Inkjet ili Laser - koja tehnologija je bolja?

Inkjet ili Laser - koja tehnologija je bolja?

Rad na daljinu postao je potreba kao nikad prije u trenucima pandemije koronavirusa pa su se zaposlenici morali prilagođavati, što je podrazumijevalo nabavku ključnih “alata” za kvalitetan rad. A jedan od njih za neke je svakako printer. Ili, po hrvatski, pisač.

Jer, u uredima su printeri uobičajena pojava, osigurana od strane organizacije u kojoj se radi. No, kod kuće je druga priča i s vremenom se stvorila potreba ispisivati dokumente baš kao da ste u uredu. Ali, kako znati koji printer odabrati kad za to nikad prije nije bilo potrebe, a oni u organizaciji su bili više nego solidni? Pokušat ćemo pomoći ovim tekstom...

Najprije, treba odrediti želite li klasični inkjet ili laserski printer. Iako postoji cijeli niz razlika, detaljno objašnjenih, ići ćemo u smjeru za laike jer tako možemo široj populaciji pojasniti o čemu se radi.

Dakle, inkjet je "tintni" printer, što znači da koristi tintu pri radu. Spori su, ali dovoljno precizni i jeftini sami po sebi, no boja može koštati koliko i oni sami, što u konačnici znači podosta troška. Ako pak želite smo crno-bijeli ispis, tad ste u najboljoj situaciji jer takvi su printeri jeftini i za oko 150 kuna možete kupiti boje koja će ispisati 1600 stranica A4 formata.

Laserski printeri pak su jako skupi, koštaju tisuću eura ili više, ali zato su precizniji, brži i troše manje boje. Dugoročno se isplate, no ako printaju u boji, često su lošije rješenje od tintnih printera. Jasno je, morate odvagnuti što vam u cijeloj priči treba - brzina, preciznost ili cijena i kvalitetnija boja.

Na kraju priče, ono na što treba paziti jest da postoji bežična mogućnost spajanja, bilo kroz bluetooth, NFC ili Wi-Fi, kao i kompatibilnost sa svim uređajima koje koristite, bilo da je riječ o računalima, tabletima ili pametnim telefonima. Zapravo, to je ključan dio priče, a nakon njega odredite što vam dalje treba te se okrenite u tom smjeru.

Još iz kategorije

Kuharica informacijske sigurnosti

Kuharica informacijske sigurnosti

17.06.2021.

Prošlo je skoro pola godine od prošlog članka Sigurnost je kombinacija procesa, tehnologija i ljudi. Porast security konzultantskih poslova je osjetan. Najvjerojatniji je uzrok količina nemilih događaja na lokalnoj, a još više na svjetskoj razini, koja je dobila ogroman medijski prostor (koliko je to moguće pored još uvijek aktualne pandemije i njenog utjecaja na život i ekonomiju).

Kako vidjeti sebe onako kako nas drugi vide

Kako vidjeti sebe onako kako nas drugi vide

28.05.2021.

Vidjeti sebe same onako kako nas vide drugi iznimno je važno u svakom dijelu života, pa tako i onom poslovnom. Jer, na taj način lakše se znamo postaviti, lakše znamo odrediti sljedeće korake i manje griješimo. Svaki uspješni poduzetnik željet će vidjeti sebe kako ga vide i drugi bez obzira na ego koji ga možda krasi ili ne krasi.

U skupim laptopima više nije prihvatljivo samo 8GB RAM

U skupim laptopima više nije prihvatljivo samo 8GB RAM

26.05.2021.

Prijenosna računala su podosta napredovala, ali navika proizvođača u jednom ne baš hvalevrijednom detalju nikako da se promijeni. Riječ je o količini radne memorije koju nude, a nije zadovoljavajuća unatoč cijenama koje ne padaju.