Twitter omogućio svim korisnicima uklanjanje pratitelja

Twitter omogućio svim korisnicima uklanjanje pratitelja

Foto: Antonio Jularić

Twitter je napokon omogućio svim korisnicima značajku uklanjanja pratitelja bez potrebe da ih se prije tog blokira. Dosad su u tome bili onemogućeni svi oni koji su koristili društvenu mrežu kroz web, a ne aplikaciju.

Ovako nešto testiralo se kroz rujan i očito su u kompaniji zaključili da je stiglo pravo vrijeme za konkretniji potez. I s 11. listopadom postalo je službeno, pratitelje bez potrebe blokiranja mogu uklanjati i web korisnici. Na taj se način Twitter sasvim sigurno može nešto bolje pozicionirati na tržištu.

Svakako, korisnici će biti zadovoljni jer kad se ukloni neželjeni pratitelj, to se ne vidi. Može se primijetiti, naravno, jer nijedan tweet od tog trenutka neće se više prikazivati toj uklonjenoj osobi. A sve što pritom treba učiniti jest otići u Followers tab na vlastitom profilu, kliknuti na tri točkice do korisnika kojeg se želi ukloniti i potom izabrati "Remove this follower" (hrv. ukloni ovog pratitelja.

Ovo je dio Twitterovih napora da se smanji uznemiravanje korisnika te platforme. Blokiranje nekoga koga se ne želi pratiti može dovesti do osvete te osobe putem njenih saveznika ili njihovih sekundarnih računa, odmah nakon što saznaju za blokiranje. Ako ih se pak ukloni na ovaj način i potom isključi, potencijalno ostavlja prostor da neće znati što se događa. Osim ako nemaju drugi račun ili ne vide kod nekog drugog da postoje tweetovi koji nisu vidljivi.

Ova metoda neće spriječiti nekoga koga uklonite s popisa pratitelja da vidi vaše javno dostupne tweetove i to treba imati na umu.

Također, Twitter testira sigurnosni način rada, koji automatski blokira račune koji koriste "potencijalno štetan jezik". Ujedno, istražuje se i više mogućnosti za filtriranje i ograničavanje odgovora, pa se čini da kompanija ipak daje prioritet sprečavanju uznemiravanja ispred uvreda ili sličnih verbalnih delikata...

Još iz kategorije

Najviše otkupnine za ransomware plaćaju Japan i Nizozemska

Najviše otkupnine za ransomware plaćaju Japan i Nizozemska

26.06.2022.

Kibernetički kriminalci iznimno su skloni korištenju ransomware metoda napada na žrtve jer ukoliko su uspješne, mogu jako unosno naplatiti vraćanje podataka. Jer, poanta ovog napada jest oteti važne informacije vlasniku uređaja, kriptirati ih i ponuditi natrag uz određenu otkupninu.

Najpopularnije kriptoaplikacije u Europi su KuCoin i MetaMask

Najpopularnije kriptoaplikacije u Europi su KuCoin i MetaMask

25.06.2022.

Tržište kriptovaluta raste konstantno proteklih nekoliko godina, bez obzira što njihova pojedinačna vrijednost ponekad pada. Posebno se to moglo vidjeti na situaciji u Europi tijekom prošle godine, ali i prvog kvartala ove godine, što je omogućilo velik napredak dvjema specijaliziranim aplikacijama - KuCoin i MetaMask.

54 posto uspješnih phishing napada završi krađom podataka klijenata

54 posto uspješnih phishing napada završi krađom podataka klijenata

24.06.2022.

Nisu svi kibernetički napadi uspješni, ali oni koji jesu, ostavljaju iza sebe katastrofalne posljedice, kako za organizaciju, tako i za njene klijente. A jedna od takvih metoda napada s razornim posljedicama svakako je phishing.