Google Maps dodaje prikaz semafora i znakova za zaustavljanje u navigaciju

Google Maps dodaje prikaz semafora i znakova za zaustavljanje u navigaciju

Foto: DepositPhotos

Možda je teško povjerovati, ali još uvijek postoje neke nevjerojatno korisne značajke koje se mogu dodati na Google Maps i podosta je teško povjerovati da nisu dio njih oduvijek. Primjerice, najnoviji dodatak jesu ikonice semafora i znaka za zaustavljanje u navigacijskom načinu rada.

Iako su se semafori pojavili na Maps u nekim područjima još 2020., nisu im svi imali pristup, a činilo se da se nikad nisu pojavili tijekom navigacije, što je veliki minus. Sad se to ispravili, ali i dodalo "Stop" znakova na svim dostupnim rutama tijekom navigacije.

U globalu, to bi korisnicima trebalo dati bolji dojam o tome kako će njihovo putovanje točno izgledati i kada bi trebali skrenuti. Iz Googlea poručuju da će mnogo više normalnih detalja dostupnih karata uskoro biti vidljivo u navigacijskom prikazu, uključujući obrise zgrada i područja od interesa.

Dok se na običnoj karti pojavljuje mnoštvo detalja, navigacijski način kojem smo svjedočili do sada je uklonio većinu njih, a razmaci između cesta obično su bili prazni. Za gradove s visokom razinom detalja Mapsa, također ćete moći vidjeti specifičan oblik i širinu ceste, uključujući one srednje i "otoke".

"Nova navigacijska karta počinje se uvoditi u odabrane zemlje kroz nadolazeće tjedne na sustavima Android, iOS, Android Auto i CarPlay", naveli su iz Googlea.

Značajke se očito također razvijaju u fazama jer korisnici u ovom trenutku vide svjetla i znakove za zaustavljanje, ali nema nikakvih detalja o zgradama.

Karte će također početi prikazivati ​​procijenjene cijene cestarine za cijelo putovanje kada korisnik počne navigirati. Iz Googlea kažu da prikupljaju "pouzdane informacije od lokalnih tijela za naplatu cestarine" i da će "prikazivati čimbenike poput cijene cestarine ili drugih način naplate cestarine, koji je dan u tjednu, zajedno s očekivanim iznosom cestarine točno u vrijeme kad stignete do naplatnih kućica."

Besplatne rute također su još uvijek opcija, ali zasad je prioritet prikazivati one koje se naplaćuju. Tim povodom odmah u startu ponuđeno je 2000 prometnica u Sjedinjenim Američkim Državama, Indiji, Japanu i Indoneziji.

Još iz kategorije

Googleovi stručnjaci u 2021. otkrili rekordan broj iznimnih sigurnosnih ranjivosti u softveru

Googleovi stručnjaci u 2021. otkrili rekordan broj iznimnih sigurnosnih ranjivosti u softveru

21.05.2022.

Googleov Project Zero prati iskorištene ranjivosti „nultog dana“ od 2014. i prema evidenciji, nijedna godina nije bila toliko porazna kao prošla. Ta objava iz ponajveće kompanije na svijetu svakako je razlog za zabrinutost jer kibernetički kriminalci očito uvijek imaju korak, ili više njih, ispred onih koji štite od njih.

LAQO osiguranje drugu godinu zaredom ima najbolje korisničko iskustvo i najbolji call centar

LAQO osiguranje drugu godinu zaredom ima najbolje korisničko iskustvo i najbolji call centar

20.05.2022.

Croatijin LAQO drugu godinu zaredom ima najbolje korisničko iskustvo i najbolji kontaktni centar do 30 radnih mjesta. Ova vrijedna priznanja Croatijinom LAQO osiguranju stižu prema izboru stručnog žirija CX.portala.

Kubernetes predstavlja Ahilovu petu za obranu od napada ucjenjivačkim softverom

Kubernetes predstavlja Ahilovu petu za obranu od napada ucjenjivačkim softverom

19.05.2022.

Veritas Technologies predstavila je rezultate novog istraživanja koje otkriva kako velika većina organizacija nije spremna za suočavanje sa sigurnosnim prijetnjama usmjerenima protiv njihovih Kubernetes okruženja.