Google gasi AdSense aplikacije za Android i iOS

Google gasi AdSense aplikacije za Android i iOS

Google ukida AdSense aplikaciju za iOS i Andorid operativne sustave kako bi se okrenuo web aplikacijama. Ta odluka stigla je poprilično iznenada, posebno ako se zna da trećina korisnika jest i u mobilnom okruženju, što znači da im je AdSense nužan za oglašavanje i upravljanje oglasima.

No, očito Google zna mnogo više od svih pasivnih promatrača i priprema alternativu za AdSense namijenjen Android i iOS korisnicima, samo što još uvijek ne objavljuje o čemu se točno radi. Ali, bitna je stvar u cijeloj priči da se radi na tome.

"Ulaganjem u uobičajene web aplikacije koje podržavaju sve platforme, bit ćemo u mogućnosti isporučiti AdSense rješenja za mobilne uređaje mnogo brze no što je slučaj u ovom trenutku", naglasili su iz Googlea pa nadodali i da se nastavlja ulagati u mobilna rješenja, bez obzira na ovu promjenu.

Dakle, korisnici mogu biti mirni po tom pitanju, ali svakako ne mogu biti mirni po pitanju promjene jer zasigurno će se morati priviknuti na novitet. I ne samo to, ako su koristili AdSense za web i mobile, sad će morati koristiti dvije različite platforme, a tako nešto rijetko nekome može biti drago. Naime, uvijek je jednostavno ispred svake vrste kompliciranja, a ovako na prvi dojam, čini se da je Google iznenada odlučio oglašivačima zakomplicirati živote.

"Naša vizija je AdSense koji održava korisnički račun "zdravim", koji omogućava fokusirati se na kreiranje odličnog sadržaja i koji dolazi sam prema vama kad se ukaže prilika za korak naprijed, ili kad se ukaže mogući problem kojeg treba riješiti", pojašnjavaju iz Googlea promjenu koja je zatekla korisnike.

Srećom po njih, u nadolazećim mjesecima će AdSense za Android i iOS operativne sustave prestati s radom, što znači da će stići alternativa na vrijeme. Ili, barem se korisnici tome nadaju. Kako god, Googleova odluka svakako je iznenađenje.

Još iz kategorije

Facebook: Potpuna enkripcija Messengera će trajati godinama

Facebook: Potpuna enkripcija Messengera će trajati godinama

19.01.2020. komentiraj

Osnivač i izvršni direktor (CEO) Facebooka Mark Zuckerberg u ožujku prošle godine obvezao se omogućiti šifriranje s kraja na kraj. Ili, na engleskom, end-to-end enkripciju. Ipak, s razlogom nije naveo kad će ta mogućnost stići jer je svjestan svih poteškoća i sad je jasno da nećemo svjedočiti takvoj situaciji narednih nekoliko godina.

Više od 3,5 milijuna eura za dva projekta jačanja europske cyber sigurnosti

Više od 3,5 milijuna eura za dva projekta jačanja europske cyber sigurnosti

16.01.2020. komentiraj

Europska komisija pokrenula je dva projekta za izgradnju kapaciteta za cyber sigurnost i jačanje suradnje u vezi s  cyber prijetnjama i incidentima u EU-u. Riječ je o javnoj nabavi, u okviru programa za cyber sigurnost Instrumenta za povezivanje Europe (CEF), koji je dodijeljen nakon otvorenih poziva na podnošenje ponuda. Suradnja među europskim timovima za odgovor na računalne sigurnosne incidente (CSIRT) postala je ključna u strategijama za cyber sigurnost u Europi.

Internet trgovine često koriste metode zavaravanja korisnika kako bi ih navukli na kupovinu

Internet trgovine često koriste metode zavaravanja korisnika kako bi ih navukli na kupovinu

16.01.2020. komentiraj

Opširna akademska studija provedena praćenjem više od 53 tisuće stranica raznih proizvoda na više od 11 tisuća online trgovina razotkrila je negativnu praksu zavaravanja (eng., dark patterns) korisnika kako bi kupili određeni proizvod.