Kako promovirati poslovanje kroz društvene mreže i pronaći nove kupce

Kako promovirati poslovanje kroz društvene mreže i pronaći nove kupce

Foto: Shutterstock

Promocija poslovanja nikad nije bila lakša nego u današnje vrijeme, kad samo na Facebooku “obitava” više od dvije milijarde ljudi svakog dana. Ali, organizacije su svejedno nesklone društvenim mrežama, ili nisu dovoljno sklone, što nema smisla i trebalo bi se ispraviti što prije kako bi se najlakši mogući način promocije iskoristio na najbolji mogući način.

U nastavku teksta donijet ćemo pet jednostavnih koraka kako do pažnje na društvenim mrežama. Jer, s pažnjom dolaze i potencijalni korisnici, što znači da poslovanje raste pa ulaganje vremena i novca u društvene mreže dobiva puni smisao.

1. Optimizirajte profil

Ne koristite privatnu stranicu za posao već načinite poslovni profil, s kojim dolaze i zanimljive mogućnosti koje u konačnici potiču rast samog poslovanja. Primjerice, poslovni Instagram profil nudi mogućnost dodavanja linkova koji vode na vašu web stranicu. S druge strane, Facebook Sign Up se može dodati uz marketinške alate kao Mailchimp unutar e-maila pa se dodatno promovirati.

2. Promovirajte "zaključani" sadržaj

Ovdje je riječ o sadržaju do kojeg se može uz registraciju, što je bitno kako bi mailing lista rasla, a s njom i mogućnosti daljnje promocije. Samo nemojte previše "vrludati", bitno je u obraćanju potencijalnim korisnicima promovirati sadržaj vezan uz ono čime se bavite.

3. Organizirajte webinar ili live video

Za ovako nešto treba malo vremena. Dakle, ako ste svjesni da nekoga možete educirati ili pomoći savjetima, učinite to kroz besplatni webinar ili live video. Korisnici će sasvim sigurno željeti uhvatiti priliku sudjelovati u nečemu takvom.

4. Organizirajte nagradne igre

To je najbolje učiniti kroz natjecanja, koja kao krajnji cilj nude neku zanimljivu nagradu. Na taj način korisnici će se angažirati i raditi promociju za vas. Dakle, najbolje je tražiti da se podijeli vaša stranica ili da se preporuči nekome, a oni koji to učine automatski ulaze u "bubanj".

5. Koristite plaćene oglase

Najbolji način za privlačenje korisnika koji su vam potrebni i koje ciljate jest kroz plaćene oglase. To troši novac, ali dugoročno donosi mnogo. Stoga, ne oklijevajte!

Još iz kategorije

Mozilla priprema redizajn Firefoxa

Mozilla priprema redizajn Firefoxa

13.01.2021. komentiraj

Mozilla radi na osvježavanju dizajna Firefox internetskog preglednika i interno taj projekt naziva Photon. Nastavak je to prethodnog projekta, koji datira još iz studenoga 2017. i zvao se Proton. Dakle, tri godine se po pitanju bitnijih promjena dizajna nije ništa radilo. Stoga, vrijeme je.

Amazon Photos javlja se kao spasioc za pohranu vaših slika

Amazon Photos javlja se kao spasioc za pohranu vaših slika

11.01.2021. komentiraj

Google se prošle godine u studenome odlučio ukinuti Photos kakav poznajemo i limitirati ga na način da određene prednosti platforme više ne nudi besplatno. Tako nešto očito je odlučio iskoristiti Amazon kroz svoju Photos uslugu.

Mozilla s Firefox 85 donosi još poboljšanja za privatnost korisnika

Mozilla s Firefox 85 donosi još poboljšanja za privatnost korisnika

10.01.2021. komentiraj

Mozilla predstavlja Firefox 85 u siječnju 2021. i najznačajnija promjena svakako se tiče poboljšanja po pitanju privatnosti, izvedena kroz cache particije (client-side storage partinioning). Ova informacija netočno je interpretirana kao “mrežne particije” (network partitioning) zbog konfuzije nastale s privacy.partition.network mogućnosti koja nudi uključivanje ili isključivanje cache particije.