Sve više online kupovine

Sve više online kupovine

Od prvog slučaja koronavirusa u Hrvatskoj prošlo je nešto više od godinu dana, a pandemija je od tada utjecala na gotovo sve aspekte našeg života. Umjesto uobičajenog trosatnog ispijanja kava na terasama omiljenih kafića, kave smo pili iz udobnosti svojih domova. Umjesto putovanja van Hrvatske, u slobodno smo vrijeme istraživali skrivene kutke Lijepe naše. Najdiscipliniraniji među nama čak su radili i tjelovježbu od kuće. Pandemija nas je u isto vrijeme međusobno udaljila i zbližila, a iz temelja je promijenila i naše kupovne navike.

Iznenada više nije bilo moguće niti poželjno jednostavno otići u supermarket i kupiti namirnice ili kućanske potrepštine – novo normalno podrazumijevalo je nov oblik kupovine. I dok je većini online shopping odjeće bio nešto poznato, online kupovina jabuka, tjestenine ili mlijeka značila je nešto potpuno novo. Zanimljivo i pomalo neočekivano, Hrvati su objeručke prihvatili ideju dostave – od namirnica i gotovih jela do kozmetičkih preparata i cvijeća – a jedna od najzanimljivijih opcija za online narudžbu i dostavu bila je Glovo aplikacija.

„Narudžbe namirnica pomoću Glovo aplikacije od početka pandemije koronavirusa u Hrvatskoj porasle su za više od 300  posto u odnosu na vrijeme prije pandemije. Korisnici u Zagrebu pojeli su duplo više mrkve nego oni u Splitu, ali je u Splitu, čini se, salata od svježih krastavaca bila popularnija od mrkve. Usprkos neslaganju u preferencijama vezanima uz salatu, i Zagrepčani i Splićani slažu se u jednome – stanovnici obaju gradova jako vole pivo“, pojašnjavaju iz Glova.

Kada bi se svi burgeri naručeni preko Glova u zadnjih godinu dana stavili jedan kraj drugoga, linija bi bila duga kao cijela Jadranska magistrala, a kada bismo sve pizze koje smo u istom periodu naručili preko Glovo aplikacije poslagali jednu na drugu, dobili bismo toranj visok kao 36 Zagrebačkih katedrala, pojašnjava brojke iz Glova koje govore same za sebe.

„Koronavirus nije pojačao samo apetit, već i želju za jačanjem imuniteta. Korisnici Glova tako su tijekom pandemije pojeli 1500 kg naranči više u usporedbi s razdobljem prije. Jer vitamin C je važan za imunitet!

Svi se sjećamo velike potražnje za kvascem u trgovinama. To je osjetio i Glovo - kvasac je bio jedan od najtraženijih pojmova u aplikaciji početkom pandemije. Od prodanog kvasca u zadnjih godinu dana moglo se ispeći preko 5 000 kruhova“, ističu iz kompanije.

Još iz kategorije

Predstavljena web aplikacija za informiranje građana o kakvoći zraka

Predstavljena web aplikacija za informiranje građana o kakvoći zraka

11.05.2021.

U protekla dva desetljeća gradska vlast uvodila je digitalne tehnologije samo po inerciji, od čega je najviše koristi imala upravo zatvorena, netransparentna i neučinkovita vlast – nekorištenje novih tehnologija pomoglo joj je da ostane upravo takva.

Ima mjesta i za nove tehnologije poput onih na rubu mreže

Ima mjesta i za nove tehnologije poput onih na rubu mreže

11.05.2021.

Događaji koji su obilježili 2020. godinu dodatno potvrđuju status tehnologije kao najvažnijeg alata u svijetu digitalne ili online edukacije. Možda na prvi pogled to ne izgleda tako, no tehnologija na rubu mreže (edge computing) tehnologija je koja će neizbježno uskočiti i popuniti rastuću potražnju za neprekidnom dostupnošću svih potrebnih informatičkih alata, potrebu za stalnom povezanošću s internetom i kontinuitetom poslovanja.

Live streaming gaminga nastavlja s ekspresnim rastom

Live streaming gaminga nastavlja s ekspresnim rastom

11.05.2021.

Videoigre su doživjele procvat tijekom pandemije koronavirusa jer su ljudi provodili više vremena u svojim kućama pa im je trebala razonoda. To se vidi prema brojkama koje pokazuju koliko se gledalo igre prvom kvartalu ove godine, a to je “preliveno” iz prošle.