Google nastavlja s uvođenjem noviteta u Meet

Google nastavlja s uvođenjem noviteta u Meet

Pandemija koronavirusa polako, ali sigurno dovodi se pod kontrolu pa u poslovnom okruženju dolazi do implementacije hibridnog načina rada i Google ništa ne želi prepustiti slučaju te za Meet osigurava novitete koji će pomoći prilagodbi.

Naime, uvodi se poveći panel s postavkama i to ponajviše zbog šire ponude pozadina koja se mogu postavljati tijekom videopoziva. Moguće je koristiti efekte kao zamagljivanje, moguće je postavljati fotografije, stilove i mnoštvo drugih zanimljivosti koje će učiniti videopozive zanimljivijima, lakšima i prirodnijima.

Osim što će moći pristupiti novom panelu postavki Meeta tijekom poziva, korisnici će također moći isprobati različite efekte kako bi vidjeli kako rade u Googleovoj "zelenoj sobi" prije nego što se pridruže pozivu.

Za one koji nisu upoznati, "zelena soba" omogućava korisnicima da odaberu kako žele zvučati i izgledati na sastanku. Također, možete koristiti "zelenu sobu" za provjeru zvuka i videa prije sastanka kako ne biste morali petljati s postavkama ili izbornicima tijekom poziva.

Administratori Google Meeta mogu posjetiti centar za pomoć usluge kako bi saznali više o kontroliranju, odnosno, mogu li njihovi korisnici promijeniti pozadinu. Vrijedi napomenuti da je opcija "Dopusti korisnicima da odaberu prilagođene slike" prema zadanim postavkama onemogućena za domene Education i Enterprise for Education.

Videokonferencije učinkovit su način suradnje kada radite na daljinu ili imate posla s distribuiranom radnom snagom, a s Googleovim novim izbornikom postavki u Meetu korisnici se mogu pobrinuti da njihov izgled i podrijetlo budu prihvatljivi.

Sve ovo dodatni je iskorak za Google, koji se na ovom tržištu bori s iznimno moćnim suparnicima u vidu Microsoftova Teamsa i Zooma... koji ipak broje daleko više korisnika iz razloga što su se počeli boriti za dio kolača prije no što je proglašena pandemija koronavirusa. Google je, s druge strane, ipak podosta sporo radio na konkretnijoj realizaciji Meetsa pa korisnici nisu bili previše angažirani u smislu da bi mu se okrenuli.

Situacija je odavno drugačija, Google radi "punom parom" i Meets teško da u tehničkom i u smislu funkcionalnosti zaostaje za konkurencijom.

Još iz kategorije

Starije generacije skloniji prijaviti cyber kriminal spram milenijalaca i generacije Z

Starije generacije skloniji prijaviti cyber kriminal spram milenijalaca i generacije Z

04.12.2021.

Predrasuda je da starije generacije imaju zadršku prema tehnologiji i da je ne razumiju, ali posljednje istraživanje pokazuje da su odgovorniji i skloniji učenju, posebno ako ih se usporedi s mlađim generacijama.

Zaštita od sofisticiranih softverskih napada

Zaštita od sofisticiranih softverskih napada

03.12.2021.

Prema Gartnerovoj analizi čak 45 posto organizacija diljem svijeta bit će pogođeno cyber napadom do 2025. U jeku napada na SolarWinds, koji je u obilježio 2021. godinu, raste potražnja za stručnjacima i rješenjima za zaštitu softverskog lanca opskrbe. Istaknuti igrač u tom području je ReversingLabs – njihov razvojni centar u Zagrebu gradi najnaprednija rješenja za suzbijanje zlonamjernog softvera (malwarea) i osiguranje softverskog lanca opskrbe.

Neograničena povezanost i zabava za bezbrižne blagdanske trenutke

Neograničena povezanost i zabava za bezbrižne blagdanske trenutke

02.12.2021.

Hrvatski Telekom ovog Božića svim svojim korisnicima donosi prigodne darove uz koje će biti povezani i moći uživati u raznim zabavim sadržajima sa svojim najmilijima. Svim korisnicima mobilnih usluga HT omogućava neograničeni Internet koji korisnici mogu aktivirati već danas kroz Moj Telekom aplikaciju te ga koristiti u razdoblju od 23. prosinca 2021. do 2. siječnja 2022. za sav nacionalni promet unutar RH.