Kako odabrati pravi printer za kućni ured

Kako odabrati pravi printer za kućni ured

Foto: DepositPhotos

Rad na daljinu postao je potreba kao nikad prije u trenucima pandemije koronavirusa pa su se zaposlenici morali prilagođavati, što je podrazumijevalo nabavku ključnih “alata” za kvalitetan rad. A jedan od njih za neke je svakako printer.

Jer, u uredima su printeri uobičajena pojava, osigurana od strane organizacije u kojoj se radi. No, kod kuće je druga priča i s vremenom se stvorila potreba ispisivati dokumente baš kao da ste u uredu. Ali, kako znati koji printer odabrati kad za to nikad prije nije bilo potrebe, a oni u organizaciji su bili više nego solidni? Pokušat ćemo pomoći ovim tekstom...

Najprije, treba odrediti želite li klasični inkjet ili laserski printer. Iako postoji cijeli niz razlika, detaljno objašnjenih, ići ćemo laički.

Dakle, inkjet je "tintni" printer, što znači da koristi tintu pri radu. Spori su, ali dovoljno precizni i jeftini sami po sebi, no boja može koštati koliko i oni sami, što u konačnici znači podosta troška. Ako pak želite smo crno-bijeli ispis, tad ste u najboljoj situaciji jer takvi su printeri jeftini i za oko 150 kuna možete kupiti boje koja će ispisati 1600 stranica A4 formata.

Laserski printeri pak su jako skupi, koštaju tisuću eura ili više, ali zato su precizniji, brži i troše manje boje. Dugoročno se isplate, no ako printaju u boji, često su lošije rješenje od tintnih printera. Jasno je, morate odvagnuti što vam u cijeloj priči treba - brzina, preciznost ili cijena i kvalitetnija boja.

Nadalje, možda želite "all in one" printer, koji je ujedno skener, "kopirka" i printer. To je idealno za urede i često ljudi koji ih kupuju ne trebaju boju pa je dovoljno "pokriti" se samo crnom i uštedjeti. Također, korisnici tih printera najčešće trebaju usluge skenera.

Na kraju priče, ono na što treba paziti jest da postoji bežična mogućnost spajanja, bilo kroz bluetooth, NFC ili Wi-Fi, kao i kompatibilnost sa svim uređajima koje koristite, bilo da je riječ o računalima, tabletima ili pametnim telefonima. Zapravo, to je ključan dio priče, a nakon njega odredite što vam dalje treba te se okrenite u tom smjeru.

Još iz kategorije

Kontrolni blockchain popis za tvrtke

Kontrolni blockchain popis za tvrtke

19.01.2021. komentiraj

Koristiti ga ili ne, pitanje je sad. Blockchain: najvrjednija sekvenca na svijetu. Što je nekoć bilo igralište šačice kripto-entuzijasta, tijekom proteklih godina pretvorilo se u hvaljenu i uspješnu tehnologiju s potencijalom da preokrene sve naše (ekonomske) živote. Tvrtke širom svijeta koje se usredotočuju na ovu tehnologiju pitaju se hoće li uspjeti uspješno iskoristiti blockchain i kako?

Rad od 9 do 5 je zastarjeli koncept rada

Rad od 9 do 5 je zastarjeli koncept rada

06.01.2021. komentiraj

Pandemija koronavirusa ne jenjava i svjetske ekonomije to itekako osjete. Naravno, automatski to osjećaju i poslovne organizacije, što njihove lidere uči kako se prilagoditi na najbolji mogući način. Čini se, rad od osam do 16 sati ili od devet do 17 sati (više) nije odgovor.

Kako živi država koja preživi nekoliko potresa

Kako živi država koja preživi nekoliko potresa

04.01.2021. komentiraj

Ovih posljednjih dana svjedoci smo katastrofalnih potresa u Hrvatskoj. No svjesni smo da to nisu jedini potresi koji muče Hrvatsku, koja muku muči sa ekonomijom i preživljavanjem.