KOMENTAR: Dronovi su iznimno opasni – kaos na Gatwicku

KOMENTAR: Dronovi su iznimno opasni – kaos na Gatwicku

U vrijeme blagdana zatvoriti zračnu luku noćna je mora za svakog šefa nekog aerodroma, no to se dogodilo jučer na jednoj od najprometnijih europskih i svjetskih zračnih luka na londonskom Gatwicku. Jedan od četiri londonska aerodroma tako je doživio zatvaranje i to zbog potencijalne opasnosti za zrakoplove pri polijetanju i slijetanju zbog neodgovorne upotrebe drona odnosno bespilotne letjelice (UAS).

Najnovije informacije s aerodroma Gatwick, koje prenosi BBC i The Guardian, govore kako i dalje vlada totalni kaos. Mnogi letovi kasne, gotovo da nema polijetanja i slijetanja, a očekuje se da bi policija mogla krenuti u akciju rušenja dronova koji ometaju zračni promet. Jutros u 7:35 su počela prva polijetanja i tu je priliku dobio Norwegian Airlines let broj D82968.

Prema podacima britanskog Airproxa, broj incidenata s dronovima se povećava i to rapidno i očito je da će biti velikih problema u budućnosti. U Hrvatskoj je od sredine ovog mjeseca na snazi novi pravilnik koji regulira letenje s bespilotnim letjelicama koji je prilično liberalniji od dosadašnjeg, ali u konačnici ako ga se ne pridržava on je i dalje mrtvo slovo na papiru.

Dronovi su opasni to mora svima biti jasno. Sve što leti jednom i padne, zahvaljujući gravitaciji. Da li je pad slobodan ili kontroliran, odnosno da je to onda slijetanje je sasvim neka druga priča. Dakle nekontroliranih padova je bilo i bit će. To je jedan od razloga zašto su dronovi opasni.

Drugi je da mogu zrakoplovu nanijeti štetu i srušiti ga, bez obzira koliko velik zrakoplov bio. I to je činjenica, možda se to neće dogoditi kod prvog, drugog ili trećeg sudara, Možda jednom na 100 tisuća ili jednom na milijun, ali ja nekako ne bih želio biti u tome zrakoplovu koji će biti srušen dronom. A mislim da niti vi.

Stoga je letenje dronom jednako letenju bilo kojom drugom letjelicom, postoje pravila, postoje procedure, postoje sigurnosni mehanizmi i toga se treba pridržavati. Jer dronovi definitivno mijenjaju perspektivu i kod snimanja fotografija i videa, mijenjaju i donose nove poslovne mogućnosti. Ipak nekog reda treba biti.

 

Kako drone može oštetiti zrakoplov?

 

FAA i udar drona u zrakoplov

Još iz kategorije

Vjeruju li korisnici u SaaS?

Vjeruju li korisnici u SaaS?

20.03.2019. komentiraj

Softver kao usluga (software-as-a-service – SaaS) model je kojim je softver u potpunosti dostupan za primjenu, ne nalazi se na lokaciji korisnika i ne kupuje se nego se iznajmljuje. Na svjetskoj razini postao je sve učestaliji od 2012. godine kada su vodeće svjetske tvrtke poput Microsofta i Amazona uvidjele glavnu prednost ovog modela, a to je planirani ponavljajući prihod (eng. Recurring revenue).

Speed, give me what I need

Speed, give me what I need

18.03.2019. komentiraj

Kad netko kaže da brzina znači život, to zvuči kao patetična izjava Toma Cruisea u „Danima groma“, ili takva neka holivudska smijurija. Međutim, u avionu to je vrlo doslovna i stvarna istina. Samo dok postoji dovoljna brzina opstrujavanja zraka oko površina zrakoplova, postoji i uzgon koji avion drži u zraku. Jedan od drilova koje instruktor upucava pilotu učeniku u glavu, kroz cijelo školovanje, je da pilot prvo leti, onda navigira, a tek onda razgovara s kontrolom leta. Ovo „prvo leti“ na prvom mjestu znači da održava brzinu aviona i odstojanje od prepreka.

Kako je Estonija postala napredna zemlja e-vladavine

Kako je Estonija postala napredna zemlja e-vladavine

06.03.2019. komentiraj

Estonija je dom najbolje očuvanog srednjovjekovnog grada u sjevernoj Europi, ali je u 21. stoljeću ipak najpoznatija po svojim naporima da se okrene prema budućnosti kroz impresivan sustav e-vladavine. Naime, spomenuti Talinn i ostali estonski gradovi daleko su moderniji i napredniji od mnogih u većim i bogatijim zemljama no što je Estonija.