KOMENTAR: HGK trči po peronu, a vlak je već krenuo u Barcelonu – avioni 0 bodova

KOMENTAR: HGK trči po peronu, a vlak je već krenuo u Barcelonu – avioni 0 bodova

Foto: Wikipedia/Wikimedia

Od kada je pao „Lipi Nadan“ koji je na vrijeme išao na safari ubiti pet velikih životinja, polarnog medu, zaštićeno govedo, maznuti slike, u HGK je došlo do raspada sustava i svi su funkcionirali po principu „nema odluke, nema odgovornosti“. I to je najbolje tako, jer je tako najjednostavnije.

Prije nekoliko dana poslali smo upit, a konkretnu informaciju dobili jučer da će se u zadnji tren HGK ipak nakon provedenog natječaja za najbolja rješenja u svijetu mobilnih aplikacija i rješenja voditi nekoga. Kako smo pisali pobjednike natjecanja HGK će voditi u Barcelonu na sajam GSMA Mobile World Congress 2014 (MWC), najveću svjetsku smotru telekomunikacija, koja se održava od 24. do 27. veljače, tvrde u HGK.

Na natjecanju, pod nazivom “Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK”, birat će se četiri najbolja projekta čijim će predstavnicima HGK snositi troškove smještaja tijekom sajma u Barceloni te troškove kotizacije za “Brokerage Event”, poslovne susrete s drugim sudionicima tog događanja, sastanke s potencijalnim klijentima koje će dogovoriti prije odlaska na sajam. Natječaj se zaključuje ovog petka, a odluka bi trebala biti donesena 11. veljače, prema planu, što znači manje od dva tjedna prije samo sajma.

Kasno HGK u Barcelonu stiže

Problem je što je to sve malo puno kasno i više se neće lako naći letovi, pa je možda najbolje da HGK-ovci počnu trčati za vlakom ili nadati se da će biti karata kojih na današnji dan još ima ali najjeftinije su oko 7000 tisuća kuna s razumnim letovima, presjedanjima i dolaskom u Barcelonu dan prije sajma 23. veljače ove godine.

Kažu u agencijama za prodaju karata za letove u Barcelonu oko sajma – broj karata nula, a ono što se nađe je u luda vremena i s ludim presjedanjima i cijena je kako smo pisali od 7000 kuna na više i nakon toga cijene lete u nebo – i do 20 tisuća kuna. Ima karata nešto i po cijenama od 2500 kuna ali let traje s presjedanjem ili čak i više presjedanja, te spavanjem na aerodromu ili najbližem ne baš jeftinom hotelu i 18,5 sati.

CeBIT je blizu

Dakle opet smo se pokazali kao odlični organizatori, na visini i brzini svakako bi trebalo svima „čestitati“, ali i upozoriti da je CeBIT u Hannoveru također vrlo veliki sajam iz ICT branše, a kako se on održava od 10.-14. ožujka ove godine ipak imalo tek mrvičak više vremena za reakcija, proaktivnu i brzu da se ne bi i tamo putovalo vlakom iako smo to već jednom sami učinili i bilo je super – 9 sati do Münchena za oko 600 km, a onda 3 do 3,5 sata ovisno koji ICE vlak izaberete do Hannovera.

Još iz kategorije

INOVACIJA … i „apsolutiziranje“ edukacije

INOVACIJA … i „apsolutiziranje“ edukacije

19.02.2019. komentiraj

Kao namjernu ili slučajnu reakciju na www.facebook.com/EdukacijaNajvaznija/ saborski zastupnik Marko Vučetić (nezavisni) je objavio sljedeće osporavanje: „Kada se izolira određeni segment stvarnosti i pritom se apsolutizira, nikada se ne rješava problem, nego se otvara put za neku novu tiraniju. Obrazovanje se rješava obrazovanjem i obrazovnim politikama (a ne politikom u obrazovanju), zdravstvo zdravstvom i zdravstvenim politikama (a ne politikom u zdravstvu), vladavina prava poštivanjem zakona i kreiranjem zakona koje treba provoditi (a ne provođenjem politike u pravosuđu).... No, kontekst u kojem djelujemo kontekst je simulacije zbilje i dominacije PR-a. Tu se gubi razlika između zbilje i privida, odnosno privid i zbilja se promatraju kao istorazinske datosti. Onaj tko zbilja zna i onaj tko prividno zna, onaj tko zbilja liječi i onaj tko prividno liječi, onaj tko zbilja provodi zakone i onaj tko prividno provodi zakone postaju isti.

Kako nas je SaaS učinio uspješnijom tvrtkom?

Kako nas je SaaS učinio uspješnijom tvrtkom?

18.02.2019. komentiraj

Poslovna klima u Hrvatskoj daleko je od motivirajuće ili inspirativne. No, postoje pojedinci i njihove kompanije koji ne posustaju i kao iznimke koje potvrđuju pravilo prkose gospodarskoj letargiji. Svjedočimo raznim strukturama društva koji podliježu dostupnim regulativama i zakonima: mladi se kroz HUB-ove i start-up projekte bore za svoje mjesto, uz očigledno da će, ako im se pruži prilika, napustiti Hrvatsku. Starije koji će ostati na svojim radnim mjestima jer ne vide bolje pozicije ili su uz brojne obveze u svojoj zemlji onemogućeni otići. I one nas između koji pokušavamo pronaći svoje mjesto i to mjesto napraviti uspješnijim.

KOMENTAR: HT nastavlja s pozitivnim trendovima

KOMENTAR: HT nastavlja s pozitivnim trendovima

15.02.2019. komentiraj

Kompletirani su rezultati svih domaćih telekoma i prema posljednjim koji su izašli najjačeg domaćeg telekoma Hrvatskog Telekoma može se lako konstatirati kako je tržište telekom rješenja i usluga u Hrvatskoj stabilno i da nastavlja rast. I HT kao najjači domaći telekom bilježi rast prihoda u Hrvatskoj za 0,6 posto, dok je taj prihod nešto manji ako se pribroje i rezultati Crnogorskog Telekoma.