Kada je vrijeme za kupovinu novog mobitela, TV-a i računala

Kada je vrijeme za kupovinu novog mobitela, TV-a i računala

Foto: DepositPhotos

Kupovina može biti iznimno stresna u današnje vrijeme jer nerijetko se događa da baš kad za nešto odvojite novac, u svega nekoliko dana otkrijete da ste to preplatili jer postoji nešto novije i bolje po istoj ili neznatno višoj cijeni. A može se dogoditi i da čekate novi model nekog uređaja, shvatite da zapravo ne želite novi uređaj pa kupite stariji po spuštenoj cijeni, iako ni s time niste zadovoljni... Mnogo je kombinacija, patnje su to modernog vremena.

Stoga, treba jako dobro paziti što i kako kad kupujete novo stolno ili prijenosno računalo, televizor ili pametni telefon. Vjerovali ili ne, period u kojem se kupuju iznimno je bitan, čak i presudan ukoliko želite nešto novo ili želite uhvatiti odlične popuste na starije i ne osjetno lošije uređaje.

Dakle, ukoliko želite TV, često će vas primamiti najave u siječnju, najčešće na CES sajmu u Las Vegasu. Uobičajeno je da proizvođači tamo najavljuju novitete, ali njih neće biti u prvoj polovici godine. Stoga, siječanj je idealan, padaju cijene starijih modela. Amerikancima je drugačje, zbog Super Bowla početkom veljače padaju cijene i tad je novi TV idealna prilika. Zaljubljenicima u nogomet to će biti ove godine na ljeto, zbog Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Idealno se poklapa s novim modelima.

Što se pametnih telefona tiče, situacija je bitno kompliciranija. Apple predstavlja nove uređaja na jesen ili neposredno prije zime od prošle godine, što znači da je najbolje kupiti novi iPhone tijekom blagdana, odnosno neposredno prije njih. To je odlično vrijeme za mnoge, ali za neke i prekasno. Primjerice, Samsung predstavlja novitete oko proljeća pa su kasniji travanj i svibanj idealni za kupovinu. Dakle, svaki proizvođač ima svoj vremenski okvir, pa kad odlučite koji želite, ravnajte se po tom okviru. Slično je i s računalima, osim onim Appleovima koje je najbolje kupovati na proljeće.

Ako pak nemate vremena pratiti trendove, onda su blagdani i početak ljeta idealno vrijeme za nabavku novih uređaja. Jer, jedan period cilja na masovnu potrošnju, a drugi se popustima želi spasiti suše.

Još iz kategorije

INOVACIJA … i „apsolutiziranje“ edukacije

INOVACIJA … i „apsolutiziranje“ edukacije

19.02.2019. komentiraj

Kao namjernu ili slučajnu reakciju na www.facebook.com/EdukacijaNajvaznija/ saborski zastupnik Marko Vučetić (nezavisni) je objavio sljedeće osporavanje: „Kada se izolira određeni segment stvarnosti i pritom se apsolutizira, nikada se ne rješava problem, nego se otvara put za neku novu tiraniju. Obrazovanje se rješava obrazovanjem i obrazovnim politikama (a ne politikom u obrazovanju), zdravstvo zdravstvom i zdravstvenim politikama (a ne politikom u zdravstvu), vladavina prava poštivanjem zakona i kreiranjem zakona koje treba provoditi (a ne provođenjem politike u pravosuđu).... No, kontekst u kojem djelujemo kontekst je simulacije zbilje i dominacije PR-a. Tu se gubi razlika između zbilje i privida, odnosno privid i zbilja se promatraju kao istorazinske datosti. Onaj tko zbilja zna i onaj tko prividno zna, onaj tko zbilja liječi i onaj tko prividno liječi, onaj tko zbilja provodi zakone i onaj tko prividno provodi zakone postaju isti.

Kako nas je SaaS učinio uspješnijom tvrtkom?

Kako nas je SaaS učinio uspješnijom tvrtkom?

18.02.2019. komentiraj

Poslovna klima u Hrvatskoj daleko je od motivirajuće ili inspirativne. No, postoje pojedinci i njihove kompanije koji ne posustaju i kao iznimke koje potvrđuju pravilo prkose gospodarskoj letargiji. Svjedočimo raznim strukturama društva koji podliježu dostupnim regulativama i zakonima: mladi se kroz HUB-ove i start-up projekte bore za svoje mjesto, uz očigledno da će, ako im se pruži prilika, napustiti Hrvatsku. Starije koji će ostati na svojim radnim mjestima jer ne vide bolje pozicije ili su uz brojne obveze u svojoj zemlji onemogućeni otići. I one nas između koji pokušavamo pronaći svoje mjesto i to mjesto napraviti uspješnijim.

KOMENTAR: HT nastavlja s pozitivnim trendovima

KOMENTAR: HT nastavlja s pozitivnim trendovima

15.02.2019. komentiraj

Kompletirani su rezultati svih domaćih telekoma i prema posljednjim koji su izašli najjačeg domaćeg telekoma Hrvatskog Telekoma može se lako konstatirati kako je tržište telekom rješenja i usluga u Hrvatskoj stabilno i da nastavlja rast. I HT kao najjači domaći telekom bilježi rast prihoda u Hrvatskoj za 0,6 posto, dok je taj prihod nešto manji ako se pribroje i rezultati Crnogorskog Telekoma.