Zoom je najbržerastući brend u 2020.

Zoom je najbržerastući brend u 2020.

Foto: DepositPhotos

Pandemija koronavirusa brojne je brendove unazadila, ali neke je vinula u orbitu. Svakako, prvo ime te priče jest Zoom, najbržerastući brend u 2020. s 34 posto unutar jedne godine.

Konkretnije, kako navodi Trading Platforms, Zoom je u studenome prošle godine prepoznavalo 34 posto više korisnika no deset mjeseci ranije. Malo tko se može pohvaliti takvim uspjesima na globalnoj razini. Ali, Zoom je to svakako zaslužio obzirom da je nudio nešto što drugi nisu i time pomogao lakše se povezivati u vremenima krize.

Zato je ta platforma i ostvarila od prosinca 2019. do travnja 2020. skok od desetak milijuna do oko 300 milijuna aktivnih korisnika. Malo se sve to "izravnalo" jer bogatija konkurencija počela je kopirati taj uspjeh i pridobila podosta ljudi uz sebe. Prvenstveno to je uspio Microsoft sa svojim Teams, ali tu su još Google i Facebook kao iznimno jaki igrači.

No, nije samo Zoom dobio izraženiju prepoznatljivost kao brend u prošloj godini. Na drugom mjestu je Peacock s 31,7 posto. Ta streaming platforma u vlasništvu NBC-a imala je što ponuditi korisnicima tijekom pandemije i oni su to itekako prepoznali pa joj vratili. I vraćaju još uvijek.

Zatim slijedi Instacart s 19,2 posto. Riječ je o usluzi dostave namirnica iz raznih partnerskih trgovina u Sjedinjenim Američkim Državama. Nešto kao Wolt ili Glovo kod nas, ali raširenije i više specijalizirano za dostavu namirnica.

Na četvrtom mjestu je TikTok sa 16,9 posto i tu platformu ne treba posebno predstavljati. Zato je zanimljivo što se na petom mjestu našlo piće Bud Light Seltzer, iznimno popularno tijekom pandemije. U SAD-u, naravno.

Kao i toliko puta dosad, može se kazati da je pandemija nekima ipak pružila priliku kakvu svakako ne bi imali u normalnijim vremenima.

Kompletnu listu prepoznatljivosti brendova pogledajte OVDJE.

Još iz kategorije

Hrvatski sustav elektroničkih identiteta u znanosti i obrazovanju slavi 15 godina

Hrvatski sustav elektroničkih identiteta u znanosti i obrazovanju slavi 15 godina

02.03.2021.

Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske (AAI@EduHr) obilježava 15 godina od uspostave. Sustav AAI@EduHr je u produkcijski rad pušten 1. ožujka 2006. godine, a rezultat je projekta kojeg je u svibnju 2004. godine, pokrenuo Sveučilišni računski centar (Srce) odgovarajući pri tome na rastuće potrebe korisnika za pouzdanim i sigurnim sustavom za autentikaciju i autorizaciju pri korištenju mrežnih usluga. Projekt je podržalo i financiralo tadašnje Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa, a Srce ga je provelo u suradnji s CARNET-om.

Zaboravili na linkove na web za cijepljenje

Zaboravili na linkove na web za cijepljenje

01.03.2021.

Na web stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravlja bi u tekstovima nakon službenog porketanja trebao biti aktivan link. Međutim to nije tako.

INFOGRAFIKA: Koje države imaju najviše podatkovnih centara

INFOGRAFIKA: Koje države imaju najviše podatkovnih centara

01.03.2021.

Podatkovni centri šire se iznimnom brzinom jer se količina podataka koji “kolaju” internetom povećavaju na dnevnoj razini. I kad pogledamo situaciju na globalnoj razinim najviše podatkovnih centara na svijetu imaju Sjedinjene Američke Države - njih čak 2653.