YouTube ograničava kvalitetu sadržaja za korisnike u EU i Velikoj Britaniji

YouTube ograničava kvalitetu sadržaja za korisnike u EU i Velikoj Britaniji

Foto: DepositPhotos

YouTube je jutros objavio da će radi izbjegavanja preopterećenja internet servera ograničiti sadržaj korisnicima u Europskoj uniji i Velikoj Britaniji. Iz YouTubea ističu da će zbog navedenog smanjiti kvalitetu prikaza videosadržaja, pa ga tako korisnici više neće moći gledati u FullHD (1080p) rezoluciji i višima , nego će kvaliteta biti smanjena na HD (720p) i niže kako bi se osigurala protočnost interneta. Ova odluka bit će na snazi sljedećih 30 dana.

Sva tri velika domaća telekoma Hrvatski Telekom, A1 Hrvatska i Tele 2 potvrdili su za ICTbusiness.info kako su mreže pod velikim opterećenjem, ali stabilne i da se sve radi kako bi tako i ostalo. O stanju interneta kod domaćih telekoma možete pročitati OVDJE.

Internet promet je zbog opće karantena u gotovo svim europskim zemljama povećan za 50 posto pa je Europska komisija pozvala Netflix i ostale streaming servise da naprave istu stvar i ograniče kvalitetu sadržaja. Netflix se odazvao pozivu te je najavio da će ukinuti prikaz sadržaja u 4K kvaliteti, a u nekim regijama ukinut će i HD kvalitetu.

Još iz kategorije

Chrome premašio 70 posto udjela na tržištu internet preglednika

Chrome premašio 70 posto udjela na tržištu internet preglednika

09.07.2020. komentiraj

Chrome je uspio premašiti 70 posto udjela na tržištu web internetskih preglednika i na taj način srušiti rekord iz prošlog mjeseca, kad je bilo riječi o 69,2 posto. Ujedno, prvi je put taj internetski preglednik zabilježio udio na tržištu veći od 68 posto prije samo dva mjeseca, što znači da je aktualna kriza pomogla Chromeu da sruši osobne rekorde te pridobije još pokojeg korisnika, otkriva Netmarketshare u svom izvještaju.

Facebook priznao ponovno curenje podataka korisnika

Facebook priznao ponovno curenje podataka korisnika

08.07.2020. komentiraj

Facebook se još jednom našao u centru skandala jer priznali su iz kompanije dijeljenje privatnih informacija neaktivnih korisnika aplikacije “treće strane” duže no što su smjeli. To je priznanje stiglo na službenom blogu i još jednom usmjerilo pažnju prema Marku Zuckerbergu i njegovoj kreaciji.

Samouništavajuće poruke za sve chatove su sad dostupne i u Hrvatskoj

Samouništavajuće poruke za sve chatove su sad dostupne i u Hrvatskoj

07.07.2020. komentiraj

Rakuten Viber najavio je skorašnje uvođenje samouništavajućih poruka u sve oblike chata. Ta je vrsta poruka dosada bila dostupna samo u tajnim chatovima, a uskoro će je korisnici moći koristiti u svim oblicima chata. Jednostavno će postaviti željeno vrijeme nakon kojeg će se poruka sama izbrisati, i to nebitno radi li se o tekstu, fotografiji, video ili drugoj vrsti datoteke.