iz kategorije

KOMENTAR: HT stabilno, ali kreće nova transformacija

KOMENTAR: HT stabilno, ali kreće nova transformacija

25.07.2019. komentiraj

Poslovni rezultati najjačeg domaćeg telekoma Hrvatskog Telekoma pokazuju stabilnost s obzirom na vrlo izazovnu tržišnu utakmicu, ali i dokazuju da će doći do promjena koje dolazi s novim predsjednikom Uprave Konstantinos Nempisom koji je kompaniju preuzeo na početku drugog kvartala ove godine.

RFID – temelj uredske sigurnosti?

RFID – temelj uredske sigurnosti?

24.07.2019. komentiraj

Bili svjesni toga ili ne, svi smo u nekom trenutku u životu koristili RFID. Prvi radioodašiljači korišteni tijekom Drugog svjetskog rata pokrenuli su razvoj te tehnološke grane. Kroz stalnu evoluciju ona je u međuvremenu narasla tako da obuhvaća moderne često korištene ID kartice koje se oslanjaju na radiofrekvencijsku identifikaciju i daljinske ključeve na baterije. U ne tako dalekoj budućnosti možda će ljudi čak koristiti mikročipove ugrađene u tijela da bi se prijavljivali na računala i plaćali na aparatima za kavu i pića. Sveprisutnost RFID-a znači da se njegove prednosti često uzimaju zdravo za gotovo, no ne treba ih podcjenjivati.

KOMENTAR: Zatvoreno jedno poglavlje telekom tržišta u Hrvatskoj – Tele2 odlazi, konačna konsolidacija ili tko će kupiti Optima Telekom

KOMENTAR: Zatvoreno jedno poglavlje telekom tržišta u Hrvatskoj – Tele2 odlazi, konačna konsolidacija ili tko će kupiti Optima Telekom

17.07.2019. komentiraj

Za švedskog vlasnika Tele2 Hrvatska priča je završena. Tele2 AB je odmah na početku svog šestomjesečnog izvješća istaknuo kako Tele2 podaje svoje poslovanje u Hrvatskoj i kao takvog ga smatraju završenim i posebno to ističu tijekom cijelog izvješća. Čak ga i ne prikazuju u grupnim rezultatima nego navode kao „Tele2 Croatia is reported as a discontinued operation for all periods“ odnosno nema više Tele2 Hrvatska kao dijela grupacije.