Novi internetski turisti traže vrijednost za novac

Novi internetski turisti traže vrijednost za novac

Ključni zaključak konferencije Web Industrija 2013., koja je dana započela u Zagrebu na temu turizma, proizlazi iz analize Valiconove analize koju je predstavila Kristina Črep prema kojoj smo u sferi Turista 2.0 kako je nazvala trenutnu svjetske putnike kojima trenutnog stanja turizma odgovara dobna starost između 25 i 45 godina, te da potrošači sve više prelaze na online kupovinu.

Prema istraživanju, 68 posto građana Hrvatske kupnju obavlja impulzivno. dok 33 posto ih kupuje planski. Za razliku od naših susjeda Slovenaca, hrvati više brinu o cijeni. Zanimljiv podatak je i da već 95 posto građana Hrvatske prije kupovine istražuje ponude, uspoređuje cijene i sve ostale detalje koje ulaze u ponudu, te da su u tom procesu najvažniji kanali informiranja Internet i osobna preporuka.

Istraživanje pokazuje kako 42 posto Hrvata kao najbitniju stavku navode cijenu, dok je kod naših susjeda Slovenaca taj broj 31 posto. Uz to, pokazalo je istraživanje, ključna je vrijednost za novac tzv. "value-for-money", koji se pokazao kao vrlo važan za 25 posto građana Hrvatske, dok je u Sloveniji taj postotak još i veći i njih 32 posto gleda omjer cijene i kvalitete.

Istraživanje također otkriva da turisti odluku o putovanju donose kroz 6 mjeseci, pa je za turistički sektor bitno da kroz cijeli taj period svoju ponudu prezentiraju potencijalnom gostu. Što se tiče oglašavanja turističkog sektora, najviše se koriste oglasi na webu i objava članaka. Kroz web shopove i aplikacije se ostvaruje oko 25 posto ukupne prodaje turističkih paketa,a pozitivan trend rasta će zasigurno se nastaviti.

Još iz kategorije

Proglašenje pobjedničkih radova ovogodišnjeg EDIT CodeSchool-a

Proglašenje pobjedničkih radova ovogodišnjeg EDIT CodeSchool-a

01.07.2020. komentiraj

Vrijeme pandemije korona virusa, uz sve restriktivne mjere koje nam ono donosi, posebno je, između ostalim, teško palo i onim najranjivijima – djeci. Konkretno učenicima. Nesigurnosti vezane ne samo za njihov svijet već i svijet njihovih roditelja im sigurno nisu bile od pomoći prilikom savladavanja gradiva u „novom normalnom“, odnosno online nastavi.

Bečka knjižnica otvorila digitalnu čitaonicu želja

Bečka knjižnica otvorila digitalnu čitaonicu želja

01.07.2020. komentiraj

Mjere zatvaranja koje su donesene uslijed pandemije koronavirusa jasno su pokazale koliko je važan razvoj digitalizacije. Stoga je i Bečka knjižnica, koja se nalazi u bečkoj gradskoj vijećnici, i nakon popuštanja mjera za borbu protiv trenutne pandemije odlučila nastaviti digitalizaciju svoje knjižnične građe – prvenstveno s namjerom da austrijskim znanstvenicama i znanstvenicima omogući online pristup dokumentima koji su im potrebni za njihova istraživanja.

Nova online platforma za TV profesionalce kreće u kolovozu

Nova online platforma za TV profesionalce kreće u kolovozu

30.06.2020. komentiraj

Nova online platforma za profesionalce iz TV industrije, NEM Network, kreće s aktivnostima 19. kolovoza 2020. godine. Online ekstenzija omiljenih NEM-a Dubrovnik i NEM-a Zagreb osmišljena je kao njihovo virtualno izdanje koje obuhvaća sve postojeće elemente događanja i zadovoljava interese svih aktera TV industrije. Kao i na NEM događanjima, na NEM Network platformi moći će se čuti rasprave, ali i razgovarati s vodećim stručnjacima o najnovijim trendovima u TV industriji, družiti se s potencijalnim poslovnim partnerima, prezentirati tvrtku ili proizvode ciljanoj skupini i gledati najnovije sadržaje na ekskluzivnim screeninzima.