U 3 godine Facebook bi mogao izgubiti 80 posto korisnika? Sorry Princeton, ali ne vjerujemo

U 3 godine Facebook bi mogao izgubiti 80 posto korisnika? Sorry Princeton, ali ne vjerujemo

Već smo navikli na otkačena predviđanja u svijetu tehnologije, a jedno takvo predviđanje stiže nam sa poznatog sveučilišta Princeton u SAD-u. Naime, znanstvenici s Princetona predviđaju da će Facebook izgubiti nevjerojatnih 80 posto svoje korisničke baze u naredne tri godine.

Istraživački tim s Princetona svoje pomalo smiješno predviđanje temelji na podacima s Google Trends grafikona koji pokazuju da je interes za Facebookom dostigao svoj vrhunac u 2012. godini, te da od tada taj interes konstantno pada.

Google Trends podaci ne moraju nužno značiti da je u tijeku odljev korisnika s Facebook društvene mreže, jer korisnici mogu ovoj društvenoj mreži pristupiti direktnim putem, bez nepotrebnog pretraživanja putem Google tražilice. Isto tako, korisnici koji su preuzeli Facebook mobilnu aplikaciju na svojim smartphone uređajima nemaju potrebu za traženjem Facebooka putem Google tražilice, kada im je za pristup društvenoj mreži potreban samo jedan dodir prstom.

Da Google Trends nije dobar pokazatelj popularnosti pokazuje igra World of Warcraft, koja je prema Google Trends podacima svoj vrhunac popularnosti dosegla 2005. godine, a broj igrača ove igre je rastao sve do 2010. godine kada je World of Warcraft zabilježio 12 milijuna pretplatnika.

Istraživači navode da bi Facebook mogao završiti kao Friendster i MySpace društvene mreže, a svoje tvrdnje potkrepljuju navodima da su društvene mreže poput bolesti, koja se širi među ljudima prije nego što umru, uspoređujući tako Facebook s nekim uspješno opisanim epidemiološkim modelima.

Facebook u ovom trenutku ima 1,2 milijarde korisnika i malo je vjerojatno da bi njihova baza korisnika mogla još dodatno rasti, međutim sa sigurnošću možemo tvrditi da Facebook neće završiti kao Friendster društvena mreža, koja je u samo tri godine postala virtualni grad duhova.

Još iz kategorije

Mobilno igranje na 5G mreži

Mobilno igranje na 5G mreži

15.11.2019. komentiraj

U A1 5G Gaming Areni na Reboot InfoGameru  powered by A1 danas je po prvi puta u regiji i među prvima u svijetu, mobilne igre igrati na 5G mreži. Veliko finale četvrte sezone A1 Adria Lige igra se na testnoj A1 5G mreži. Natjecatelji će koristiti Huawei Mate 20X 5G uređaje. Danas je održano finale u dvjema igrama Hearthstone i Clash Royale, a vikend je rezerviran za računalne igre CS:GO i DOTA 2.

Chrome web aplikacije bi uskoro trebale imati brzinu onih s desktopa

Chrome web aplikacije bi uskoro trebale imati brzinu onih s desktopa

15.11.2019. komentiraj

Ako web aplikacije uistinu žele zamijeniti nativne aplikacije, trebat će instantnu responzivnost aplikacija kakve postoje na desktopu, a da bi to napokon mogao biti slučaj dao je za nagovijestiti Google predstavljanjem novih Chrome alata.

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

13.11.2019. komentiraj

Velike kompanije zajedničkim su snagama odlučile stati na kraj prevarama vezanima uz dijeljenje lozinki kako bi se mogao besplatno ili za mizerne svote gledati streaming sadržaj, odnosno svaki video sadržaj koji se nudi kroz određene platforme s mogućnosti zaštite korisničkih računala lozinkama.