Novi internetski turisti traže vrijednost za novac

Novi internetski turisti traže vrijednost za novac

Ključni zaključak konferencije Web Industrija 2013., koja je dana započela u Zagrebu na temu turizma, proizlazi iz analize Valiconove analize koju je predstavila Kristina Črep prema kojoj smo u sferi Turista 2.0 kako je nazvala trenutnu svjetske putnike kojima trenutnog stanja turizma odgovara dobna starost između 25 i 45 godina, te da potrošači sve više prelaze na online kupovinu.

Prema istraživanju, 68 posto građana Hrvatske kupnju obavlja impulzivno. dok 33 posto ih kupuje planski. Za razliku od naših susjeda Slovenaca, hrvati više brinu o cijeni. Zanimljiv podatak je i da već 95 posto građana Hrvatske prije kupovine istražuje ponude, uspoređuje cijene i sve ostale detalje koje ulaze u ponudu, te da su u tom procesu najvažniji kanali informiranja Internet i osobna preporuka.

Istraživanje pokazuje kako 42 posto Hrvata kao najbitniju stavku navode cijenu, dok je kod naših susjeda Slovenaca taj broj 31 posto. Uz to, pokazalo je istraživanje, ključna je vrijednost za novac tzv. "value-for-money", koji se pokazao kao vrlo važan za 25 posto građana Hrvatske, dok je u Sloveniji taj postotak još i veći i njih 32 posto gleda omjer cijene i kvalitete.

Istraživanje također otkriva da turisti odluku o putovanju donose kroz 6 mjeseci, pa je za turistički sektor bitno da kroz cijeli taj period svoju ponudu prezentiraju potencijalnom gostu. Što se tiče oglašavanja turističkog sektora, najviše se koriste oglasi na webu i objava članaka. Kroz web shopove i aplikacije se ostvaruje oko 25 posto ukupne prodaje turističkih paketa,a pozitivan trend rasta će zasigurno se nastaviti.

Još iz kategorije

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

18.09.2020. komentiraj

Tehnološke kompanije u svom uzletu nisu previše marile za privatnost korisnika jer to jednostavno nisu ni morale. Vremena su se promijenila, ali iste te kompanije muku muče s prilagodbom. Naime, teško se riješiti starih i profitabilnih navika.

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

18.09.2020. komentiraj

Stariji zaposlenici imaju jednu poveću prednost pred mlađim generacijama, a ona je da se ne osjećaju toliko samopouzdano kad se radi o mogućnosti “phishing” vrste napada. Svjesni su da im se može dogoditi pa više paze, dok se mladi “zaletavaju” i onda zapravo češće završavaju kao žrtve pa time ulaze češće u statistiku.

Google i Hrvatska turistička zajednica omogućuju online uvid u bogatu nematerijalnu baštinu Hrvatske

Google i Hrvatska turistička zajednica omogućuju online uvid u bogatu nematerijalnu baštinu Hrvatske

17.09.2020. komentiraj

Hrvatska je jedna od zemalja s najvećim brojem predmeta nematerijalne kulturne baštine na popisu UNESCO-a, a kroz suradnju Google Arts & Culture i Hrvatske turističke zajednice omogućen je online uvid u bogatu hrvatsku nematerijalnu baštinu koja je od sada dostupna na linku (g.co/travelcroatia) na hrvatskom i engleskom jeziku. U projektu sudjeluju i Muzej za umjetnost i obrt te Muzej Sinjske alke koji su tako postali dijelom više od 2000 kulturnih institucija iz 80 zemalja koje sudjeluju u projektu Google Arts & Culture.