KOMENTAR: HGK trči po peronu, a vlak je već krenuo u Barcelonu – avioni 0 bodova

KOMENTAR: HGK trči po peronu, a vlak je već krenuo u Barcelonu – avioni 0 bodova

Foto: Wikipedia/Wikimedia

Od kada je pao „Lipi Nadan“ koji je na vrijeme išao na safari ubiti pet velikih životinja, polarnog medu, zaštićeno govedo, maznuti slike, u HGK je došlo do raspada sustava i svi su funkcionirali po principu „nema odluke, nema odgovornosti“. I to je najbolje tako, jer je tako najjednostavnije.

Prije nekoliko dana poslali smo upit, a konkretnu informaciju dobili jučer da će se u zadnji tren HGK ipak nakon provedenog natječaja za najbolja rješenja u svijetu mobilnih aplikacija i rješenja voditi nekoga. Kako smo pisali pobjednike natjecanja HGK će voditi u Barcelonu na sajam GSMA Mobile World Congress 2014 (MWC), najveću svjetsku smotru telekomunikacija, koja se održava od 24. do 27. veljače, tvrde u HGK.

Na natjecanju, pod nazivom “Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK”, birat će se četiri najbolja projekta čijim će predstavnicima HGK snositi troškove smještaja tijekom sajma u Barceloni te troškove kotizacije za “Brokerage Event”, poslovne susrete s drugim sudionicima tog događanja, sastanke s potencijalnim klijentima koje će dogovoriti prije odlaska na sajam. Natječaj se zaključuje ovog petka, a odluka bi trebala biti donesena 11. veljače, prema planu, što znači manje od dva tjedna prije samo sajma.

Kasno HGK u Barcelonu stiže

Problem je što je to sve malo puno kasno i više se neće lako naći letovi, pa je možda najbolje da HGK-ovci počnu trčati za vlakom ili nadati se da će biti karata kojih na današnji dan još ima ali najjeftinije su oko 7000 tisuća kuna s razumnim letovima, presjedanjima i dolaskom u Barcelonu dan prije sajma 23. veljače ove godine.

Kažu u agencijama za prodaju karata za letove u Barcelonu oko sajma – broj karata nula, a ono što se nađe je u luda vremena i s ludim presjedanjima i cijena je kako smo pisali od 7000 kuna na više i nakon toga cijene lete u nebo – i do 20 tisuća kuna. Ima karata nešto i po cijenama od 2500 kuna ali let traje s presjedanjem ili čak i više presjedanja, te spavanjem na aerodromu ili najbližem ne baš jeftinom hotelu i 18,5 sati.

CeBIT je blizu

Dakle opet smo se pokazali kao odlični organizatori, na visini i brzini svakako bi trebalo svima „čestitati“, ali i upozoriti da je CeBIT u Hannoveru također vrlo veliki sajam iz ICT branše, a kako se on održava od 10.-14. ožujka ove godine ipak imalo tek mrvičak više vremena za reakcija, proaktivnu i brzu da se ne bi i tamo putovalo vlakom iako smo to već jednom sami učinili i bilo je super – 9 sati do Münchena za oko 600 km, a onda 3 do 3,5 sata ovisno koji ICE vlak izaberete do Hannovera.

Još iz kategorije

KOMENTAR: Zatvoreno jedno poglavlje telekom tržišta u Hrvatskoj – Tele2 odlazi, konačna konsolidacija ili tko će kupiti Optima Telekom

KOMENTAR: Zatvoreno jedno poglavlje telekom tržišta u Hrvatskoj – Tele2 odlazi, konačna konsolidacija ili tko će kupiti Optima Telekom

17.07.2019. komentiraj

Za švedskog vlasnika Tele2 Hrvatska priča je završena. Tele2 AB je odmah na početku svog šestomjesečnog izvješća istaknuo kako Tele2 podaje svoje poslovanje u Hrvatskoj i kao takvog ga smatraju završenim i posebno to ističu tijekom cijelog izvješća. Čak ga i ne prikazuju u grupnim rezultatima nego navode kao „Tele2 Croatia is reported as a discontinued operation for all periods“ odnosno nema više Tele2 Hrvatska kao dijela grupacije.

KOMENTAR: A1 Hrvatska u iščekivanju prodaje Optima Telekoma

KOMENTAR: A1 Hrvatska u iščekivanju prodaje Optima Telekoma

16.07.2019. komentiraj

Drugi po veličini domaći telekom A1 Hrvatska objavio je svoje rezultate za prvih šest mjeseci ove godine i oni su sasvim solidni. Očekivani, no ono što slijedi je velika utrka na telekom tržištu za Optima Telekomom odnosno bolje rečeno korisnicima i infrastrukturom. Kako Hrvatski Telekom koji upravlja Optima Telekom mora prodati Optimu, a Zagrebačka banka kao najveći pojedinačni dioničar također će prodavati istovremeno svoj udjel jer im u portfelju telekom ne treba jasno je da ima nekoliko jasno zainteresiranih strana. Prije svega tu je A1 Hrvatska koji bi time ojačao svoju poziciju, pridodao dio infrastrukture i korisnike i to bi za njih značilo još veću trku na tržištu s najjačim domaćim telekom Hrvatskim Telekom.

INOVACIJA … koja uvijek evoluira

INOVACIJA … koja uvijek evoluira

10.06.2019. komentiraj

U jednoj davnoj kolumni  prikazali smo kako izgleda životni ciklus inovacije, mnemotehnika je 8E's: Zaokružili smo životnu fazu „razvoj inovacije“ – EVOLVE – koja nas ovdje zanima, a i zato jer je u sebi vrlo proturječna! Ilustracija ove tvrdnje je u tome da kad netko smisli ideju za koju vjeruje da je inovativna odmah dolaze oponenti. Oni imaju j još bolje ideje ili unapređuju izvornu. Ideator je time obično frustriran, jer se njegova brilijantna ideja ne prihvaća bez pogovora.  Pri tome zaboravlja da je i ta njegova ideja vjerojatno samo „evolucija“ nekog ranijeg rješenja. Zato treba u svakoj situaciji biti otvoren prema novim rješenjima, ali ih ne treba prihvaćati nekritički.