KOMENTAR: Otišao je još jedan prijatelj

KOMENTAR: Otišao je još jedan prijatelj

Šturo novinarski zvučala bi vijest Alen Balen, vlasnik i direktor Yammat FM-a, iznenada je preminuo u Rovinju u 47. godini života za vrijeme Dana komunikacija. Međutim to nimalo nije tako, mnogi od nas zajedno smo odrastali uz glazbu, 101-inicu, ali i mnoga druga događanja posljednjih četrdesetak godina. Jer bilo smo generacija.

Svi ćemo se sjećati njegovog glasa, mnogi su ga voljeli zvati The Voice iako on sam, to mi je jednom rekao baš tako nešto i nije previše volio. Bio je jednostavan, uvijek je volio porazgovarati, a tako je i bilo samo dan prije nego li je otišao zauvijek.

Ova godina ostat će godina odlaska prijatelja, prvo je otišao Željko Keserović Kes, a sada Alen Balen. Legenda televizije i legenda radija. Otišli su i sad nas gledaju negdje odozgo i smiju se našim greškama, pokušajima i nastojanjima da budemo bolji.

I čudne li sudbine, baš jučer nakon puno promišljanja krenuli smo s vlastitim sound kanalom, odnosno uz ICTbusiness TV pokrenuli smo ICTbusiness Radio malo audio u vrijeme videa. O tome smo pričali dan prije, ali eto sad je tako. Nažalost, netko je odredio da je vrijeme bilo prijatelju da odeš na nebo i pokreneš radio i DJ-ejaš za ekipu, a pozdravi nam i Kesa tamo negdje gore i zmiksaj neku njegovu glazbu.

Do ponovnog susreta…

Još iz kategorije

Život poslije izolacije: Uredski poslovi više neće biti isti

Život poslije izolacije: Uredski poslovi više neće biti isti

27.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa zatvorila je u jednom trenutku više od polovice stanovništva u njihove domove pa samim time i primorala organizacije da zaposlenima omogući rad od kuće.

5G uređaji stižu, no ima li za njih mreža?

5G uređaji stižu, no ima li za njih mreža?

25.05.2020. komentiraj

Koronavirus se pokazao opasnijim no što se isprva mislilo i dočekao cijeli svijet na “krivoj nozi” te doslovno zatvorio kompletne države. A među njima su tri iznimno moćne kad se radi o mobilnim mrežama pete generacije (5G) - Kina, Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države.

Big Data - veliki utjecaj za malo i srednje poduzetništvo

Big Data - veliki utjecaj za malo i srednje poduzetništvo

22.05.2020. komentiraj

Nisu samo veliki igrači ti koji mogu imati koristi od naizgled beskrajnog Big Data potencijala. Male i srednje tvrtke trebale bi biti jednako svjesne snage svojih podataka. Međutim, u praksi veliki broj malih i srednjih tvrtki uopće ne koristi svoje podatke. Profesor Axel Polleres, akademski direktor sekcije Professional MBA Digital Transformation & Data Science na WU Executive Academy, predstavio je kako male i srednje tvrtke mogu koristiti Big Data u svoju korist čak i bez velikog proračuna i posebnog odjela.