KOMENTAR: Kako je Samsung opet ispao najgori

KOMENTAR: Kako je Samsung opet ispao najgori

Foto: Damir Brkić

Nevjerojatne propuste Samsung radi posljednjih mjeseci. Prvo im se doslovno počeo samozapaljivati Note 7, a posljednjih nekoliko pressica su jednostavno katastrofa. I dok jedni govore kako se lokalni hrvatski PR-ovac trudi, drugi će reći da to i nije baš tako. jer kako god bilo korporacija se ponaša loše prema novinarima. Tako da Samsung ne šljivi domaće novinare previše, a lokalni PR-ovac im baš u tome i nije pomogao da ih razuvjeri. I ne samo hrvatske medije već i one iz regije.

Na stranu to što su Lenovo, odnosno Motorola, Huawei, LG, Nokia odnosno proizvođač 3310 mobitela koji nasljeđuje model istog imena, imali ograničenja u prostoru i ipak su se izvukli sve na vrijeme komunicirajući.

Ali najsuludiju stvar sam čuo danas na Samsungu. I tako nešto već dugo nisam čuo. Jer tu je kao da „netko j…. lud zbunjenog“. Ekipa iz Samsunga, nakon što su nas već unaprijed registrirali, prvo nas je potjerala sa strane da čekamo dok uđu oni čiji su PR-ovci dostavili njihove registracije, čekali u redu za registraciju dobrih tridesetak minuta. A nakon toga su nam kazali da ne možemo više u glavnu dvoranu jer imaju mjesta samo u dvorani gdje je streaming, Iako smo došli s video kamerom (vidi sliku niže).

Bravo Samsung, Čestitam. Da možda snimim streaming kamerom, pa da to objavim. Možeš misliti. To je takvo podcjenjivanje medija da je to strašno, s druge strane zar oni u Samsungu zaista misle da su jedini važni na svijetu. A osim katastrofe s Galaxy Note 7, imali su sličan show u nekim lokalnim uredima u regiji. Da sad ne ulazimo u detalje, ali od tada su se neke stvari promijenile, ali ne baš na bolje. U nekim stvarima na gore.

I, da, bit ćemo za razliku od njih profesionalni i objaviti što su novoga predstavili u Barceloni. A njima zaista hvala na tretmanu, a nismo bili jedini. Čak su i glavne španjolske televizije, ali i neki drugi, ostali vani i bili jednako ljuti.

 

Dražen Tomić, glavni urednik ICTbusiness.info, ICTbusiness.biz, ICTbusiness TV i Gameperspectives.hr

Još iz kategorije

KOMENTAR: HT nastavlja s pozitivnim trendovima

KOMENTAR: HT nastavlja s pozitivnim trendovima

15.02.2019. komentiraj

Kompletirani su rezultati svih domaćih telekoma i prema posljednjim koji su izašli najjačeg domaćeg telekoma Hrvatskog Telekoma može se lako konstatirati kako je tržište telekom rješenja i usluga u Hrvatskoj stabilno i da nastavlja rast. I HT kao najjači domaći telekom bilježi rast prihoda u Hrvatskoj za 0,6 posto, dok je taj prihod nešto manji ako se pribroje i rezultati Crnogorskog Telekoma.

INOVACIJA … i pravosuđe u Australiji

INOVACIJA … i pravosuđe u Australiji

14.02.2019. komentiraj

Kad se kod nas spominju „dobre prakse“ u nekim stranim zemljama, po mojem iskustvu, rezultira automatskim okidanjem tzv. „innovation killer statement“: „To kod nas tako ne može funkcionirati“!

KOMENTAR: Iznenađujuće dobri rezultati Tele2 u Hrvatskoj

KOMENTAR: Iznenađujuće dobri rezultati Tele2 u Hrvatskoj

13.02.2019. komentiraj

Redaju se rezultati, pa evo i Tele2 koji je sasvim iznenadio u 2018. godini s odličnim rezultatima jer mu je dobit prije kamata oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) skočila visokih 3,57 puta što će mnoge iznenaditi. Međutim, ako se pogledaju i druge brojke od rasta broja korisnika pa sve do posljedično rasta prihoda jasno je da su takve brojke očekivane. Ono što je za Tele2 u Hrvatskoj možda i najvažnije je da su EBITDA marže napokon dostigle one na telekom tržište koje su uvijek bile vrlo visoke.