KOMENTAR: HGK trči po peronu, a vlak je već krenuo u Barcelonu – avioni 0 bodova

KOMENTAR: HGK trči po peronu, a vlak je već krenuo u Barcelonu – avioni 0 bodova

Foto: Wikipedia/Wikimedia

Od kada je pao „Lipi Nadan“ koji je na vrijeme išao na safari ubiti pet velikih životinja, polarnog medu, zaštićeno govedo, maznuti slike, u HGK je došlo do raspada sustava i svi su funkcionirali po principu „nema odluke, nema odgovornosti“. I to je najbolje tako, jer je tako najjednostavnije.

Prije nekoliko dana poslali smo upit, a konkretnu informaciju dobili jučer da će se u zadnji tren HGK ipak nakon provedenog natječaja za najbolja rješenja u svijetu mobilnih aplikacija i rješenja voditi nekoga. Kako smo pisali pobjednike natjecanja HGK će voditi u Barcelonu na sajam GSMA Mobile World Congress 2014 (MWC), najveću svjetsku smotru telekomunikacija, koja se održava od 24. do 27. veljače, tvrde u HGK.

Na natjecanju, pod nazivom “Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK”, birat će se četiri najbolja projekta čijim će predstavnicima HGK snositi troškove smještaja tijekom sajma u Barceloni te troškove kotizacije za “Brokerage Event”, poslovne susrete s drugim sudionicima tog događanja, sastanke s potencijalnim klijentima koje će dogovoriti prije odlaska na sajam. Natječaj se zaključuje ovog petka, a odluka bi trebala biti donesena 11. veljače, prema planu, što znači manje od dva tjedna prije samo sajma.

Kasno HGK u Barcelonu stiže

Problem je što je to sve malo puno kasno i više se neće lako naći letovi, pa je možda najbolje da HGK-ovci počnu trčati za vlakom ili nadati se da će biti karata kojih na današnji dan još ima ali najjeftinije su oko 7000 tisuća kuna s razumnim letovima, presjedanjima i dolaskom u Barcelonu dan prije sajma 23. veljače ove godine.

Kažu u agencijama za prodaju karata za letove u Barcelonu oko sajma – broj karata nula, a ono što se nađe je u luda vremena i s ludim presjedanjima i cijena je kako smo pisali od 7000 kuna na više i nakon toga cijene lete u nebo – i do 20 tisuća kuna. Ima karata nešto i po cijenama od 2500 kuna ali let traje s presjedanjem ili čak i više presjedanja, te spavanjem na aerodromu ili najbližem ne baš jeftinom hotelu i 18,5 sati.

CeBIT je blizu

Dakle opet smo se pokazali kao odlični organizatori, na visini i brzini svakako bi trebalo svima „čestitati“, ali i upozoriti da je CeBIT u Hannoveru također vrlo veliki sajam iz ICT branše, a kako se on održava od 10.-14. ožujka ove godine ipak imalo tek mrvičak više vremena za reakcija, proaktivnu i brzu da se ne bi i tamo putovalo vlakom iako smo to već jednom sami učinili i bilo je super – 9 sati do Münchena za oko 600 km, a onda 3 do 3,5 sata ovisno koji ICE vlak izaberete do Hannovera.

Još iz kategorije

KOMENTAR:  Tele2 Hrvatska jako dobar u prvom kvartalu

KOMENTAR: Tele2 Hrvatska jako dobar u prvom kvartalu

24.04.2019. komentiraj

Unatoč žestokoj tržišnoj utakmici za svakog korisnika Tele2 Hrvatska završio je još jedan uspješan kvartal i na godišnjoj razini gledajući razdoblje siječanj-ožujak ove godine u usporedbi s istim razdobljem prošle godine ostvario vrlo visok rast od gotovo 10 posto.

MONTESQUIE (O duhu zakona)

MONTESQUIE (O duhu zakona)

23.04.2019. komentiraj

„Zviždač“ je popularan naziv za osobu koja javno upozorava na ilegalne aktivnosti kojima svjedoči. U javnosti je možda najviše kontroverze u posljednjih nekoliko godina, izazvao slučaj američkog zviždača Edwarda Snowdena koji je učinio dostupnima javnosti dokumente iz kojih su vidljive mjere nadzora diljem svijeta putem softvera koje su razvile američke obavještajne službe.

Microsoftova reakcija na optužbe o povredama privatnosti

Microsoftova reakcija na optužbe o povredama privatnosti

17.04.2019. komentiraj

Na zahtjev nizozemskog Ministarstva sigurnosti i pravde, društvo Privacy Company provelo je procjenu učinka na zaštitu podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka – GDPR, u odnosu na Microsoft Office ProPlus Enterprise (Office 2016 MSI i Office 365 CTR). Procjena je pokazala da Microsoft sistematično i prikriveno prikuplja podatke velikog razmjera o pojedinačnoj upotrebi Worda, Excela, PowerPointa i Outlooka.