MWC 2023.

ICTbusiness TV:  Telekomi  vide infrastrukturu i usluge kao ključ uspjeha

ICTbusiness TV:  Telekomi  vide infrastrukturu i usluge kao ključ uspjeha

Pred vama je još jedna TV emisija iz Barcelone, ovog puta jubilarna 200ta emisija koja donosi niz zanimljivih razgovora. Na početku emisije tu je razgovor Jenny Lindqvist, viša potpredsjednica i voditeljica tržišnog područja Europe i Latinske Amerike u Ericsson koja govori o izgradnji mobilnih mreža, njihovoj monetizaciji, ali i putu prema 6G mrežama o kojima se već govori. Ona ističe kako je tu prvo dolazak 5G advanced mreža.

Za ICTbusiness TV govori i predsjednica Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević koja ističe važnost ljudi, ulaganja u istraživanje i razvoj te upravljanje mrežama kako bi se ostvarili najbolji rezultati za korisnike telekom usluga.

Tu je i razgovor s Hrvoje Benčićem, direktorom jedinice Rješenja i usluge za kupce u Ericsson Nikoli Tesli, koji također ističe važnost novih digitalnih usluga koje mogu nastati upravo na novim telekomunikacijskim mrežama bez obzira da li se radi o optičkoj infrastrukturi ili 5G mrežama.

U drugom dijelu emisije razgovaralo smo s Natašom Malić, direktoricom Sektora za planiranje i inženjering pristupnih mreža najjačeg domaćeg telekom operatera Hrvatskog Telekoma koja ističe smjer razvoja infrastrukture i što nas sve čeka u budućnosti na osnovu ulaganja na domaćem telekomunikacijskom tržištu.

O stanju na telekom tržištu, OTT igračima i razvoju cjelokupnog tržišta govori  Krešimir Madunović, predsjednik uprave Iskona. Za kraj tu je razgovor direktorom Telco i TV proizvoda u Hrvatskom Telekomu Ivanom Runjom koji pojašnjava kako se telekomi okreću jednostavnim uslugama koje na brz i lagan način omogućuju rješavanje korisničkih potreba.