Kako vam content marketing može pomoći u poslovanju?

Kako vam content marketing može pomoći u poslovanju?

Foto: DepositPhotos

Content marketing je marketinška tehnika kojoj je u fokusu stvaranje i promoviranje relevantnog sadržaja koji će privući ciljanu publiku, zadržati je i na koncu potaknuti na konverziju.

Prema istraživanjima, content marketing koristi 53% tvrtki, dok u B2B sektoru ta brojka iznosi nevjerojatnih 93%. Uz to, sve većem broju korisnika upravo je dobar sadržaj odlučujući faktor pri kupnji proizvoda ili usluge.

Pitate se zašto tako značajan broj  ulaže vrijeme i novac u content marketing? Pročitajte u nastavku!

Content marketingom privlačite pažnju i generirate leadove

Što je vaš brand prepoznatljiviji, veća je šansa da će se o vašoj tvrtki i proizvodima/uslugama širiti dobar glas. Upravo vam u tome može pomoći zanimljiv i kvalitetan sadržaj. On će privući pažnju potencijalnih kupaca i približiti im vaš brand. A kada potencijalnim kupcima zatreba proizvod poput vašeg, upravo ćete im vi prvi pasti na um.

Osim toga, u online svijetu je poznato Google nagrađuje web stranice s relevantnim i kvalitetnim sadržajem tako da ih bolje pozicionira u odnosu na stranice koje takav sadržaj nemaju. Bolje pozicije na Google tražilici u konačnici znače više posjetitelja na vašoj web stranici, a povećanje prometa automatski znači i povećanje broja potencijalnih kupaca.

Content marketingom širite bazu klijenata

Jedna od velikih prednosti content marketinga je to što vam može pomoći proširiti bazu klijenata ili kupaca, i to na potpuno nenametljiv način.

Pružanjem korisnih informacija kroz sadržaj usmjeren na specifične potrebe i probleme vaših potencijalnih kupaca, možete ih postupno usmjeravati upravo prema vašem proizvodu ili usluzi koji predstavlja rješenje njihovog problema.

Još jedna odlična vijest je da je većina sadržaja ponovno upotrebljiva! Tako, primjerice, blog možete preoblikovati u zanimljivu infografiku koja online dijeljenjem lako može postati viralna ili više blogova na istu temu možete okupiti u e-knjigu koju ćete ponuditi korisnicima u zamjenu za pretplatu na vaš elektronički bilten (newsletter).

Još jedna dodatna vrijednost content marketinga je mogućnost dijeljenja sadržaja putem velikog broja besplatnih kanala. Na taj način možete doprijeti do ogromnog broja novih korisnika na različitim platformama i formirati lojalnu publiku koju ćete postepeno voditi prema procesu kupnje.

Content marketing se prilagođava vrsti i potrebama ciljane publike

Postoji iznimno mnogo vrsta sadržaja, što za vaše poslovanje znači mnoštvo mogućnosti za privlačenje novih klijenata! Neki od najkorištenijih vrsta sadržaja su blogovi, e-knjige, objave na društvenim mrežama, elektronički bilteni, infografike, studije slučaja, videa, podcast-ovi i sl.

Temeljem analize vlastitog tržišta možete ustanoviti koji bi sadržaj mogao imati najbolji učinak na vašu ciljanu publiku te takav sadržaj onda i stvarati. Primjerice, ako se radi o mlađoj publici, usredotočit ćete se na društvene mreže, videa, podcast-ove i sl. Ako vašu publiku čine poslovnjaci, usredotočit ćete se na e-knjige, istraživanja, studije slučaja, blogove i sl.

Svakako je važno da sadržaj bude kvalitetan i ono što vaša publika traži. U svijetu marketinga, kreiranje relevantnog i vrijednog sadržaja jedan je od najučinkovitijih načina za izgradnju uspješnog poslovanja. Nenametljiva priroda content marketinga čini ga idealnim alatom za osvajanje tržišta te stvaranje dugoročne i vjerne baze klijenata.

Kvalitetnim sadržajem izdvojit ćete se od konkurencije te ojačati i proširiti vaš brand!* O autoru: Matej Jambrović, CEO digitalne agencije Kala Presence

Još iz kategorije

KOMENTAR: Odlični rezultati u iščekivanju 5G mreže

KOMENTAR: Odlični rezultati u iščekivanju 5G mreže

13.07.2021.

Nakon početka epidemiološki i poslovno izazovne 2021., A1 Hrvatska konsolidirala je poslovanje, tvrde u drugom po veličini domaćem telekom operateru, komentirajući poslovne rezultate na upit ICTbusiness.info.

Kuharica informacijske sigurnosti

Kuharica informacijske sigurnosti

17.06.2021.

Prošlo je skoro pola godine od prošlog članka Sigurnost je kombinacija procesa, tehnologija i ljudi. Porast security konzultantskih poslova je osjetan. Najvjerojatniji je uzrok količina nemilih događaja na lokalnoj, a još više na svjetskoj razini, koja je dobila ogroman medijski prostor (koliko je to moguće pored još uvijek aktualne pandemije i njenog utjecaja na život i ekonomiju).

Kako vidjeti sebe onako kako nas drugi vide

Kako vidjeti sebe onako kako nas drugi vide

28.05.2021.

Vidjeti sebe same onako kako nas vide drugi iznimno je važno u svakom dijelu života, pa tako i onom poslovnom. Jer, na taj način lakše se znamo postaviti, lakše znamo odrediti sljedeće korake i manje griješimo. Svaki uspješni poduzetnik željet će vidjeti sebe kako ga vide i drugi bez obzira na ego koji ga možda krasi ili ne krasi.