KOMENTAR: Kako je Samsung opet ispao najgori

KOMENTAR: Kako je Samsung opet ispao najgori

Foto: Damir Brkić

Nevjerojatne propuste Samsung radi posljednjih mjeseci. Prvo im se doslovno počeo samozapaljivati Note 7, a posljednjih nekoliko pressica su jednostavno katastrofa. I dok jedni govore kako se lokalni hrvatski PR-ovac trudi, drugi će reći da to i nije baš tako. jer kako god bilo korporacija se ponaša loše prema novinarima. Tako da Samsung ne šljivi domaće novinare previše, a lokalni PR-ovac im baš u tome i nije pomogao da ih razuvjeri. I ne samo hrvatske medije već i one iz regije.

Na stranu to što su Lenovo, odnosno Motorola, Huawei, LG, Nokia odnosno proizvođač 3310 mobitela koji nasljeđuje model istog imena, imali ograničenja u prostoru i ipak su se izvukli sve na vrijeme komunicirajući.

Ali najsuludiju stvar sam čuo danas na Samsungu. I tako nešto već dugo nisam čuo. Jer tu je kao da „netko j…. lud zbunjenog“. Ekipa iz Samsunga, nakon što su nas već unaprijed registrirali, prvo nas je potjerala sa strane da čekamo dok uđu oni čiji su PR-ovci dostavili njihove registracije, čekali u redu za registraciju dobrih tridesetak minuta. A nakon toga su nam kazali da ne možemo više u glavnu dvoranu jer imaju mjesta samo u dvorani gdje je streaming, Iako smo došli s video kamerom (vidi sliku niže).

Bravo Samsung, Čestitam. Da možda snimim streaming kamerom, pa da to objavim. Možeš misliti. To je takvo podcjenjivanje medija da je to strašno, s druge strane zar oni u Samsungu zaista misle da su jedini važni na svijetu. A osim katastrofe s Galaxy Note 7, imali su sličan show u nekim lokalnim uredima u regiji. Da sad ne ulazimo u detalje, ali od tada su se neke stvari promijenile, ali ne baš na bolje. U nekim stvarima na gore.

I, da, bit ćemo za razliku od njih profesionalni i objaviti što su novoga predstavili u Barceloni. A njima zaista hvala na tretmanu, a nismo bili jedini. Čak su i glavne španjolske televizije, ali i neki drugi, ostali vani i bili jednako ljuti.

 

Dražen Tomić, glavni urednik ICTbusiness.info, ICTbusiness.biz, ICTbusiness TV i Gameperspectives.hr

Još iz kategorije

Napadi ucjenjivačkim softverom ne jenjavaju

Napadi ucjenjivačkim softverom ne jenjavaju

21.10.2019. komentiraj

Ne krivimo vas ukoliko smatrate da je vrhunac epidemije ucjenjivačkog softvera (ransomwarea) već prošao. Naposljetku, malo je tko doživio napad poput onoga koji je zadesio britanski sustav zdravstva (NHS) 2017. godine. No, ransomware nije potrošena metoda napada – ako ništa drugo, postao je posve uobičajena vrsta napada. Kaspersky je otkrio 16.017 novih varijacija ucjenjivačkih napada u drugom tromjesečju ove godine, dvostruko više nego u istom razdoblju prošle godine.

KOMENTAR: Tele2 Hrvatska odličan u prvih devet mjeseci, čeka se i dalje potvrda odluke o prodaji

KOMENTAR: Tele2 Hrvatska odličan u prvih devet mjeseci, čeka se i dalje potvrda odluke o prodaji

17.10.2019. komentiraj

Treći po veličini domaći telekomunikacijski telekom operator Tele2 Hrvatska ostvario je odlične rezultate u prvih devet mjeseci ove godine uz rast svih ključnih financijskih pokazatelja od rasta prihoda od 8 posto i bruto dobiti, odnosno dobit s kamatama, amortizacijom, deprecijacijom i porezom (EBITDA) od čak 71 posto. To su odlični rezultati na vrlo zasićenom tržište gdje nas očekuju neki od ključnih događaja za domaće telekomunikacijsko tržište. I dok se čekaju konačne odluke regulatora i to prije svega Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja oko prodaje Tele2 Hrvatska United Grupi na telekom tržištu se sve više govori i o tome tko će kupiti Optima Telekom.

KOMENTAR: Solidni rezultati A1 Hrvatska u devet mjeseci

KOMENTAR: Solidni rezultati A1 Hrvatska u devet mjeseci

15.10.2019. komentiraj

A1 Hrvatska sada se fokusira na investicije i pripreme za dolazak 5G mreže, ulažu u nove tehnologije, a prošlogodišnja dobit bila im je pod velikim pritiskom rebrendinga koji baš i nije bio jeftin, stoga uz rast prihoda i dobiti može se slobodno reći kako su rezultati ovog drugog po veličini domaćeg telekom operatera sasvim solidni.