KOMENTAR: Kako je Samsung opet ispao najgori

KOMENTAR: Kako je Samsung opet ispao najgori

Foto: Damir Brkić

Nevjerojatne propuste Samsung radi posljednjih mjeseci. Prvo im se doslovno počeo samozapaljivati Note 7, a posljednjih nekoliko pressica su jednostavno katastrofa. I dok jedni govore kako se lokalni hrvatski PR-ovac trudi, drugi će reći da to i nije baš tako. jer kako god bilo korporacija se ponaša loše prema novinarima. Tako da Samsung ne šljivi domaće novinare previše, a lokalni PR-ovac im baš u tome i nije pomogao da ih razuvjeri. I ne samo hrvatske medije već i one iz regije.

Na stranu to što su Lenovo, odnosno Motorola, Huawei, LG, Nokia odnosno proizvođač 3310 mobitela koji nasljeđuje model istog imena, imali ograničenja u prostoru i ipak su se izvukli sve na vrijeme komunicirajući.

Ali najsuludiju stvar sam čuo danas na Samsungu. I tako nešto već dugo nisam čuo. Jer tu je kao da „netko j…. lud zbunjenog“. Ekipa iz Samsunga, nakon što su nas već unaprijed registrirali, prvo nas je potjerala sa strane da čekamo dok uđu oni čiji su PR-ovci dostavili njihove registracije, čekali u redu za registraciju dobrih tridesetak minuta. A nakon toga su nam kazali da ne možemo više u glavnu dvoranu jer imaju mjesta samo u dvorani gdje je streaming, Iako smo došli s video kamerom (vidi sliku niže).

Bravo Samsung, Čestitam. Da možda snimim streaming kamerom, pa da to objavim. Možeš misliti. To je takvo podcjenjivanje medija da je to strašno, s druge strane zar oni u Samsungu zaista misle da su jedini važni na svijetu. A osim katastrofe s Galaxy Note 7, imali su sličan show u nekim lokalnim uredima u regiji. Da sad ne ulazimo u detalje, ali od tada su se neke stvari promijenile, ali ne baš na bolje. U nekim stvarima na gore.

I, da, bit ćemo za razliku od njih profesionalni i objaviti što su novoga predstavili u Barceloni. A njima zaista hvala na tretmanu, a nismo bili jedini. Čak su i glavne španjolske televizije, ali i neki drugi, ostali vani i bili jednako ljuti.

 

Dražen Tomić, glavni urednik ICTbusiness.info, ICTbusiness.biz, ICTbusiness TV i Gameperspectives.hr

Još iz kategorije

INOVACIJA … koja uvijek evoluira

INOVACIJA … koja uvijek evoluira

10.06.2019. komentiraj

U jednoj davnoj kolumni  prikazali smo kako izgleda životni ciklus inovacije, mnemotehnika je 8E's: Zaokružili smo životnu fazu „razvoj inovacije“ – EVOLVE – koja nas ovdje zanima, a i zato jer je u sebi vrlo proturječna! Ilustracija ove tvrdnje je u tome da kad netko smisli ideju za koju vjeruje da je inovativna odmah dolaze oponenti. Oni imaju j još bolje ideje ili unapređuju izvornu. Ideator je time obično frustriran, jer se njegova brilijantna ideja ne prihvaća bez pogovora.  Pri tome zaboravlja da je i ta njegova ideja vjerojatno samo „evolucija“ nekog ranijeg rješenja. Zato treba u svakoj situaciji biti otvoren prema novim rješenjima, ali ih ne treba prihvaćati nekritički.

Samsung jedini profitira na nedaćama Huaweija

Samsung jedini profitira na nedaćama Huaweija

04.06.2019. komentiraj

Googleova odluka o oduzimanju licence za Android Huaweiju, koju je vrlo brzo ublažio, ukazala je na cijeli niz problema u tehnološkom sektoru i već nakon desetak dana potpuno je jasno da se naredbe kao ona američkog predsjednika Donalda Trumpa ne mogu donositi ishitreno, prvenstveno jer zabrana trgovanja na najvišim razinama štete apsolutno svima. Osim Samsungu...

KOMENTAR: Očekivana prodaja Tele2 Hrvatska, sljedeća meta Optima Telekom

KOMENTAR: Očekivana prodaja Tele2 Hrvatska, sljedeća meta Optima Telekom

01.06.2019. komentiraj

Kada je i službeno potvrđeno da je Tele2 Hrvatska prodan United Grupi postalo je jasno da se dugo najavljivana prodaja napokon dogodila. Iako su neki isticali kako je Tele2 AB, kao vlasnik Tele2 Hrvatska, objavom u poslovnom izvješću o tome kako su zadovoljni poslovanje i kako nastavljaju s ulaganjima zapravo otklonio mogućnost prodaje to je zapravo bio dokaz da su na nju spremni. Pogotovo prikazani svi parametri poslovanja koji su rasli čime se vrijednost prodaje povećavala.