Potrošači se odriču tradicionalnih oblika praćenja zabavnih i medijskih sadržaja

Potrošači se odriču tradicionalnih oblika praćenja zabavnih i medijskih sadržaja

Foto: DepositPhotos

Potrošači sve više koriste digitalnu tehnologiju u razne svrhe, a velike se promjene odvijaju u načinu pristupanja zabavnim i medijskim sadržajima. 38% potrošača prima zabavni sadržaj putem streama najmanje jednom dnevno, a među potrošačima Generacije Z, više od 50% prestaje pristupati zabavnim sadržajima na tradicionalan način, odnosno putem raznih kablova.

Rezultati istraživanja koji procjenjuju ponašanje, navike i očekivanja više od 21.000 internetskih potrošača u 27 zemalja objavljeni su u PwC-ovoj studiji Global Consumer Insights Survey. Ona otkriva ubrzane promjene u ponašanju potrošača u raznim područjima, ne samo u praćenju zabavnih i medijskih sadržaja. Kada je riječ o praćenju vijesti, 25% potrošača prvo posjećuje društvene mreže kako bi se informirali o najnovijim događajima. Uzimajući u obzir koliko su danas društvene mreže sveprisutne, to i nije iznenađujuće.

Oglasi koji se postavljaju na društvene medije i koji omogućavaju potrošačima komunikaciju s brendovima sada su treći najefikasniji oblik oglašavanja, a među milenijalcima su najpopularniji, prestižući tako tradicionalne televizijske oglase. Studija otkriva da potrošači, bombardirani ogromnom ponudom, stalno traže alate koji će im pomoći u pojednostavljivanju kupovnih izbora.

Dvije trećine potrošača sada su spremniji pristupiti netradicionalnim zdravstvenim uslugama putem interneta. Njih gotovo 75% ima aplikacije koje se koriste u zdravstvene svrhe, od kojih su one za praćenje vježbanja i zdravlja najpopularnije. Više od polovice (51%) ispitanih koristilo je pametni telefon za plaćanje računa i faktura putem interneta, a isti postotak je prebacivao novac putem interneta. Prvi put u proteklih 10 godina od kada PwC radi ovo istraživanje, ispitani potrošači koriste pametne telefone više od ostalih mobilnih uređaja za kupnju putem interneta, pri čemu ih 24% na tjednoj bazi koristi pametni telefon za kupnju putem interneta.

Još iz kategorije

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

18.04.2019. komentiraj

Na Konferenciji Ecommerce Day 2019. podijeljene su 22 nagrade za izvrsnost u web prodaji. Naziv najboljih web trgovina, prema mišljenju međunarodne stručne komisije, ali i domaćih potrošača su trgovine lafaboo.com i namještaj.hr, prva u kategoriji malih, a druga velikih web trgovina. Kupci su najboljom trgovinom ocijenili specijaliziranu web trgovinu cvjecarnicaljubica.com.

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

17.04.2019. komentiraj

Korisnici Ubera od danas vozačima mogu ostaviti napojnicu i putem aplikacije. Uber tako uvodi novi način nagrađivanja partnera u Hrvatskoj te će uz dosadašnje ocjenjivanje putem zvjezdica, svi korisnici ostavljanjem napojnice unutar aplikacije moći dodatno nagraditi vozača za odličnu uslugu. Ovako nešto moguće je putem Uber aplikacije već je moguće na mnogim drugim tržištima.

Firefox blokira skrivene skripte za rudarenje kriptovaluta

Firefox blokira skrivene skripte za rudarenje kriptovaluta

17.04.2019. komentiraj

Mozilla s najnovijom nadopunom Firefoxa donosi nešto iznimno korisno, mogućnost blokiranja ostavljanja “otisaka” unutar internetskog preglednika tijekom surfanja i blokiranja skripti za rudarenje kriptovaluta. Naime, nijedna od dviju skripti nema značaj za korisnike, što ih u konačnici čini nepotrebnima i poruka koju Mozilla šalje je jasna - korisnici su na prvom mjestu.