Kada je vrijeme za kupovinu novog mobitela, TV-a i računala

Kada je vrijeme za kupovinu novog mobitela, TV-a i računala

Foto: DepositPhotos

Kupovina može biti iznimno stresna u današnje vrijeme jer nerijetko se događa da baš kad za nešto odvojite novac, u svega nekoliko dana otkrijete da ste to preplatili jer postoji nešto novije i bolje po istoj ili neznatno višoj cijeni. A može se dogoditi i da čekate novi model nekog uređaja, shvatite da zapravo ne želite novi uređaj pa kupite stariji po spuštenoj cijeni, iako ni s time niste zadovoljni... Mnogo je kombinacija, patnje su to modernog vremena.

Stoga, treba jako dobro paziti što i kako kad kupujete novo stolno ili prijenosno računalo, televizor ili pametni telefon. Vjerovali ili ne, period u kojem se kupuju iznimno je bitan, čak i presudan ukoliko želite nešto novo ili želite uhvatiti odlične popuste na starije i ne osjetno lošije uređaje.

Dakle, ukoliko želite TV, često će vas primamiti najave u siječnju, najčešće na CES sajmu u Las Vegasu. Uobičajeno je da proizvođači tamo najavljuju novitete, ali njih neće biti u prvoj polovici godine. Stoga, siječanj je idealan, padaju cijene starijih modela. Amerikancima je drugačje, zbog Super Bowla početkom veljače padaju cijene i tad je novi TV idealna prilika. Zaljubljenicima u nogomet to će biti ove godine na ljeto, zbog Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Idealno se poklapa s novim modelima.

Što se pametnih telefona tiče, situacija je bitno kompliciranija. Apple predstavlja nove uređaja na jesen ili neposredno prije zime od prošle godine, što znači da je najbolje kupiti novi iPhone tijekom blagdana, odnosno neposredno prije njih. To je odlično vrijeme za mnoge, ali za neke i prekasno. Primjerice, Samsung predstavlja novitete oko proljeća pa su kasniji travanj i svibanj idealni za kupovinu. Dakle, svaki proizvođač ima svoj vremenski okvir, pa kad odlučite koji želite, ravnajte se po tom okviru. Slično je i s računalima, osim onim Appleovima koje je najbolje kupovati na proljeće.

Ako pak nemate vremena pratiti trendove, onda su blagdani i početak ljeta idealno vrijeme za nabavku novih uređaja. Jer, jedan period cilja na masovnu potrošnju, a drugi se popustima želi spasiti suše.

Još iz kategorije

KOMENTAR:  Tele2 Hrvatska jako dobar u prvom kvartalu

KOMENTAR: Tele2 Hrvatska jako dobar u prvom kvartalu

24.04.2019. komentiraj

Unatoč žestokoj tržišnoj utakmici za svakog korisnika Tele2 Hrvatska završio je još jedan uspješan kvartal i na godišnjoj razini gledajući razdoblje siječanj-ožujak ove godine u usporedbi s istim razdobljem prošle godine ostvario vrlo visok rast od gotovo 10 posto.

MONTESQUIE (O duhu zakona)

MONTESQUIE (O duhu zakona)

23.04.2019. komentiraj

„Zviždač“ je popularan naziv za osobu koja javno upozorava na ilegalne aktivnosti kojima svjedoči. U javnosti je možda najviše kontroverze u posljednjih nekoliko godina, izazvao slučaj američkog zviždača Edwarda Snowdena koji je učinio dostupnima javnosti dokumente iz kojih su vidljive mjere nadzora diljem svijeta putem softvera koje su razvile američke obavještajne službe.

Microsoftova reakcija na optužbe o povredama privatnosti

Microsoftova reakcija na optužbe o povredama privatnosti

17.04.2019. komentiraj

Na zahtjev nizozemskog Ministarstva sigurnosti i pravde, društvo Privacy Company provelo je procjenu učinka na zaštitu podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka – GDPR, u odnosu na Microsoft Office ProPlus Enterprise (Office 2016 MSI i Office 365 CTR). Procjena je pokazala da Microsoft sistematično i prikriveno prikuplja podatke velikog razmjera o pojedinačnoj upotrebi Worda, Excela, PowerPointa i Outlooka.