Instagram uvodi opciju za doniranje u Instagram Story

Instagram uvodi opciju za doniranje u Instagram Story

Foto: DepositPhotos

Facebookov alat za prikupljanje novca u dobrotvorne svrhe stigao je do milijarde američkih dolara otkako se pojavio prije skoro tri godine, što je ponukalo kompaniju da omogući identičan način prikupljanja novca i putem Instagram Android aplikacije na način da se pojavila mogućnost “doniraj” na Instagram Story.

Dosad, prikupljanjem novca St. Jude je došao do 30 milijuna dolara, Save the Children do 7,5 milijuna dolara i No Kid Hungry do pet milijuna dolara. Možda bi bilo i više da alat nije dostupan samo u 22 zemlje svijeta, kroz koje se novac prikuplja u više od stotinu tisuća dobrotvornih organizacija, ali i više od 750 tisuća neprofitnih organizacija. I sve to obavlja se bez ikakvih troškova transakcije, kojih se Facebook odrekao. Dapače, od prošle godine sklopljeno je partnerstvo s PayPalom za jednostavniji način doniranja novca.

Takav čin iznimno je logičan s obzirom da se oko Instagrama konstantno spominju loše vijesti, one o zlostavljanju, političkoj propaganci i manipulacijama svih vrsta. Žrtava je mnogo i korisno je ponuditi mogućnost donacije da im se pomogne. Ali ne samo njima već i investitorima, startupovima i pojedincima s hvalevrijednim idejama. Samo, zanimljivo je da se Facebook odlučio za ovako nešto nakon što je Snap ponudio donacije na svojoj platformi Snapchat.

Problematično u cijeloj priči jest to što Facebook nakon donacije brižno čuva sve podatke o načinu plaćanja osobe ili organizacije koja ju je izvršila. Postupak uklanjanja tih podataka je vrlo kompliciran, odnosno, namjerno otežan kako bi oni ostali što duže u Facebookovoj bazi podataka. Treba vidjeti hoće li identično vrijediti i za Instagram. Naravno, to se spominje jer je u vremenu curenja informacija jako opasno biti u situaciji da netko nepozvan dođe do podataka kao oni o kreditnim karticama.

Stoga, ukoliko su ciljevi potpuno humanitarne prirode, Facebook bi morao nuditi lak način uklanjanja podataka o kreditnim karticama. Ovako, čini se da ipak neka pozadina, odnosno, korist za Facebook postoji...

Još iz kategorije

TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

23.05.2019. komentiraj

Android mobilni uređaji u velikoj većini slučajeva automatski dolaze s predinstaliranim Chrome internetskim preglednikom, koji je dovoljno kvalitetan, ali ne mora biti svakom korisniku jednako vrijedan. Dakle, svi oni koji žele neka alternativna rješenja mogu se njima i okrenuti jer internetskih preglednika za Android mobilne uređaje ne nedostaje. I ovdje predstavljamo pet najboljih.

MUP upozorava građane na mogućnost prijevare phishing porukama elektroničke pošte

MUP upozorava građane na mogućnost prijevare phishing porukama elektroničke pošte

22.05.2019. komentiraj

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više prijava građana o lažnim porukama upozorenja o neovlaštenim pristupima kreditnim karticama koje dolaze s adrese 11005020.edu@juntadeandalucia.es. Pošiljatelj poruke upozorenja navodi da je privremeno ograničio pristup računu vlasnika kartice u preventivne svrhe te traži vlasnika računa da potvrdi svoj identitet te podatke o računu kako bi se izbjeglo njegovo potpuno zatvaranje.

Kako oglašivači reagiraju na promjene koje uvodi Google oko blokiranja kolačića

Kako oglašivači reagiraju na promjene koje uvodi Google oko blokiranja kolačića

21.05.2019. komentiraj

Oglašivači se uvelike muče stići do korisnika otkako je Google olakšao blokiranje kolačića za praćenje unutar svog Chrome internetskog preglednika, koji čini 60 posto udjela na tržištu.