INTERNETSKI PRIHODI

Amazonova usluga podržana oglasima ostvaruje više od 2 milijarde dolara

Amazonova usluga podržana oglasima ostvaruje više od 2 milijarde dolara
Depositphotos

Nakon debija Amazonove Prime Video usluge podržane oglasima, nova analiza Omdije otkriva da će platforma za streaming generirati više od 2 milijarde dolara inkrementalnog prihoda od oglasa u 2024., godini svog pokretanja. To će biti dodatak prihodu koji je već generiran prodajom reklamnih mjesta tijekom sportskih prijenosa uživo na usluzi.

Amazon Prime uspješno je izgradio snažnu bazu pretplatnika od preko 200 milijuna zahvaljujući nizu usluga koje nudi, uključujući opsežnu ponudu za kupovinu, besplatnu dostavu, glazbu i usluge u oblaku. Ove usluge omogućuju Amazonu da ostane konkurentan i nastavi privlačiti i zadržavati kupce.

Glavna razlika između strategije oglašavanja Amazon Primea i drugih igrača kao što je Netflix je model pretplate. Amazon će smjestiti sve trenutne korisnike u razinu svoje usluge koju podržavaju oglasi, dajući pretplatnicima mogućnost dodatnog plaćanja za gledanje bez oglašavanja. Svi korisnici Netflixa započinju na razini koja nije podržana oglasima i imaju mogućnost platiti manje za uslugu koja uključuje oglašavanje.

Komentirajući ulazak Amazon Primea na tržište videa podržanog oglasima, Matthew Bailey, glavni analitičar Omdije, rekao je: “Predviđeni globalni prihod od preko 2 milijarde dolara za razinu Prime Video podržanog oglasima Amazona u 2024. ukazuje na značajan potencijal rasta za platformu za streaming i odražava Amazonovi napori da diverzificira svoje izvore prihoda izvan naknada za pretplatu. Značajan čimbenik koji će pridonijeti Amazonovom uspjehu bit će njegova sposobnost da pruži atribuciju zatvorene petlje i inherentnu prednost da svi njegovi korisnici prema zadanim postavkama budu adresirani s oglasima. Amazon je već eksperimentirao s formatima oglasa koji se mogu izravno kupovati, a to bi još više poboljšalo njihovu sposobnost unovčavanja svoje platforme.”

Omdijino istraživanje također razmatra uvođenje novih usluga od strane Amazonovog Prime Videoa podržanog oglasima, uključujući TV koji se može kupiti. Ova značajka gledateljima omogućuje izravnu kupnju proizvoda koje vide u emisijama ili filmovima, stvarajući novi put za e-trgovinu unutar platforme za streaming. Zaključujući, Bailey je rekao: “Omdia očekuje više partnerstava između istaknutih trgovaca na malo, emitera i vlasnika internetskih video platformi dok se žele natjecati s Amazonom. Oni će se kretati od partnerstava za dijeljenje podataka kako bi se omogućilo mjerenje i ciljanje videooglašavanja vođenog trgovinom do izravne integracije prodavača s videouslugama.”