Dinamična jesen u Zagrebu: O korporativnim inovacijama i poduzetništvu u organizacijama

Dinamična jesen u Zagrebu: O korporativnim inovacijama i poduzetništvu u organizacijama

Foto: Dražen Tomić

Kako se već vidi iz naslova, čeka nas zanimljiva jesen prepuna događanja i aktivnosti i to ovoga puta usmjerenih prema već postojećim organizacijama - onima koje traže sljedeće poslovne izazove i rast svoje organizacije. No to danas nije jednostavno: tržišta danas nisu lokalna i regionalna nego europska i globalna i što god da mislite raditi, potrebno je razumjeti da ćemo ovaj put morati bolje, više i drugačije. Pronaći i primijeniti inovacije, pronaći ljude u organizaciji koji te promjene mogu iznijeti te promijeniti poslovne modele i načine na koje nastaju proizvodi i tržišta.

U skladu s tim, 22. i 23. listopada 2015. u konferencijskom centru Hypo Centar organizira se međunarodna konferencija pod nazivom "Corporate Innovation & Intraprenurship 2015" ili pojednostavljeno, Korporativne inovacije i poduzetništvo u organizacijama koje će pokriti teme vezane za poticanje inovacija u korporacijama, poduzetnim ljudima koji pokreću inovacije i promjene u istima ali i neke nove koncepte upravljanja organizacijama koji su trenutno aktualni u svijetu. Organizatori su hrvatske konzalting organizacije koje žele promovirati moderne, napredne koncepte izgradnje i učenja, kao i usvajanja najboljih svjetskih praksi u inovacijama i promjenama.

Kao vodeći predavači na konferenciji pojavit će se svjetski stručnjaci za pojedine teme od interesa, kao što su Horace Dediu, Fellow na Clayton Christensen institutu koji će govoriti o disruptivnim inovacijama i kako ih iskoristiti za stvaranje novog tržišta, Stefan Lindegaard, 15INNO, vodeći svjetski stručnjak za ostvarenje podrške poduzetništvu u organizacijama, a bit će i tu cijela domaća ekipa koja se bavi inovacijama i novim konceptima, poput Vedrana Antoljaka iz Sense Consultinga ili Ratka Mutavdžića iz PROJEKTURE.

Pored predavanja, sljedeći dan se organiziraju radionice, te sudionici mogu birati između četiri atraktivne radionice na kojima mogu više naučiti o inovacijama, kreativnosti ili dizajn thinkingu. U tijeku je Early Bird registracija koja vrijedi do 15.09., pa se požurite registrirati na vrijeme.

Još iz kategorije

DESET GODINA DO PONOĆI: Četiri hitne globalne krize i njihova strateška rješenja

DESET GODINA DO PONOĆI: Četiri hitne globalne krize i njihova strateška rješenja

03.07.2020. komentiraj

Svijet ima 10 godina za riješiti svoje hitne izazove ili će biti prekasno. U svojoj novoj knjizi „DESET GODINA DO PONOĆI: Četiri hitne globalne krize i njihova strateška rješenja (4. kolovoza 2020.; Berret-Koehler), Blair Sheppard objašnjava zašto je taj vremenski okvir tako presudan, koji su najhitniji izazovi i ključni elementi rješenja.

Koronavirus kriza: regija CEE u padu

Koronavirus kriza: regija CEE u padu

25.06.2020. komentiraj

Kako funkcioniraju tržišta Srednje Europe? Poslovni stručnjak Andreas Schwabe, viši ekonomist u Raiffeisen Bank International AG (RBI) i diplomant MBA programa Global Executive na poslovnoj školi WU Executive Academy, analizirao je utjecaj koronavirus krize na regiju CEE s posebnim fokusom na ekonomije Hrvatske, Rusije, Rumunjske i Bugarske.

Kako odabrati pravi printer za kućni ured

Kako odabrati pravi printer za kućni ured

24.06.2020. komentiraj

Rad na daljinu postao je potreba kao nikad prije u trenucima pandemije koronavirusa pa su se zaposlenici morali prilagođavati, što je podrazumijevalo nabavku ključnih “alata” za kvalitetan rad. A jedan od njih za neke je svakako printer.