YouTube će omogućiti vlasnicima kanala moderiranje komentara

YouTube će omogućiti vlasnicima kanala moderiranje komentara

Foto: Antonio Jularić

Kreatori sadržaja na YouTubeu izrazili su frustraciju zbog povećanog spama u komentarima na svojim kanalima, što je postao slučaj s početkom veljače  pa se nastavio kroz sve ove mjesece nakon, posebno za one koji imaju najviše pratitelja.

Kao što je red, kreatori koji se bave tehnološkim temama, prvi su digli glas, a riječ je o Linus Tech Tips, Jacksepticeye i MKBHD.

- YouTube ima problem. Spam - rekao je s početkom svog videa Linus Sebastian 1. veljače pa nastavio:

- Od kriptoprevara do lažnih zdravstvenih proizvoda pa sve do besplatnog Robuxa. Postaje samo gore i gore iz dana u dan.

Marques Brownlee koji stoji iza kanala MKBHD također je izrazio frustraciju 1. travnja i prvotno naglasio da nije šala.

- Posljednjih su mjeseci komentari potpuno izvan kontrole, YouTube to mora napokon popraviti.

Uslijedila je lavina nezadovoljstva, no situacija se ne popravlja. Istina jest da platforma sama po sebi ima brojne alate i načine zaštite od spama, ali kao da je on pronašao put do cilja i djeluje potpuno nezaustavljivo.

Srećom, nešto se radi po tom pitanju i YouTube testira novu mogućnost moderiranja komentara, s kojom je eksperimentalno počeo još u prosincu prošle godine, što znači da je liderima platforme problem bio jasniji i prije nego kreatorima sadržaja.

- Spam evoluira i mi se moramo prilagoditi kako bismo bili oslobođeni od njega - kratko su poručili iz YouTubea i sad ne preostaje ništa nego čekati da prvi konkretniji način "obrane od spama" ne stigne i vrati situaciju pod kontrolom, kakva je bila dugi niz godina.

No, ono što ipak u cijeloj priči itekako "bode u oko" jest činjenica da su kreatori spama pronašli način kako pobijediti YouTubeove algoritme, a to nije mala stvar jer nakon debakla tech industrije tijekom izbora za američkog predsjednika 2016., kontrola je bila na nikad višim razinama. I svejedno se "probilo" i to.

Još iz kategorije

EU za 26 milijuna eura nabavlja digitalni novčanik

EU za 26 milijuna eura nabavlja digitalni novčanik

27.06.2022.

Europska komisija raspisala je javni natječaj procijenjene vrijednosti 26 milijuna eura kako bi se stvorio novi europski digitalni proizvod – europski digitalni novčanik. Ako se tvrdi u pozivu na natječaj svrha mu je razvoj i implementaciju europskog digitalnog novčanika kao digitalnog identiteta na temelju prijedloga europskog okvira za digitalni identitet i pratećih preporuka Europske komisije.

Google Chat dodao banere upozorenja kako bi vas zaštitio od phishing napada

Google Chat dodao banere upozorenja kako bi vas zaštitio od phishing napada

26.06.2022.

Google Chat zamijenio je Hangouts i uveo neke zanimljive novitete, od kojih se onaj posljednji posebno ističe jer veže se za sigurnost. Naime, slat će korisniku obavijesti o potencijalnoj opasnosti od phishinga i ostalog malwarea koji vreba u online prostoru.

Najviše otkupnine za ransomware plaćaju Japan i Nizozemska

Najviše otkupnine za ransomware plaćaju Japan i Nizozemska

26.06.2022.

Kibernetički kriminalci iznimno su skloni korištenju ransomware metoda napada na žrtve jer ukoliko su uspješne, mogu jako unosno naplatiti vraćanje podataka. Jer, poanta ovog napada jest oteti važne informacije vlasniku uređaja, kriptirati ih i ponuditi natrag uz određenu otkupninu.