KOMENTAR: HT nastavlja ulaganja bez obzira na krizu

KOMENTAR:  HT nastavlja ulaganja bez obzira na krizu

Foto: Damir Brkić / Tomich Productions

Mnogima je kriza uvijek bila prilika za izlike i smanjenja, čak i ona koja su možda prilično ishitrena. Neka od tih su zapravo skrivena iz vrlo medijski popraćenih poslovnih poteza posljednjih tjedana jer se pokazalo da je nekima dovoljno malo da se krene u negativnom smjeru. Poslovni rezultati najjačeg domaćeg telekoma usprkos tome pokazuju kako su se othrvali tom jednostavnom načinu poslovanja u kojem je najjednostavnije reći „kriza je, loše je i usporavamo ulaganja, razvoj“.

HT je tako u prvih šest mjeseci 2020. godine podigao kapitalna ulaganja na 804 milijuna kuna i veća su za 10,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Samo u Hrvatskoj ona su povećana 12,4 posto na 751 milijuna kuna, a povećan je i omjer u odnosu na prihode koji se sada povećao za 3,7 postotnih poena na 23,3 posto.

Kako sami ističu, usprkos izazovnim izgledima, Hrvatski Telekom nastavio je s planovima ulaganja u kvalitetu mreže, razvoj 5G tehnologije i uvođenje optičke mreže, koji su od ključne važnosti za oporavak hrvatskog gospodarstva i brzu transformaciju u digitalno društvo.

Podsjetimo, HT prihodi na nivou cijele grupe pali su 5,4 posto na 3,48 milijardi kuna, dok su u Hrvatskoj pali i manje za 5,3 posto s time da je ukupnih prihodima svojim rastom pomogao Combis kao jedna od najvećih domaćih ICT tvrtki. To samo dokazuje da ICT rješenja i krizi pokazuju koliko su važna. Combis je ostvario rast prihoda u prvih šest mjeseci čak 9,1 posto na 252 milijuna kuna.

Kada se pogledaju prihodi u Hrvatskoj koji su pali 5,3 posto na 3,23 milijarde kuna jasno je da je rast ostvaren u sistemskim rješenjima, širokopojasnom pristupu internetu, a sve drugo bilježi pad što zbog tarifa i opcija, što zbog supstitucije fiksnih govornih usluga.

Prihodi u mobilnom segmentu manji su, ponajprije pod utjecajem smanjenja prodaje uređaja i broja posjetitelja, što je djelomično kompenzirano snažnim rezultatima u području postpaid usluga. HT bilježi minimalan pad udjela na tržištu i to za 0,6 postotnih poena i završava prvih šest mjeseci s 44,3 posto udjela. Broj pretplatnika je manji 2,4 posto, od čega je u prepaid segmentu on manji 7,9 posto, dok je broj onih s ugovorom povećan 2,6 posto. Pre paid korisnika tako je sada nakon dugo vremena prvi put ispod milijun odnosno 992 tisuće dok je broj korisnika s ugovorom 1,24 milijuna. U prvih šest mjeseci prepaid korisnici trošili su kunu manje i sada je to ARPU (prosječna mjesečna potrošnja) 38 kuna, dok su dvije kune trošili više korisnici na ugovor odnosno 97 kuna mjesečno.

Broj govornih usluga u fiksnoj mreži smanjen je 4,8 posto na 807 tisuća dok je broj širokopojasnih usluga manji 1,2 posto na 732 tisuće od čega pada segment veleprodaje 9,5 posto ali je rasla maloprodaja 0,4 posto. Broj TV korisnika veći je 0,4 posto i sada je 492 tisuće. Broj korisnika IP telefonije je 733 tisuće što s onih 807 tisuća klasične fiksne telefonije čini ukupan broj korisnika od 1,6 milijuna.

Prihodi od govornih usluga u fiksnoj mreži manji su zbog pada broja priključaka, prometa i ARPU-a. ARPU za privatne korisnike širokopojasnih usluga veći je zahvaljujući manjem naglasku na ponudama s nižim cijenama. Rast broja korisnika televizijskih usluga zahvaljujući povećanju cjelokupne korisničke baze, pri čemu je ARPU za televizijske usluge manji za 1,6 posto.

Uz to, kako su prihodi od širokopojasnih i televizijskih usluga veći su taj rast je podržan rastom prihoda od televizijskih usluga podržan je većim doprinosom EvoTV-a, a ako se isključi EvoTV, prihodi i ARPU su veći, dok je korisnička baza manja. Rast prihoda od širokopojasnih usluga rezultat je veće baze privatnih korisnika i većeg ARPU-a.

Treba reći kada je riječ o ulaganjima da HT je puno uložio u mobilnu mrežu. Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma nakon zaključene modernizacije dosegla je spremnost za 5G tehnologiju, koja će biti temelj gospodarskog rasta. Kako ističu, Hrvatski Telekom predvodnik je u segmentu razvoja 5G tehnologije te intenzivno radi na testiranju njezinih funkcionalnosti i performansi i njezinoj pripremi za komercijalne djelatnosti nakon dodjele potrebnog radiofrekvencijskog spektra. Testiranja uključuju primjenu tehnologije dinamičkog dijeljenja spektra (DSS), koja je ključna za brzu implementaciju 5G tehnologije. Omogućavanje prednosti koje 5G tehnologija pruža temelji se na partnerstvima i sporazumima o suradnji, kao što je sporazum s Ericsson Nikola Tesla (ENT), na temelju kojeg je ENT postao isključivi dobavljač radijske pokretne mreže za Hrvatski Telekom do 2024. godine. Riječ je prvom ugovoru za 5G tehnologiju sklopljenom između dviju kompanija u Hrvatskoj, čime Hrvatski Telekom i ENT nastavljaju dugogodišnju suradnju s ciljem omogućavanja tehnološkog, gospodarskog i društvenog napretka.

Nadalje, u 2020. godini snažan naglasak stavljen je na implementaciju pristupne fiksne mreže sljedeće generacije (NGA) radi povećanja područja primjene optičke mreže. Na kraju prve polovice 2020. godine dodatnih 19.608 kućanstava bilo je pokriveno FTTH tehnologijom u pristupnoj mreži, a ukupni broj kućanstava pokrivenih FTTH-om iznosio je 299.000. Optika je budućnost fiksne mreže te glavni preduvjet za digitalizaciju zemlje, tvrde u HT-u.

Kada govorimo o razvoju sklopljen je ugovor s kompanijom ATOS oko implementacije IoT platforme koju je razvila njemačka tvrtka Software AG. Osnovne funkcije IoT platforme su upravljanje i nadzor velike količine raznih vrsta IoT uređaja, smještaj, te upravljanje i nadzor IoT aplikacijskih rješenja, IoT data analitika, te vizualizacija IoT podataka. IoT platforma će omogućiti razvoj rješenja za pametne gradove i industriju 4.0. poput pametne rasvjete, pametnih brojila, robotiziranih industrijskih postrojenja, pametne poljoprivrede.

U svakom slučaju HT-ovi rezultati su dobri, važno je da je nastavljeno s ulaganjima usprkos krizi koja nije iskorištena kao izlika iako se to možda od korporacije kao što je HT ili njezin vlasnik DT moglo za očekivati. I dobro je da nije do toga došlo. Sigurno je da će do kraja godine biti izazovna i HT očekuje na godišnjoj razini smanjenje prihoda, ali i nastavak ulaganja i pripremu za 5G koji se očekuje sljedeće godine. Ne treba zaboraviti niti prodaju Optima Telekoma.

Još iz kategorije

10 pitanja koja si trebate postaviti kada ne možete zaključiti prodaju

10 pitanja koja si trebate postaviti kada ne možete zaključiti prodaju

26.11.2020. komentiraj

Jeste li se ikada zapitali zašto katkada ne možete zaključiti prodaju? Siguran sam da jeste. Isto tako sam siguran i volio bih to ovako javno napisati da ne postoji prodavač koji si nije postavio to pitanje. Upravo to isto pitanje si postavim svaki puta kada ne uspijem zaključiti prodaju – da, događa se – i ja sam samo čovjek.  Promatrajući ovaj fenomen kroz godine shvatio sam da je to jednostavno tako i da to ne bi smjelo biti uzrok višetjednog nespavanja, depresije i anksioznosti. Stoga, sam složio brzopotezni kontrolni popis pitanja koja si trebate postaviti kada vam se čini da ne možete zaključiti prodaju.

10 najvećih ubojica produktivnosti na radnom mjestu i savjeti kako ih riješiti

10 najvećih ubojica produktivnosti na radnom mjestu i savjeti kako ih riješiti

23.11.2020. komentiraj

Smetnje i distrakcije su jednostavno dio života. I dok postoje svaki dan i u svakom aspektu života, ometanja na radnom mjestu mogu „ubiti“ produktivnost i usporiti performanse tima. Smetnje dolaze u mnogim oblicima. Kako tehnologija postaje sveprisutna, može odvući pozornost u bezbroj različitih smjerova. Neučinkoviti unutarnji procesi, s druge strane, usporavaju timove, ostavljajući ih ranjivijima na ometanja.

EU se mora požuriti sa svojim cloud projektom ako misli sustići rivale

EU se mora požuriti sa svojim cloud projektom ako misli sustići rivale

17.11.2020. komentiraj

Europska komisija 24. rujna ove godine donijela je prijedlog odluke kojom regulira kako banke i druge financijske institucije koriste cloud usluge, što je nužan korak kako bi Europska unija bila konkurentnija Sjedinjenim Američkim Državama i Kini, koje su već podosta odmakle po pitanju pružanja usluga u oblaku.