U 3 godine Facebook bi mogao izgubiti 80 posto korisnika? Sorry Princeton, ali ne vjerujemo

U 3 godine Facebook bi mogao izgubiti 80 posto korisnika? Sorry Princeton, ali ne vjerujemo

Već smo navikli na otkačena predviđanja u svijetu tehnologije, a jedno takvo predviđanje stiže nam sa poznatog sveučilišta Princeton u SAD-u. Naime, znanstvenici s Princetona predviđaju da će Facebook izgubiti nevjerojatnih 80 posto svoje korisničke baze u naredne tri godine.

Istraživački tim s Princetona svoje pomalo smiješno predviđanje temelji na podacima s Google Trends grafikona koji pokazuju da je interes za Facebookom dostigao svoj vrhunac u 2012. godini, te da od tada taj interes konstantno pada.

Google Trends podaci ne moraju nužno značiti da je u tijeku odljev korisnika s Facebook društvene mreže, jer korisnici mogu ovoj društvenoj mreži pristupiti direktnim putem, bez nepotrebnog pretraživanja putem Google tražilice. Isto tako, korisnici koji su preuzeli Facebook mobilnu aplikaciju na svojim smartphone uređajima nemaju potrebu za traženjem Facebooka putem Google tražilice, kada im je za pristup društvenoj mreži potreban samo jedan dodir prstom.

Da Google Trends nije dobar pokazatelj popularnosti pokazuje igra World of Warcraft, koja je prema Google Trends podacima svoj vrhunac popularnosti dosegla 2005. godine, a broj igrača ove igre je rastao sve do 2010. godine kada je World of Warcraft zabilježio 12 milijuna pretplatnika.

Istraživači navode da bi Facebook mogao završiti kao Friendster i MySpace društvene mreže, a svoje tvrdnje potkrepljuju navodima da su društvene mreže poput bolesti, koja se širi među ljudima prije nego što umru, uspoređujući tako Facebook s nekim uspješno opisanim epidemiološkim modelima.

Facebook u ovom trenutku ima 1,2 milijarde korisnika i malo je vjerojatno da bi njihova baza korisnika mogla još dodatno rasti, međutim sa sigurnošću možemo tvrditi da Facebook neće završiti kao Friendster društvena mreža, koja je u samo tri godine postala virtualni grad duhova.

Još iz kategorije

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

31.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na razne aspekte naših života i obrazovanje je jedno od njih jer učenici, studenti, nastavnici i profesori morali su se prilagoditi potpuno drugačijem načinu rada, koji bi u konačnici mogao biti podosta revolucionaran za kompletni obrazovni sustav. Na globalnoj razini!

Učenici osnovne škole Popovača virtualno su prešli granicu i predstavili Hrvatsku svojim vršnjacima

Učenici osnovne škole Popovača virtualno su prešli granicu i predstavili Hrvatsku svojim vršnjacima

30.05.2020. komentiraj

Digitalni alati omogućili su učenicima iz cijelog svijeta stjecanja znanja i to online, ali i da virtualno prijeđu nacionalne granice i povežu se s učenicima iz cijelog svijeta. 21. i 22. svibnja putem platforme Microsoft Teams organiziran je online „susret“ 13 škola iz 11 zemalja na međunarodnoj lekciji engleskog jezika. Među njima je bila i Osnovna škola Popovača iz Hrvatske.

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

29.05.2020. komentiraj

Microsoft u lipnju planira predstaviti nadopunu Outlooka za Windows klijent, koji će dodati mogućnost konfiguracije e-mail potpisa i spremiti ga u cloud radije nego u samu Outlook instalaciju.