Nova Konzumova investicija vrijedna 30 milijuna kuna

Nova Konzumova investicija vrijedna 30 milijuna kuna

Foto: Dražen Tomić

Danas je predstavljen Konzum klik – novi Konzumov koncept online trgovine o kojem je govorio Darko Knez predsjednik Uprave Konzuma koji je istaknuo kako se radi o najnovijoj investiciji vrijednoj 30 milijuna kuna, koja uključuje izgradnju i opremanje novog logističkog centra na više od 5.000 četvornih metara te kompletan redizajn web stranica uz brojne nove funkcionalnosti.

Direktorica Sektora online prodaje Martina Starčević istaknula je kako će drive in proraditi sljedeće godine i to već u siječnju čime će kupci vrlo jednostavno sami moći podići svoju narudžbu bez da čekaju dostavu. Trenutno više od 80 posto Konzumove online trgovine je u Zagrebu, ali je Knez najavio kako će se proširiti u Rijeku, Osijek i Split.

„Konzum klik je početak nove ere u online prodaji hrane i pića u Hrvatskoj. Iako smo u ovom segmentu prvi i jedini trgovac i dalje nastavljamo s ulaganjima i unapređenjima ove usluge jer vjerujemo da je to budućnost trgovine. Konzum klik u svemu ide ukorak s najboljim svjetskim maloprodajnim iskustvima i praksom te u narednoj godini očekujemo povećati online prodaju i do 3 puta“, ističe Knez.

Nove web stranice Konzum klika puno su jednostavnije za korištenje, a koncept je u svemu podređen brzini kupnje, sigurnosti i kvaliteti isporučenih proizvoda. Tražilica omogućava istodobno pretraživanje više različitih artikala, a prepoznaje i razlikuje lokalna narječja.

Kupci mogu slagati svoje liste ili označavati favorite što omogućava bržu i efikasniju kupnju, a sustav prilikom pretrage artikala intuitivno sugerira moguće nadopune, a svi artikli imaju kvalitetne fotografije i detaljan opis, a dio i video materijale, što kupcu omogućuje cjelovitu informaciju, ističe Knez i doodaje da je jedna od najzanimljivijih novih funkcionalnosti je i to što kupac prije dostave dobiva obavijest u kojoj se vidi fotografija te ime i prezime dostavljača.

Novi Konzumov logistički centar na zagrebačkim Vrbanima vizualno se ističe zahvaljujući muralu akademskog slikara Stipana Tadića, a u cijelosti je obnovljen i prilagođen potrebama online trgovine. Poseban se naglasak stavlja na kontrolu kvalitete namirnica te njihovo slaganje u pakiranja koja idu prema kupcima, za što su zaposlenici prošli posebnu edukaciju.

Od siječnja 2016., u sklopu njega bit će uvedena i DRIVE in usluga, čija je posebnost to što će kupci naručenu robu moći osobno preuzeti već 2 sata nakon završene transakcije. Zanimljivost je i to što će Konzum klik, uz  standardni asortiman, razvijati i izbor proizvoda specijalno namijenjenih online kupcima te uključivati bogatu ponudu internacionalne kuhinje, ekoloških proizvoda i drugo.

Konzum će i u budućnosti nastaviti s unapređenjem svoje Konzum klik usluge kako bi je učinio dostupnijom kupcima u cijeloj Hrvatskoj, a planirano je i širenje u regiji.

Još iz kategorije

WordPress pogoni gotovo 40 posto svih web stranica

WordPress pogoni gotovo 40 posto svih web stranica

22.01.2021. komentiraj

Podaci omogućeni od strane W3Techsa pokazuju da se WordPress sustav za upravljanje sadržajem (CMS) koristi na 39,5 posto svih stranica na webu. Riječ je o prvim podacima u godini, što znači da su relevantni.

Neostar razvio platformu za online prodaju automobila u koji je uloženo 35 milijuna kuna

Neostar razvio platformu za online prodaju automobila u koji je uloženo 35 milijuna kuna

21.01.2021. komentiraj

Neostar.com nova je, jedinstvena platforma za prodaju, kupnju i održavanje vozila koja donosi inovaciju u globalnim razmjerima, ističu iz kompanije i dodaju kako je na razvoju je dvije godine radio interdisciplinarni tim domaćih i inozemnih stručnjaka.  Neostar je istraživanje i konceptualni razvoj nove platforme pokrenuo 2018. godine, a 2019. započeo je i IT razvoj s timom u kojem je bilo 30-ak stručnjaka različitih profila. Vanjski partner u razvoju bio je jedan od najvećih domaćih IT tvrtki i izvoznika Span.

Počela je online nastava uz CARNET-ove e-Škole digitalne sadržaje

Počela je online nastava uz CARNET-ove e-Škole digitalne sadržaje

20.01.2021. komentiraj

Da neki predmeti poput fizike i matematike ne moraju uvijek biti teški i nerazumljivi dokazuju e-Škole digitalni sadržaji. Izrađeni su kako bi učenicima i nastavnicima olakšali učenje i poučavanje te ga učinili zanimljivijim i kreativnijim.