ICTbusiness: Utjecaj HT-a na gospodarstvo, F1 i IT, Vipnetova ubrzanja, GDi i Combis u izvoznoj ofenzivi, Photokina

ICTbusiness: Utjecaj HT-a na gospodarstvo, F1 i IT, Vipnetova ubrzanja, GDi i Combis u izvoznoj ofenzivi, Photokina
Dražen Tomić

U novoj emisiji ICTbusiness TV-a donosimo vam niz vrlo zanimljivih tema. HT je predstavio „Ekonomski atlas HT-a“, koju je proveo zagrebački Ekonomski institut, prema kojem se vidi koliko je utjecaj najjačeg domaćeg telekoma na ukupno hrvatsko gospodarstvo.

Donosimo vam i ekskluzivnu reportažu o utjecaju IT rješenja na F1 timove o čemu smo razgovarali s prvim čovjekom Tora Rossa. Dvije domaće IT tvrtke nastavljaju svoje izvozne ofenzive o čemu smo razgovarali s predsjednikom Uprave GDi Grupe Boranom Lončarićem koji govori o promjenama na tržištu. Tu je i razgovor s Hrvojem Išekom novim predsjednikom Uprave Combisa, sistem integratora u vlasništvu HT-a.

O ulaganjima u telekom infrastrukturu i novim brzinama koje se nude na tržištu razgovarali smo s članom Uprave Vipneta zaduženim za tehniku Adrianom Ježinom, koji uskoro odlazi iz kompanije.

Ovogodišnji Weekend Media Festival ponovno je bio mjesto okupljanja svih iz marketinške, medijske, ali i telekom industrije. Osim o budućnosti marketinga i medija u digitalnoj eri govorilo se i o digitalizaciji, ali i novom dizajnu korisničkog iskustva.

I za kraj, tu je i priča s najvećeg svjetskog sajma foto i video opreme Photokina 2016 koji je održan u Koelnu.