Predstavljen sustav e-Pristojbe vrijedan 50 milijuna kuna

Predstavljen sustav e-Pristojbe vrijedan 50 milijuna kuna

Sustav e-Pristojbe osigurava različite opcije plaćanja pristojbi i naknada za usluge koje pružaju javnopravna tijela elektroničkim ili klasičnim putem. Elektroničke usluge uključene u sustav e-Građani dobile su priliku integrirati ovu novu komponentu državne informacijske infrastrukture specijalizirane za elektronička plaćanja.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 50.523.857,45 HRK, koji je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda. U svim je županijama omogućeno plaćanje 215 identificiranih javnih usluga iz nadležnosti deset središnjih tijela, a čime je dodatno ubrzan proces digitalizacije i plaćanja usluga elektroničkim putem.

„Korištenjem javnih elektroničkih usluga građanima i poduzetnicima pojednostavljujemo komunikaciju s javnom upravom, pružamo bržu i efikasniju uslugu, bez papira, bez čekanja u redovima, bez odlazaka na šaltere i u konačnici štedimo vrijeme. Uspostavom Sustava e-Pristojbe omogućeno je građanima i poduzetnicima plaćanje potrebnih pristojbi i naknada kartičnim plaćanjem što dodatno olakšava korištenje elektroničkih usluga uključujući i usluge koje se ostvaruju na šalterima jer više nije potrebno kupovati poznate nam biljege. Kroz portal e-Građani, koji je ovih dana redizajniran, čime je građanima i poduzetnicima postao  jednostavniji i pristupačniji danas se pruža 89 usluga i koristi ga preko 1,25 milijuna korisnika. Svakim danom broj korisnika, informacija i usluga na portalu e-Građani raste. Uštedite vrijeme, ubrzajte svoje poslovanje. Postanite e-Građanin jer sve što vam treba nalazi se na jednom mjestu!“, izjavio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Bernard Gršić, na današnjem predstavljanju sustava e-Pristojbe ispred zgrade Karlovačke županije.

„Strategijom "Karlovačka županija – Pametna županija" čvrsto smo se odredili prema budućnosti i digitalnom društvu. Prioritetna područja djelovanja su županijska i lokalna uprava, gospodarstvo s naglaskom na turizam i poljoprivredu, upravljanje energijom i zaštita okoliša, zdravstvo, školstvo, mobilnost i promet te kritična infrastruktura. U javnoj upravi redovito unaprijeđujemo transparentnost i učinkovitost rada, upravljanje financijama i troškovima. Usluge našim građanima činimo kvalitetnijima i lakše dostupnima, do danas putem e-dozvola, e-obrazaca, e-tržnice i e-novorođenčadi. Radi osiguranja preduvjeta razvoja digitalnog društva izrađen je Program razvoja širokopojasnog pristupa Internetu na području cijele županije te očekujemo EU sredstva za realizaciju. U okviru razvoja Sustava e-Pristojbe u Karlovačkoj županiji 23 službenika prošli su obuku i dobili certifikate za rad u sustavu. Dostavljeno je 24 POS uređaja radi omogućavanja kartične naplate pristojbi na 12 lokacija i to u sjedištu županije, ispostavama i matičnim uredima Karlovačke županije. Karlovačka županija će služiti kao središnja točka poticanja pametnog koncepta za sela i gradove na svom području što će značiti korištenje digitalnih alata uz sudjelovanje lokalnog stanovništva. Poboljšanje kvalitete i standarda života vodi nas demografskoj revitalizaciji, jačanju konkurentnosti gospodarstva, održivom i racionalnom upravljanju prirodnim i kulturnim resursima”, izjavila je Martina Furdek-Hajdin, županica Karlovačke županije.

Implementacijom i stalnim usavršavanjem sustava e-Pristojbe građanima i djelatnicima javne uprave omogućen je javno dostupan i transparentan pregled javnih usluga i cijena na jednom mjestu. Osim toga, u svakom trenutku postoji mogućnost odabira podnošenja zahtjeva i to na šalteru putem uvedenih POS uređaja ili elektronički (putem e-usluga) kao i odabir načina plaćanja. Usluge koje ne zahtijevaju fizički dolazak mogu se preuzeti elektroničkim putem, a sve s ciljem da se zaštiti zdravlje građana i djelatnika javne uprave.

“Grad Karlovac, u posljednjih nekoliko godina, intenzivno ulaže u primjenu digitalnih tehnologija za unaprjeđenje poslovnih procesa. Digitalizacijom internih procesa, omogućena je digitalizacija određenih usluga prema građanima i ostalim poslovnim subjektima. Primjena tih rješenja je započeta u svrhu uštede vremena građana u komunikaciji sa službama u Gradskoj upravi, ali i kao povećanje transparentnosti cijele uprave. Kako bi građanima i poduzetnicima olakšali komunikaciju s Gradskom upravom, uveli smo digitalne usluge koje su dostupne putem interneta tj. e-servisi. Uvedene su usluge: e-Vrtići; e-Subvencije; e-Tržnica; e-Poticaji; e-Stipendije. Građanima je omogućen besplatan wifi na raznim lokacijama u gradu gdje se okuplja veći broj građana i turista. Pokrenuli smo Koranu - virtualnu asistenticu Grada Karlovca kako bi komunikacija između gradske uprave i građana tekla što jednostavnije, brže i sigurnije.  To je prva takva upotreba chat bota u svrhu informiranja građana o radu jednog grada, županije ili općine“, okupljenima je naglasio Damir Mandić, gradonačelnik Grada Karlovca.

„Fina je pružila potporu SDURDD-u pri uspostavi jedinstvene platforme za pregled i plaćanje pristojbi i naknada za usluge javnopravnih tijela. Danas su u sustav uključene usluge iz različitih područja, kao što je gospodarstvo, uprava, promet, turizam, ugostiteljstvo, unutarnji poslovi i dr. Sustav je primijenjen kroz šest elektroničkih servisa dostupnih kroz sustav e-Građani, te je na njega uključeno više od 200 usluga. S obzirom na to da ovaj sustav omogućava brže i jednostavnije plaćanje javnih usluga, vjerujemo da će ga građani dobro prihvatiti“, objasnila je Andreja Kajtaz, direktorica Sektora komercijalnih digitalnih rješenja Financijske agencije (FINA).

Još iz kategorije

Europska unija ne popušta pod pritiscima velikih internetskih platformi, zaštita potrošača ostaje prioritet

Europska unija ne popušta pod pritiscima velikih internetskih platformi, zaštita potrošača ostaje prioritet

24.06.2021.

Na sjednici Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta (IMCO) koja se jučer održala u Bruxellesu, zastupnici su održali javno saslušanje s predstavnicima nekih od najznačajnijih digitalnih platformi kao što su Google, Apple, Twitter i Facebook.

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

23.06.2021.

Firefox za Desktop&Mobile dobio je poveće promjene po pitanju dizajna kroz posljednju predstavljenu verziju. Redizajnirano korisničko sučelje i druge nove mogućnosti dostupne su s krajem svibnja korisnicima diljem svijeta, no dobiva ih se postepeno.

Zagrebačka banka za svoje klijente uvela Google Pay

Zagrebačka banka za svoje klijente uvela Google Pay

23.06.2021.

Zagrebačka banka kontinuirano ulaže u digitalizaciju svojih kanala kako bi svojim klijentima ponudila najnaprednije usluge. Za svoje klijente, korisnike Android uređaja, Zagrebačka banka od 17. lipnja uvela je mogućnost mobilnog plaćanja putem Google Pay aplikacije.