ICTbusiness TV: Poticanje inovacija

ICTbusiness TV: Poticanje inovacija

Foto: Dražen Tomić

Jedan od najvećih EU projekata u Dalmaciji omogućio je suradnju sveučilišta, instituta i gospodarstva kako bi doprinio konkurentnosti malih i srednjih tvrtki u regiji, a kroz njega je ukupno prošlo oko 6,8 milijuna kuna. Što o projektu kaže njegov voditelj Nikola Balić pogledajte u eksluzivnom videu na ICTBusiness TV-u.

Sveučilište u Splitu predstavilo je ostvarene rezultate projekta „Jadranska mreža za transfer tehnologije”, svog dosad najvećeg projekta kojeg je samostalno koordiniralo. Projekt je potaknuo razvoj transfera znanja i tehnologije te komercijalizacije istraživačkih rezultata na visokoobrazovnim institucijama i javnim istraživačkim institucijama, a u konačnici će doprinijeti povećanju konkurentnosti malih i srednjih tvrtki na lokalnom i međunarodnim tržištima te ukupnog gospodarskog rasta regije.

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

ICTbusiness TV: Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

02.12.2021.

U vrijeme krize, koja još uvijek traje, ovo je bila jedna od najizazovnijih emisija, a kako stvari stoje to će se i nastaviti. U ovoj emisiji donosimo priču o Aircashu koji je institucija za elektronički novac, s dozvolom izdanom od Hrvatske narodne banke te upisana u središnji registar koji vodi European Banking Authority (EBA), slijedom čega je ovlaštena pružati usluge povezane s izdavanjem elektroničkog novca na području cijele Europske unije.

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

11.11.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

28.10.2021.

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.