ICTbusiness TV: Tehnologija mijenja svijet

ICTbusiness TV: Tehnologija mijenja svijet

Početak prve emisije u 2023. godini posvećen je preuzimanju Optima Telekoma i njezinoj integraciji u Telemach Hrvatska o čemu razgovaramo s predsjednikom Uprave Telemach Hrvatska Adrianom Ježinom koji govori kako će Telemach će ubuduće biti u poziciji snažnije konkurirati postojećim operatorima jednostavnijom i tehnološki naprednijom ponudom kao nacionalni operator koji nudi fiksne i mobilne usluge, čime će jačati i njegova tržišna pozicija.

Kada je IBM izdvojio dio svog poslovanja u Kyndryl i to čak 90 tisuća ljudi u cijelom svijetu to je zahvatilo i Hrvatsku. O trendovima na tržištu imali smo prilike razgovarati s Krešom Pericom, direktorom Kyndryla u Hrvatsko i Davorom Malojčićem, direktorom Kyndryla za srednju i istočnu Europu i istočni Mediteran.

U drugom dijelu emisije donosimo razgovor s predsjednikom Uprave King ICT-a Plamenkom Barišićem koji govori o poslovanju jedne od najjačih domaćih IT tvrtki. Prema njegovim riječima prihodi bi trebali rasti oko 10 odnosno na gotovo 800 milijuna kuna s prošlogodišnjih 722,87 milijuna kuna. Kako ističe Barišića takav rast rezultat je organskog rasta, a kada se tome pridoda i akvizicija Omega Softwarea, ali i druge tvrtke kojima je King ICT vlasnik prihodi će ukupno biti oko 900 milijuna kuna.