Potvrda plaćanja karticama uz zvuk i animaciju unaprjeđuje korisničko iskustvo, a rješenje dolazi iz Hrvatske

Potvrda plaćanja karticama uz zvuk i animaciju unaprjeđuje korisničko iskustvo, a rješenje dolazi iz Hrvatske

U okruženju u kojem se višekanalna trgovina nastavlja razvijati te je trgovcima sve važnije nuditi iskustvo kupnje u kojem će se potrošači osjećati sigurno, Mastercard predstavlja novo rješenje za unaprjeđenje checkouta, tvrde iz ovog kartičara.

Uz Mastercard Checkout Sound and Animation, animacija će pratiti svaku uspješnu potvrdu plaćanja Mastercard karticama na POS prodajnim mjestima, a čak će zvuk i animacija pratiti autorizaciju plaćanja na svim online prodajnim mjestima za koja uslugu plaćanja osigurava tvrtka Monri, pojašnjavaju dalje.

Nakon svake odobrene kupnje Mastercard karticom na ekranu terminala Monri SinglePOS prikazuje se posebna animacija koja na vizualno atraktivan način kupcu daje do znanja da je transakcija bila uspješna. Animacija je dizajnirana imajući na umu prepoznatljive boje brenda Mastercard. Istu uslugu Monri je primijenio i prilikom plaćanja u internetskim trgovinama putem platforme Monri WebPay gdje se također nakon svake uspješne transakcije, uz već spomenutu animaciju, emitira i zvučni signal te i na taj način korisnicima daje do znanja da je transakcija bila sigurna i uspješna.

“Iznimno sam ponosan što je Mastercard u suradnji s Monrijem uveo ovu inovativnost u plaćanju. Siguran sam da će multisenzorno iskustvo prilikom plaćanja pozitivno utjecati na cjelokupno korisničko iskustvo i ukupno povjerenje korisnika prema brendu“, ističe direktor Monrija Robert Penezić

Osim unapređenja korisničkog iskustva, ova multisenzorna potvrda transakcije trgovcima omogućava da zahvaljujući prepoznatljivosti brenda Mastercard grade povjerenje i vjernost kod korisnika. Naime, 78% potrošača se osjeća bolje pri kupnji u online ili fizičkoj trgovini koja koristi zvuk i animaciju pri checkoutu, dok će 80 posto njih upravo iz tog razloga vjerojatnije ponovno kupovati u toj trgovini.

„Potražnja za inovativnim i zanimljivim iskustvima navela je tvrtke da traže nove i zanimljive načine za korištenje brendova na dodirnim točkama s potrošačima. Obilježja brenda, poput logotipa i simbola, prilagođavaju se veličinama zaslona i novim korisničkim kontekstima da bi osnažili prepoznatljivost i povjerenje u trenu. Pokret i zvuk također imaju značajnu ulogu, čineći brending dinamičnim i multisenzornim“, rekao je Cosmin Vladimirescu, direktor Mastercarda u Hrvatskoj i Rumunjskoj.

„Mastercard koristi multisenzorno brendiranje kao praktičan alat za pomoć trgovcima u izgradnji povjerenja tamo gdje je Mastercardov brand uvijek značio sigurnost – pri potvrdi plaćanja“, pojašnjava Vladimirescu.

Prema dostupnim podacima korištenje ovog rješenja uistinu čini ključnu razliku koja unapređuje korisničko iskustvo te ujedno mijenja percepciju o samom trgovcu. Naime, osjećaj sigurnosti se kod potrošača prilikom plaćanja uz zvuk i animaciju povećava čak 3,4 puta.

Još iz kategorije

HT produžio ugovor s United Mediom

HT produžio ugovor s United Mediom

23.07.2021.

Hrvatski Telekom svojim korisnicima uvijek pruža najkvalitetniji sadržaj s ciljem osiguranja najboljeg korisničkog iskustva, pohvalili su se iz najjačeg domaćeg telekoma HT-a. Sukladno tome, uz ranije produženu suradnju s Arena Sportom produljen je ugovor o suradnji s United Mediom (UM) čime sportski, informativni i zabavni kanali UM-a nastavljaju biti u MAXtv ponudi tijekom sljedećih 13 mjeseci. Odnosi se to i na N1 televiziju, pojašnjavaju iz HT-a.

YouTube dosegao 34,6 milijardi mjesečnih posjeta, više nego Facebook i Twitter zajedno

YouTube dosegao 34,6 milijardi mjesečnih posjeta, više nego Facebook i Twitter zajedno

23.07.2021.

Google se može pohvaliti novim uspjehom, njegov YouTube ima više posjeta na mjesečnoj razini no Facebook. Riječ je o 34,6 milijardi u odnosu na 22,4 milijarde i to se odvilo kroz svibanj ove godine.

Mala i srednja poduzeća najčešće su žrtve phishing napada u Europi

Mala i srednja poduzeća najčešće su žrtve phishing napada u Europi

22.07.2021.

Mala i srednja poduzeća (SMEs) u Europi najpoželjnija su meta za hakere tijekom pandemije koronavirusa, a najuspješnija metoda kojom se služe jest phishing, zatim slijede web bazirani napadi.