Span i Sedam IT pomažu roditeljima kod skrbi za djecu uz Little Dot platformu

Span i Sedam IT pomažu roditeljima kod skrbi za djecu uz Little Dot platformu
DepositPhotos

Osluškujući potrebe korisnika roditelja konstantno rade na poboljšanju aplikacije i platforme s obzirom da je LittleDot 'živi organizam'. Nadogradnja funkcionalnosti ide u smjeru Boljeg korisničkog iskustva - poput lakšeg unosa podataka u kategorijama za praćenje rasta i razvoja djece, jednostavniji pregled pedijatara - specijalista, povećanje sigurnosti - novi sustav naplate PayPal, realizacija novih mogućnosti - kupnja stručnih konzultacija u obliku poklon bona.

Span trenutno broji 330 zaposlenika, prosječne dobi od 35 godina koji ukupno imaju preko 200 djece u dobi do 15 godina. „Budući da je strast prema tehnologiji protkana u svemu što naši zaposlenici rade, odlučili smo se podržati razvoj Little Dot platforme. Za uzvrat su naši zaposlenici, roditelji najmlađe djece (do 2 godine) dobili priliku testirati ovu platformu“, ističu u Spanu.

„Span je tvrtka koja promovira ravnotežu poslovnog i privatnog života. Prvenstveno se trudimo optimalno planirati resurse kako bi potreba za prekovremenim radom bila što manja. Također, postoji i određena fleksibilnost radnog vremena kako bi se dolazak i odlazak s posla uskladio s obiteljskim obvezama i brigom o djeci. Za svako novorođeno dijete Span isplaćuje zaposleniku naknadu od 3.300 kn, za Božić organiziramo podjelu darova uz prigodnu predstavu ili dječji film te isplaćujemo zaposlenicima dar za djecu. Također, broj dana godišnjeg odmora uvećava se za svako dijete, a imamo i mogućnost korištenja dodatnih slobodnih dana zbog bolesti djeteta“, zaključuju u Spanu.

Iz Sedam IT-a ističu da su vođeni idejom da aktivno pridonose rastu kvalitete života, odlučili su surađivati s većim brojem sudionika, među kojima se ističe LittleDot. „Interno istraživanje pokazalo je kako postoji potreba za digitalnim konzultacijama s pedijatrima i stručnjacima, pri čemu je velik broj zaposlenika prepoznao upravo LittleDot kao zanimljivo novo rješenje. Dajući potporu ovoj platformi, SedamIT nastoji pružiti sigurnost zaposlenicima, ali i njihovim obiteljima. Ponosni smo što možemo biti potpora roditeljstvu i podići kvalitetu života“, objašnjavaju u Sedam IT-u

„Važno je prepoznati što bi najviše koristilo zaposlenicima, te naći najkvalitetnije rješenje. S obzirom da je tehnologija prisutna u našem poslovanju, svjesni smo koliko ona može pomoći u svim segmentima života. Stoga, nije neobično što je LittleDot tako dobro prihvaćen među našim zaposlenicima“, zaključuju u Sedam IT-u.

LittleDot u tehničkom smislu omogućuje roditelju da ima sve podatke za rast i razvoj djeteta na jednom mjestu. Osim stručnih konzultacija i dostupnosti više od 50 pedijatara - specijalista, LittleDot je dnevnik. Roditelj može bilježiti sve važne parametre rasta djeteta od rođenja: težina, visina, stolica, spavanje, cijepljenje, temperatura, bolesti, rast, prvi zubići, prvi koraci, sve do prvog dana škole, a i dalje. Uneseni podaci se koriste za izradu krivulja rasta i praćenje indeksa tjelesne mase, te roditelj lakše prati raste li dijete po planu, jede li dovoljno i spava li kako treba.

Roditelju je omogućeno da pohranjuju nalaze i svu bitnu dokumentaciju unutar funkcije E-dokumenti te nema brige da iste izgube. Uredno vođen dnevnik olakšat će dijagnozu i pregled liječniku. Dugoročno gledano, sve podatke unutar platforme LittleDot moći će imati generacije koje dolaze te predvidjeti zdravstvene tegobe koje su u obitelji naslijeđene. Što ujedno znači pravovremeno reagiranje na bolesti čime se podiže kvaliteta života.

S druge strane, tehnologiju smo iskoristili da roditelj ima na jednom mjestu više od 50 pedijatara različitih specijalizacija. Dijagnostičari, neurolozi, psihijatri, ljekarnici, zubari, nutricionisti, fizioterapeuti, kirurzi, dermatolozi, alergolozi i pulmolozi, infektolozi, gastroenterolozi, endokrinolozi, otorinolaringolozi - svi su udaljeni tek za poruku ili poziv.

„Možemo reći da je i bez zakona GDPR-a potreban visok stupanj zaštite osobnih podataka jer se radi o djeci. Korištenjem aplikacije roditelj pohranjuje podatke svog djeteta na sigurnosni server te pristup istima ima samo vlasnik korisničkog računa. Isto tako komunikacija se pedijatrima odvija kroz platformu, što je iznimno bitno jer se time štiti ne samo roditelj i dijete već i liječnik. U realnom okruženju to znači da se npr. slike djeteta koje roditelj šalje za stručni savjet ne pohranjuju u mobitel liječniku. Ne postoji bojazan da će liječnik primjerice izgubiti mobitel pa s njim i podatke djeteta.  Kroz platformu poslovanje je sigurno i u potpunosti po zakonima GDPR-a“, ističu u Little Dotu.

Roditelji kroz aplikaciju imaju 50 pedijatara - specijalista na raspolaganju koji su spremni pomoći ujutro, navečer, vikendom, praznikom, van radnog vremena ordinacije, na putu, od doma. Upravo je ta dostupnost ono što korisnici očekuju i traže (da mogu nazvati pedijatra i van radnog vremena ordinacije jer im je stručni savjet tada potreban), uz naravno kvalitetan savjet koji će riješiti njihove nedoumice i brige.

Stručne konzultacije kroz LittleDot platformu omogućene su kroz kratke pisane konzultacije. Roditelj izabranom pedijatru piše upit do 500 znakova, a može priložiti do 3 fotografije ili 2 fotografije i video za kvalitetniji slikovni prikaz zdravstvenog stanja djeteta. Odgovor se dobije vrlo brzo. Zovi stručnjaka je opcija kada je situacija hitna i roditelj treba savjet odmah, kroz aplikaciju jednostavno odabere pedijatra i pita sve što ga zanima. Odgovore dobije u trenu.

Stručna analiza odnosno ekspertiza omogućuje da roditelju odabranim specijalistu šalje kompletnu dosadašnju povijest bolesti, nalaze, snimke, dijagnoze, slike i video zapise te se konzultira koliko god je to potrebno.

Koji način stručne konzultacije je najbolji, ovisi o situaciji i djetetovom zdravstvenom stanju. Ako je problem potrebno ilustrirati fotografijom ili video zapisom, odabir će biti Kratka konzultacija. U slučajevima kada je potreban neodložan stručni savjet, roditelj će nazvati pedijatra i usmeno se savjetovati. Za stručnu analizu/ekspertizu će se roditelj javiti kada postoji dugotrajni i složeni problem uz opsežnu medicinsku dokumentaciju.

Iako je danas trend pitati sve Google, sa zdravljem mališa se ne treba igrati te je potrebno prepoznati točne i provjerene informacije, što je za roditelja laika naravno teško. Zbog toga je velika olakšanje imati pedijatra na poziv (uvijek je netko dostupan kroz aplikaciju) i dobiti znanstveno utemeljene informacije i savjet iz struke što učiniti za zdravlje djeteta. Kad se tomu pribroji činjenica da su pedijatri potvrdili da se više od 50 posto upita roditelja o zdravlju djece može riješiti telefonski ili porukom bez potrebe odlaska u ordinaciju, LittleDot je neizostavna platforma za svakog roditelja.