Kako vidjeti sebe onako kako nas drugi vide

Kako vidjeti sebe onako kako nas drugi vide
DepositPhotos

Vidjeti sebe same onako kako nas vide drugi iznimno je važno u svakom dijelu života, pa tako i onom poslovnom. Jer, na taj način lakše se znamo postaviti, lakše znamo odrediti sljedeće korake i manje griješimo. Svaki uspješni poduzetnik željet će vidjeti sebe kako ga vide i drugi bez obzira na ego koji ga možda krasi ili ne krasi.

Naravno, tako nešto nije lako postići, čak i ako postoji želja. Neće ljudi samo tako nekome reći sve što misle i što ih ide, zato treba pratiti tri važna koraka, a otkriva ga poslovni guru Michael Ringrose iz Sjedinjenih Američkih Država.

1. Kako mi vidimo druge

Istražujte što o vama misle zaposlenici kroz anonimne ankete, a potom se jasnije postavite u obavljanju posla. Kad pronađete sve željene odgovore, prakticirajte i komunikaciju s korisnicima vaših proizvoda i(li) usluga kako biste utvrdili što oni misle o tome što konzumiraju, ali i samom iskustvu kupovine. Na taj način poboljšat ćete se na svim razinama. Samo, da biste do toga došli, morate i vi sami odrediti kako vidite druge te se prilagoditi do mjere koja vam ne šteti. Ako vaši zaposlenici vole slušati glasnu glazbu na zvučnicima, prihvatite to ukoliko pomaže u obavljanju posla. Ako vaši kupci vole detaljno propitivati što im nudite, educirajte zaposlene da u samom startu ponude pregršt informacija.

2. Unikatna priroda nas samih

Zvuči kao neka poruka kojom vas sekte vrbuju u svoje redove, ali ima smisla. Znate kakvi ste i do koje granice možete raditi kompromise, znate i što su vam mane, a što vrline. Koncentrirajte se na vrline i iskazujte ih koliko god možete, nećete pogriješiti.

3. Svjesnost

Ključna je za samopouzdanje, koje pak utječe na naš nastup, govor, liderske sposobnosti... Tek kad postanemo svjesni sebe samih lakše se možemo nositi sa svim drugim izazovima. Nema smisla predstavljati se kao da ste Steve Jobs ako niste. Budite to što jeste, bez ustupaka.