ICTbusiness: Utjecaj HT-a na gospodarstvo, F1 i IT, Vipnetova ubrzanja, GDi i Combis u izvoznoj ofenzivi, Photokina

ICTbusiness: Utjecaj HT-a na gospodarstvo, F1 i IT, Vipnetova ubrzanja, GDi i Combis u izvoznoj ofenzivi, Photokina

Foto: Dražen Tomić

U novoj emisiji ICTbusiness TV-a donosimo vam niz vrlo zanimljivih tema. HT je predstavio „Ekonomski atlas HT-a“, koju je proveo zagrebački Ekonomski institut, prema kojem se vidi koliko je utjecaj najjačeg domaćeg telekoma na ukupno hrvatsko gospodarstvo.

Donosimo vam i ekskluzivnu reportažu o utjecaju IT rješenja na F1 timove o čemu smo razgovarali s prvim čovjekom Tora Rossa. Dvije domaće IT tvrtke nastavljaju svoje izvozne ofenzive o čemu smo razgovarali s predsjednikom Uprave GDi Grupe Boranom Lončarićem koji govori o promjenama na tržištu. Tu je i razgovor s Hrvojem Išekom novim predsjednikom Uprave Combisa, sistem integratora u vlasništvu HT-a.

O ulaganjima u telekom infrastrukturu i novim brzinama koje se nude na tržištu razgovarali smo s članom Uprave Vipneta zaduženim za tehniku Adrianom Ježinom, koji uskoro odlazi iz kompanije.

Ovogodišnji Weekend Media Festival ponovno je bio mjesto okupljanja svih iz marketinške, medijske, ali i telekom industrije. Osim o budućnosti marketinga i medija u digitalnoj eri govorilo se i o digitalizaciji, ali i novom dizajnu korisničkog iskustva.

I za kraj, tu je i priča s najvećeg svjetskog sajma foto i video opreme Photokina 2016 koji je održan u Koelnu.

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

ICTbusiness TV: Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

02.12.2021.

U vrijeme krize, koja još uvijek traje, ovo je bila jedna od najizazovnijih emisija, a kako stvari stoje to će se i nastaviti. U ovoj emisiji donosimo priču o Aircashu koji je institucija za elektronički novac, s dozvolom izdanom od Hrvatske narodne banke te upisana u središnji registar koji vodi European Banking Authority (EBA), slijedom čega je ovlaštena pružati usluge povezane s izdavanjem elektroničkog novca na području cijele Europske unije.

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

11.11.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

28.10.2021.

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.