KOMENTAR: HGK trči po peronu, a vlak je već krenuo u Barcelonu – avioni 0 bodova

KOMENTAR: HGK trči po peronu, a vlak je već krenuo u Barcelonu – avioni 0 bodova

Foto: Wikipedia/Wikimedia

Od kada je pao „Lipi Nadan“ koji je na vrijeme išao na safari ubiti pet velikih životinja, polarnog medu, zaštićeno govedo, maznuti slike, u HGK je došlo do raspada sustava i svi su funkcionirali po principu „nema odluke, nema odgovornosti“. I to je najbolje tako, jer je tako najjednostavnije.

Prije nekoliko dana poslali smo upit, a konkretnu informaciju dobili jučer da će se u zadnji tren HGK ipak nakon provedenog natječaja za najbolja rješenja u svijetu mobilnih aplikacija i rješenja voditi nekoga. Kako smo pisali pobjednike natjecanja HGK će voditi u Barcelonu na sajam GSMA Mobile World Congress 2014 (MWC), najveću svjetsku smotru telekomunikacija, koja se održava od 24. do 27. veljače, tvrde u HGK.

Na natjecanju, pod nazivom “Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK”, birat će se četiri najbolja projekta čijim će predstavnicima HGK snositi troškove smještaja tijekom sajma u Barceloni te troškove kotizacije za “Brokerage Event”, poslovne susrete s drugim sudionicima tog događanja, sastanke s potencijalnim klijentima koje će dogovoriti prije odlaska na sajam. Natječaj se zaključuje ovog petka, a odluka bi trebala biti donesena 11. veljače, prema planu, što znači manje od dva tjedna prije samo sajma.

Kasno HGK u Barcelonu stiže

Problem je što je to sve malo puno kasno i više se neće lako naći letovi, pa je možda najbolje da HGK-ovci počnu trčati za vlakom ili nadati se da će biti karata kojih na današnji dan još ima ali najjeftinije su oko 7000 tisuća kuna s razumnim letovima, presjedanjima i dolaskom u Barcelonu dan prije sajma 23. veljače ove godine.

Kažu u agencijama za prodaju karata za letove u Barcelonu oko sajma – broj karata nula, a ono što se nađe je u luda vremena i s ludim presjedanjima i cijena je kako smo pisali od 7000 kuna na više i nakon toga cijene lete u nebo – i do 20 tisuća kuna. Ima karata nešto i po cijenama od 2500 kuna ali let traje s presjedanjem ili čak i više presjedanja, te spavanjem na aerodromu ili najbližem ne baš jeftinom hotelu i 18,5 sati.

CeBIT je blizu

Dakle opet smo se pokazali kao odlični organizatori, na visini i brzini svakako bi trebalo svima „čestitati“, ali i upozoriti da je CeBIT u Hannoveru također vrlo veliki sajam iz ICT branše, a kako se on održava od 10.-14. ožujka ove godine ipak imalo tek mrvičak više vremena za reakcija, proaktivnu i brzu da se ne bi i tamo putovalo vlakom iako smo to već jednom sami učinili i bilo je super – 9 sati do Münchena za oko 600 km, a onda 3 do 3,5 sata ovisno koji ICE vlak izaberete do Hannovera.

Još iz kategorije

Internet of things - uvod u NB-IoT

Internet of things - uvod u NB-IoT

22.10.2020. komentiraj

Danas, više nego ikad prije, postoji potreba za brzim i sigurnim prijenosom podataka. Sve je više elektroničkih uređaja i virtualnih sustava međusobno povezano te se konstantno razvijaju nove mogućnosti njihove međusobne interakcije. Nadzor proizvodnih postrojenja, logistika, industrijska automatizacija i razvoj ‘’smart city’’ infrastrukture samo su neka od područja u kojima je brz i pouzdan prijenos podataka od presudne važnosti. Stoga ne čudi da je ‘’internet stvari’’ (engl. Internet of things) već dugi niz godina dio AMR sustava diljem svijeta. Industrija ‘’zahtijeva’’ točne i pravovremene podatke o potrošnji, manje potrebne infrastrukture i što niže troškove održavanja.

Kako izbor oblaka prilagoditi poslovanju

Kako izbor oblaka prilagoditi poslovanju

21.10.2020. komentiraj

Razmišljanje o prebacivanju informacijskih sustava u cloud kod većine korisnika i dalje stvara nedoumice. Kolokacija, privatni oblak, javni oblak, hibridno okruženje modeli su koji stoje na raspolaganju korisnicima. Svaki od navedenih modela za korisnike ima određenih prednosti.

KOMENTAR: Rezultati pod utjecajem krize, ali i cijelo tržište

KOMENTAR: Rezultati pod utjecajem krize, ali i cijelo tržište

20.10.2020. komentiraj

Bilo je za očekivati da će rezultati biti pod utjecajem krize, treći kvartal je pokazao prvo pravo stanje zbog tog virusa. A četvrti kvartal mogao biti i gori. I dok čekamo rezultate Hrvatskog Telekoma, jer Tele2 nećemo vidjeti do godišnjih rezultata, jasno je da se A1 Hrvatska našao na udaru krize. Neki će reći puno, neki će reći malo, a realno očekivan pad prihoda i dobiti i na kvartalnoj i devetomjesečnoj razini.