YouTube olakšava nastavak gledanja videa s mobitela na desktopu

YouTube olakšava nastavak gledanja videa s mobitela na desktopu

Foto: Antonio Jularić

YouTube ima novu mogućnost koja omogućava brzo i efikasno gledanje istog videa na pametnom telefonu i računalu, što korisniku uvelike olakšava situaciju u kojoj možda nije stigao pogledati neki video na mobilnom uređaju, a želi nastaviti gdje je stao na većem ekranu računala.

Tako nešto zahtijeva, naravno, prijavu na isti korisnički račun jer inače ne može funkcionirati. Ono što se dogodi jest da određeni video koji se gleda na jednom od uređaja pri pokretanju YouTubea na drugom pojavljuje se u obliku mini-playera i od korisnika traži da klikne "nastavi gledati" (eng. continue watching).

Zanimljivost je da ne piše o kojem se kanalu radi, samo ispod naslova videa koji se želi nastaviti gledati piše upravo to "nastavi gledati".

Zasad, a lako moguće i za stalno, ova funkcija vrijedi samo za nastavak gledanja na računalu, ali ne i obrnuto, da se nastavi gledati video s računala na mobilnom uređaju. Nije to toliko problematično, u obrnutom smjeru i nema nešto previše smisla, u ovom ima. Mnogo je situacija u kojima iz nekog od razloga ljudi ne stignu pogledati video na pametnom telefonu.

Dosad se tako nešto moglo samo u slučaju odlaska u povijest pregledanog sadržaja ili ako bi se neki video označilo s "pogledaj kasnije" (eng. watch later) pa da se pojavi u zasebnom dijelu YouTube korisničkog računa.

Kad će se točno pojaviti ova nova mogućnost nije poznato jer je još nisu na testiranje dobili ni YouTube Android beta testeri. Lako moguće da neće tako brzo kako bi možda mnogi voljeli. Inače, za nju se doznalo zahvaljujući informacijama kojima raspolaže 9to5Google.

I sve to samo je potvrda da se YouTube trudi prilagoditi modernom dobu i potrebama koje imaju nove generacije, posebno zainteresirane za gaming sadržaj. Samo na taj način može se voditi ravnopravna bitka s konkurencijom kao Twitch ili Facebook Gaming.

Još iz kategorije

Mozilla Firefox stigao u Windows Store

Mozilla Firefox stigao u Windows Store

08.12.2021.

Mozilla je 9. studenoga napokon uvrstila Firefox internetski preglednik u Microsoft Store, što ga čini prvom alternativom za Edge unutar te trgovine. Možda su se u Microsoftu na to odlučili jer je njihov Edge učvrstio poziciju ispred Firefoxa na tržištu.

Aircash uskoro uvodi i Google Pay i Apple Pay

Aircash uskoro uvodi i Google Pay i Apple Pay

08.12.2021.

Mastercard cilja na populaciju koju i mi gađamo, a to su dinamičniji i inovativniji ljudi, koji su spremni na prihvaćanje novih tehnologija. Isto tako, oboje smo poprilično fokusirani na sport što nam je još jedna zajednička točka, ističe za ICTbusiness.info osnivač Aircasha Hrvoje Ćosić.

Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

08.12.2021.

Napredniji korisnici Google Drivea vjerojatno su primijetili da njegova tražilica i nije od velike pomoći jer prečesto daje cijeli niz rezultata koji nemaju u konačnici baš nikakvu težinu u potrazi za konkretnom datotekom. I to će se uskoro promijeniti...