INFOGRAFIKA: E-trgovina ima još puno prostora za rast

INFOGRAFIKA: E-trgovina ima još puno prostora za rast

Foto: DepositPhotos

Velika Britanija možda jest najrazvijenije tržište za e-trgovinu na svijetu, ali ni tamo online shopping još uvijek nije “dohvatio” sve. No, ta praznina sve je manja iz godine u godinu.

Primjerice, u 2020. je 84 posto Britanaca obavilo barem jednu online kupnju. Naravno, pandemija koronavirusa ubrzala je prilagodbu i oni koji su se nećkali, promijenili su mišljenje jer nisu imali izbora.

Odmah iza Velike Britanije slijede Sjedinjene Američke Države sa 77 posto, baš koliko bilježi i Japan. Njemačka je na 74 posto, Južna Koreja na 72 posto, Francuska na 71 posto, Kanada na 69 posto, Kina na 64 posto, Španjolska na 60 posto i Italija na 55 posto.

Ispod polovice su Brazil s 49 posto i Indija s 40 posto. Stoga, može se zaključiti da bi do kraja ovog desetljeća brojke mogle biti blizu sto posto, ako ne i sto posto. Jer, teško je s razvojem e-trgovine za vjerovati da će je netko (moći) zaobići.

Još iz kategorije

Neograničena povezanost i zabava za bezbrižne blagdanske trenutke

Neograničena povezanost i zabava za bezbrižne blagdanske trenutke

02.12.2021.

Hrvatski Telekom ovog Božića svim svojim korisnicima donosi prigodne darove uz koje će biti povezani i moći uživati u raznim zabavim sadržajima sa svojim najmilijima. Svim korisnicima mobilnih usluga HT omogućava neograničeni Internet koji korisnici mogu aktivirati već danas kroz Moj Telekom aplikaciju te ga koristiti u razdoblju od 23. prosinca 2021. do 2. siječnja 2022. za sav nacionalni promet unutar RH.

Microsoft, Cloudflare i Google imaju najviše muka sa spamom

Microsoft, Cloudflare i Google imaju najviše muka sa spamom

01.12.2021.

Spam je pošast koja postoji otkako postoji interneta, ali neki od poslužitelja internetskih usluga mogu se „pohvaliti“ da im on stvara više problema nego drugima. U prvom redu, riječ je o Microsoftu, Cloudflareu i Googleu.

Slanje novca putem aplikacije PostCash

Slanje novca putem aplikacije PostCash

01.12.2021.

Hrvatska pošta uvela je u ožujku mobilnu aplikaciju PostCash za slanje novca u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru, a od sada je moguće uz pomoć aplikacije slati novac i primateljima u Hrvatskoj u poštanske urede. Za slanje novca korisnici trebaju preuzeti aplikaciju na Google Playu ili AppStoreu, registrirati se, digitalno spremiti podatke o bankovnoj kartici i odabrati komu šalju novac, koji primatelj može podići već za 30 minuta.