Kako vidjeti sebe onako kako nas drugi vide

Kako vidjeti sebe onako kako nas drugi vide

Foto: DepositPhotos

Vidjeti sebe same onako kako nas vide drugi iznimno je važno u svakom dijelu života, pa tako i onom poslovnom. Jer, na taj način lakše se znamo postaviti, lakše znamo odrediti sljedeće korake i manje griješimo. Svaki uspješni poduzetnik željet će vidjeti sebe kako ga vide i drugi bez obzira na ego koji ga možda krasi ili ne krasi.

Naravno, tako nešto nije lako postići, čak i ako postoji želja. Neće ljudi samo tako nekome reći sve što misle i što ih ide, zato treba pratiti tri važna koraka, a otkriva ga poslovni guru Michael Ringrose iz Sjedinjenih Američkih Država.

1. Kako mi vidimo druge

Istražujte što o vama misle zaposlenici kroz anonimne ankete, a potom se jasnije postavite u obavljanju posla. Kad pronađete sve željene odgovore, prakticirajte i komunikaciju s korisnicima vaših proizvoda i(li) usluga kako biste utvrdili što oni misle o tome što konzumiraju, ali i samom iskustvu kupovine. Na taj način poboljšat ćete se na svim razinama. Samo, da biste do toga došli, morate i vi sami odrediti kako vidite druge te se prilagoditi do mjere koja vam ne šteti. Ako vaši zaposlenici vole slušati glasnu glazbu na zvučnicima, prihvatite to ukoliko pomaže u obavljanju posla. Ako vaši kupci vole detaljno propitivati što im nudite, educirajte zaposlene da u samom startu ponude pregršt informacija.

2. Unikatna priroda nas samih

Zvuči kao neka poruka kojom vas sekte vrbuju u svoje redove, ali ima smisla. Znate kakvi ste i do koje granice možete raditi kompromise, znate i što su vam mane, a što vrline. Koncentrirajte se na vrline i iskazujte ih koliko god možete, nećete pogriješiti.

3. Svjesnost

Ključna je za samopouzdanje, koje pak utječe na naš nastup, govor, liderske sposobnosti... Tek kad postanemo svjesni sebe samih lakše se možemo nositi sa svim drugim izazovima. Nema smisla predstavljati se kao da ste Steve Jobs ako niste. Budite to što jeste, bez ustupaka.

Još iz kategorije

Video igre su audiovizualna djelatnost i vrlo su jasno regulirane

Video igre su audiovizualna djelatnost i vrlo su jasno regulirane

23.05.2022.

Gaming industrija, odnosno industrija video igara (PC igre, mobilne igre, igre na konzolama i browser/social network igre) jedna je od najbrže rastućih industrija čija vrijednost prelazi brojku od 100 milijardi dolara. Time ova nova industrija premašuje globalnu filmsku i glazbenu industriju, a pametni uređaji unijeli su veliku promjenu u razvoj gaminga i učinili ga omiljenom zabavom za sve, bez obzira na godine.

Android tableti nikako ne nalaze recept za uspjeh

Android tableti nikako ne nalaze recept za uspjeh

19.05.2022.

Android tableti nikad nisu bili konkurencija za iPad, što je s godinama samo postajalo sve izraženije i stiglo je do te mjere da Google mora poduzimati uistinu velike napore kako bi taj segment poslovanja ostao primamljiv proizvođačima. Jer, u suprotnom, mogli bi se potpuno povući s tržišta.

EU radi na novoj regulativi o kriptovalutama kako bi se iskoristio potencijal i smanjili rizici

EU radi na novoj regulativi o kriptovalutama kako bi se iskoristio potencijal i smanjili rizici

16.05.2022.

Peta Direktiva o sprečavanju korištenja financijskog sustava u svrhu pranja novca ili financiranja terorizma 2018/843 sadrži pravnu definiciju prema kojoj virtualna valuta znači digitalni prikaz vrijednosti koji nije izdala i za koji ne jamči središnja banka ni javno tijelo, koji nije nužno povezan sa zakonski uspostavljenom valutom te nema pravni status valute ili novca, ali ga fizičke ili pravne osobe prihvaćaju kao sredstvo razmjene, i može se prenositi, pohranjivati te se njime može trgovati elektroničkim putem.