ICTbusiness TV: WMF pokazao smjer razvoja komunikacijske industrije

ICTbusiness TV: WMF pokazao smjer razvoja komunikacijske industrije

Weekend Media Festival ima moć privlačenja ljudi već 15 godina, unatoč tome što su, kako sami organizatori tvrde, na samom početku ove priče zamislili nešto što je trebalo biti puno manje i kraće. Međutim, kako ističe Tomo Ricov, s kojim smo razgovarali za ICTbusiness TV, 15 godina kasnije WMF je postao najveća regionalna komunikacijska konferencija. Ove su godine napravili sintezu čak dvaju festivala, te smo stoga ponosni što smo u Rovinju ugostili međunarodni festival kreativnosti Golden Drum, ističe Ricov.

O promjenama u komunikacijskoj industriji, ali i važnosti WMF kao mjesta gdje se pogovara o tome što se mijenja i na koji način, razgovarali smo s direktorom Millenium Promocije Mariom Petrovićem.

O tome koliko i kako se mijenja televizija i sport razgovarali smo s Peteom Radovichem koji je glavni kreativni direktor CBS sporta i sredinom ljeta dogovorio je jedan od najvećih poslova u povijesti TV i sporta u kojem je Paramount Global, koji je u vlasništvu CBS-a, otkupio i produljio prava za Ligu prvaka od UEFA-e za 1,5 milijardi dolara na 5 godina.

Za kraj emisije donosimo razgovor s  Nikolom Deškovićem iz Instamotiona koji govori o tome kako je krenuo s AutoScout24-om , prvim pravim internetskim oglasnikom, a kako danas vidi razvoj ovog segmenta trgovine automobilima u vrijeme dolaska novih tehnologija. Danas Instamotion omogućuje, kako sam tvrdi, sve od odabira do kupnje i isporuke rabljenog automobila.