Kako vam content marketing može pomoći u poslovanju?

Kako vam content marketing može pomoći u poslovanju?

Foto: DepositPhotos

Content marketing je marketinška tehnika kojoj je u fokusu stvaranje i promoviranje relevantnog sadržaja koji će privući ciljanu publiku, zadržati je i na koncu potaknuti na konverziju.

Prema istraživanjima, content marketing koristi 53% tvrtki, dok u B2B sektoru ta brojka iznosi nevjerojatnih 93%. Uz to, sve većem broju korisnika upravo je dobar sadržaj odlučujući faktor pri kupnji proizvoda ili usluge.

Pitate se zašto tako značajan broj  ulaže vrijeme i novac u content marketing? Pročitajte u nastavku!

Content marketingom privlačite pažnju i generirate leadove

Što je vaš brand prepoznatljiviji, veća je šansa da će se o vašoj tvrtki i proizvodima/uslugama širiti dobar glas. Upravo vam u tome može pomoći zanimljiv i kvalitetan sadržaj. On će privući pažnju potencijalnih kupaca i približiti im vaš brand. A kada potencijalnim kupcima zatreba proizvod poput vašeg, upravo ćete im vi prvi pasti na um.

Osim toga, u online svijetu je poznato Google nagrađuje web stranice s relevantnim i kvalitetnim sadržajem tako da ih bolje pozicionira u odnosu na stranice koje takav sadržaj nemaju. Bolje pozicije na Google tražilici u konačnici znače više posjetitelja na vašoj web stranici, a povećanje prometa automatski znači i povećanje broja potencijalnih kupaca.

Content marketingom širite bazu klijenata

Jedna od velikih prednosti content marketinga je to što vam može pomoći proširiti bazu klijenata ili kupaca, i to na potpuno nenametljiv način.

Pružanjem korisnih informacija kroz sadržaj usmjeren na specifične potrebe i probleme vaših potencijalnih kupaca, možete ih postupno usmjeravati upravo prema vašem proizvodu ili usluzi koji predstavlja rješenje njihovog problema.

Još jedna odlična vijest je da je većina sadržaja ponovno upotrebljiva! Tako, primjerice, blog možete preoblikovati u zanimljivu infografiku koja online dijeljenjem lako može postati viralna ili više blogova na istu temu možete okupiti u e-knjigu koju ćete ponuditi korisnicima u zamjenu za pretplatu na vaš elektronički bilten (newsletter).

Još jedna dodatna vrijednost content marketinga je mogućnost dijeljenja sadržaja putem velikog broja besplatnih kanala. Na taj način možete doprijeti do ogromnog broja novih korisnika na različitim platformama i formirati lojalnu publiku koju ćete postepeno voditi prema procesu kupnje.

Content marketing se prilagođava vrsti i potrebama ciljane publike

Postoji iznimno mnogo vrsta sadržaja, što za vaše poslovanje znači mnoštvo mogućnosti za privlačenje novih klijenata! Neki od najkorištenijih vrsta sadržaja su blogovi, e-knjige, objave na društvenim mrežama, elektronički bilteni, infografike, studije slučaja, videa, podcast-ovi i sl.

Temeljem analize vlastitog tržišta možete ustanoviti koji bi sadržaj mogao imati najbolji učinak na vašu ciljanu publiku te takav sadržaj onda i stvarati. Primjerice, ako se radi o mlađoj publici, usredotočit ćete se na društvene mreže, videa, podcast-ove i sl. Ako vašu publiku čine poslovnjaci, usredotočit ćete se na e-knjige, istraživanja, studije slučaja, blogove i sl.

Svakako je važno da sadržaj bude kvalitetan i ono što vaša publika traži. U svijetu marketinga, kreiranje relevantnog i vrijednog sadržaja jedan je od najučinkovitijih načina za izgradnju uspješnog poslovanja. Nenametljiva priroda content marketinga čini ga idealnim alatom za osvajanje tržišta te stvaranje dugoročne i vjerne baze klijenata.

Kvalitetnim sadržajem izdvojit ćete se od konkurencije te ojačati i proširiti vaš brand!* O autoru: Matej Jambrović, CEO digitalne agencije Kala Presence

Još iz kategorije

Kako HDD i SSD diskovi “umiru” kroz vrijeme

Kako HDD i SSD diskovi “umiru” kroz vrijeme

03.04.2020. komentiraj

Rasprave vezane uz to traju li SSD diskovi duže od “klasičnih” hard diskova traju već poduže vrijeme, a odgovor na brojna pitanja nude razni stručnjaci. Čak se prije četiri godine i Google odlučio ponuditi neke od odgovora, a sad su se na posao “bacili” i entuzijasti s How-To Geek.

5 osnovnih savjeta za rad od doma

5 osnovnih savjeta za rad od doma

31.03.2020. komentiraj

Svjetska kriza izazvana koronavirusom, epidemija koja je ugrozila gospodarstvo donijela je novu paradigmu i prisilila kompanije na rad od kuće. Iako će se mnogima činiti jednostavno rad od kuće će biti veliki izazov iz nekoliko razloga. Kompanije i pojedinci moraju odgovoriti na te izazove i upravo ćemo vam u ovom tekstu dati možda neke od korisnih smjernica kako se organizirati za rad od kuće.

Kako ne zvučati kao seronja u komuniciranju preko Slacka i e-maila

Kako ne zvučati kao seronja u komuniciranju preko Slacka i e-maila

30.03.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa natjerala je oko dvije milijarde ljudi diljem svijeta na izolaciju, što znači da oni koji mogu, obavljaju posao iz svojih domova, na daljinu. A tako nešto iziskuje prilagodbu u svakom smislu, među kojima je i ona vezana uz komunikaciju.