Inkjet ili Laser - koja tehnologija je bolja?

Inkjet ili Laser - koja tehnologija je bolja?

Rad na daljinu postao je potreba kao nikad prije u trenucima pandemije koronavirusa pa su se zaposlenici morali prilagođavati, što je podrazumijevalo nabavku ključnih “alata” za kvalitetan rad. A jedan od njih za neke je svakako printer. Ili, po hrvatski, pisač.

Jer, u uredima su printeri uobičajena pojava, osigurana od strane organizacije u kojoj se radi. No, kod kuće je druga priča i s vremenom se stvorila potreba ispisivati dokumente baš kao da ste u uredu. Ali, kako znati koji printer odabrati kad za to nikad prije nije bilo potrebe, a oni u organizaciji su bili više nego solidni? Pokušat ćemo pomoći ovim tekstom...

Najprije, treba odrediti želite li klasični inkjet ili laserski printer. Iako postoji cijeli niz razlika, detaljno objašnjenih, ići ćemo u smjeru za laike jer tako možemo široj populaciji pojasniti o čemu se radi.

Dakle, inkjet je "tintni" printer, što znači da koristi tintu pri radu. Spori su, ali dovoljno precizni i jeftini sami po sebi, no boja može koštati koliko i oni sami, što u konačnici znači podosta troška. Ako pak želite smo crno-bijeli ispis, tad ste u najboljoj situaciji jer takvi su printeri jeftini i za oko 150 kuna možete kupiti boje koja će ispisati 1600 stranica A4 formata.

Laserski printeri pak su jako skupi, koštaju tisuću eura ili više, ali zato su precizniji, brži i troše manje boje. Dugoročno se isplate, no ako printaju u boji, često su lošije rješenje od tintnih printera. Jasno je, morate odvagnuti što vam u cijeloj priči treba - brzina, preciznost ili cijena i kvalitetnija boja.

Na kraju priče, ono na što treba paziti jest da postoji bežična mogućnost spajanja, bilo kroz bluetooth, NFC ili Wi-Fi, kao i kompatibilnost sa svim uređajima koje koristite, bilo da je riječ o računalima, tabletima ili pametnim telefonima. Zapravo, to je ključan dio priče, a nakon njega odredite što vam dalje treba te se okrenite u tom smjeru.

Još iz kategorije

COVID-19 i trendovi u obrazovanju menadžera u 2021. godini: što je novo, što ostaje, što odlazi

COVID-19 i trendovi u obrazovanju menadžera u 2021. godini: što je novo, što ostaje, što odlazi

01.03.2021.

Pandemija uzrokovana koronavirusom potaknula je unaprjeđenje digitalne učionice u sektoru obrazovanja menadžera. Godinu dana studenti na WU Executive Academy imaju mogućnost koristiti pogodnosti novih tema, naprednih nastavnih planova i inovativnih formata učenja.

KOMENTAR: HT ispunio očekivanja, iznenadio visokom razinom ulaganja

KOMENTAR: HT ispunio očekivanja, iznenadio visokom razinom ulaganja

24.02.2021.

Kriza je očekivano utjecala na prihode najvećeg domaćeg telekoma HT-a i odluka da u 2020. godini ulažu više od 1,8 milijardi kuna i to u razvoj i pripremu za dolazak 5G mreža u optiku pokazuje da misle ozbiljno, tvrde nam naši sugovornici s telekom sektora.

Lokacija podatkovnog centra krucijalna je za stabilnost poslovanja

Lokacija podatkovnog centra krucijalna je za stabilnost poslovanja

16.02.2021.

Kako bi uhvatili korak sa digitalnom transformacijom i pratećom hrpom zahtjeva koje ona nosi sa sobom tvrtke sve više u svim djelatnostima preusmjeravaju svoju infrastrukturu u podatkovne centre izvan svojih organizacija. Time si tvrtke omogućavaju brojne prednosti kao što su fleksibilnost infrastrukture, bolja mogućnost oporavka, jednostavniji pristup javnim operaterima u oblaku i na kraju niži ukupni trošak.